به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، استاد احمد ابوالقاسمی کارشناس فنی مسابقات، عصر امروز(2 دی) در نشست تخصصی تغییرات آیین نامه ای سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم با اشاره به تدوین هدفمند این آیین نامه اطلاع رسانی در مورد آن را ناکافی خواند و گفت: برخی از متسابقین اطلاع خیلی کافی از آن ندارند و به همین دلیل نمی توانند خودشان را خیلی هماهنگ کنند.
وی با تأکید بر ضرورت اطلاع رسانی زودتر در این خصوص و ارائه توضیحاتی در مورد آیین نامه به شرکت کنندگان، ابراز کرد: هر چند افراد متخصص و حرفه ای شرکت کننده در این دوره این موارد را می دانند اما در استان ها به دلیل عدم آشنایی با تغییرات جدی که در آیین نامه ایجاد شده قادر نیستند خود را با آن تطبیق بدهند.
کارشناس فنی سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم، افزود: این تغییرات تأثیر گذار به گونه ای است که حتی در بعضی از رشته ها شاید لازم باشد که یک تخصصی را کسب کنند.
وی تصریح کرد: وقتی در آیین نامه بحث معنا محوری مطرح می شود حتما باید قاری قرآن را بخواند و معنی آن را بداند.
ابوالقاسمی، اظهار کرد: شرکت کنندگان به دلیل ضعف شان در تطبیق با آیین نامه شاید در این دوره نتوانند خودشان را نشان دهند اما سال آینده، رقابت ها این گونه نخواهد بود و یک فرمت جدیدی بر مسابقات حاکم شده و امکان تنوع بیشتر در نوع تلاوت ها از نظر سبک ایجاد می شود.
کارشناس فنی این دوره از مسابقات، با اشاره به تدوین آیین نامه جدید داوری از سوی اساتید نام آشنای کشور که خود از شرکت کنندگان پیشکسوت در این رقابت ها، استاد و داور بوده اند، اعلام کرد: بحث رضایت یا عدم رضایت قاریان جوان در این رقابت ها مطرح نیست بلکه ما وظیفه داریم به عنوان پیشکسوتان قرآن مسیری را ایجاد کنیم که منجر به رشد قرائت شود.
وی با بیان اینکه فراگیری زبان عربی و توجه در مفاهیم قرآن کریم از ضروریات لازم برای شرکت کنندگان است، خاطرنشان کرد: تدوین کنندگان آیین نامه به توانمندی های شرکت کنندگان توجه می کنند نه رضایت مندی آنان و این امر می تواند آینده تلاوت کشورمان را متحول کند.
استاد ابوالقاسمی تصریح کرد: توجه به معانی و مفاهیم قرآن کریم مسئله جدیدی نیست که بگویم قبلا در مسابقات لحاظ نمی شد و در این دوره دیده شده است بلکه تلاوت از نوع کلیشه ای خارج شده است.
کارشناس فنی سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم بیان کرد: زیرساخت های این امر با آموزش های درس عربی تا مقطع متوسطه در سیستم آموزش و پرورش فراهم شده است و اگر کسی این مباحث را خوب بخواند می تواند این زبان را بفهمد و قران را خیلی خوب یاد بگیرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حداقل رعایت اصول کفایت می کند، گفت: قاریان شرکت کننده در مسابقات لازم نیست که آیات را تفسیر کنند یا برای کسی توضیح بدهند همین قدر که مقصود کلی آیه را متوجه شده و موضوع آن را بدانند کافی است.
قاری ممتاز و بین المللی کشورمان، تصریح کرد: در آیین نامه جدید با توجه به اینکه کلیشه های قبلی موجود در لحن باعث می شد قاریان به لحاظ تعدد مقامات به معانی آیات توجه نکنند، این بخش را کم کردیم به گونه ای که طرف یک نمره به مفاهیم اضافه کرده ولی 4 نمره از مقامات کم کرده ایم.
استاد ابوالقاسمی همچنین با مثبت ارزیابی کردن سه بخش شدن مسابقات، اظهار کرد: اصل قضیه عدالت و حق را به حق دار دادن است بقیه مسائل فرع است.
وی با بیان اینکه نباید حواشی از اصل مسابقات پیشی بگیرد، ابراز کرد: اگر بخواهیم کیفیت را زیر پا بگذاریم که حواشی از جمله مسائل آموزشی و تفریحی شرکت کنندگان بیشتر باشد، بی عدالتی محض در حق کسانی است که یک سال وقت را صرف آمادگی برای شرکت در این رقابت قرانی کرده اند.
نظر شما