به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، نشست تخصصی تغییرات آیین نامه ای سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم عصر چهارشنبه(2 دی) در سالن جنبی محل برگزاری مسابقات و با حضور سه نفر از اعضای هیئت داوران در جمع خبرنگاران برگزار شد.
استاد کریم دولتی مسئول کمیته فنی هیئت داوران این دوره از مسابقات، تأکید کرد: آیین نامه داوری بعد از هر دوره برای شناخت و تقویت نکات مثبت و رفع یا به حداقل رساندن موارد ضعف، نیاز به بازنگری دارد.
وی با اشاره به دو صفحه ای بودن ابتدایی ترین آیین نامه این مسابقات و تبدیل شدن آن به یک آیین نامه مفصل 40 صفحه ای در حال حاضر، اعلام کرد: این دوره ها بسته به نیازهایی که ازحیث تأثیر قرائت قرآن و حفظ قرآن یا نزدیک بودن سطح شرکت کنندگان در مسابقه به یکدیگر اتفاق افتاده است.
به گفته دولتی این تغییرات پیرو تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر توجه بیشتر به معانی و مفاهیم تلاوت قرآن کریم که به آن به تلاوت معنا محور تعبیر می شود و خیلی از موارد دیگر از نیازهای حال حاضر قرائت و حفظ قرآن کریم در کشور به شمار می رود.
این مقام مسئول بیان کرد: بخشی از تغییرات دیگر آیین نامه هم به بعد از مدتی که آیین نامه اجرا می شود و موارد ابهام یا تداخل در بندهای مختلف مشخص می شود، باز می گردد که با شفاف شدن این موارد امکان اشتباه چه برای شرکت کننده وچه برای اختلاف برداشت و تعابیر توسط داوران مختلف به حداقل ممکن برسد.
وی با اشاره به اینکه آیین نامه مسابقات در بسیاری از مسابقات مبنا قرار گرفته و در جاهایی با تغییرایت در جهت تطبیق شرایط و بومی سازی مورد استفاده قرار می گیرد، اذعان کرد: این تغییرات با اتفاق نظر بسیاری از دواران ایجاد شده است هر چند که ما فکر می کنیم آیین نامه جدید نیاز به بعضی از اصلاحات جزئی دارد که در زمان مقتضی آن موارد هم اصلاح خواهد شد.
مسئول کمیته فنی هیئت داوران سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم، در بخش دیگری از سخنانش گفت: بحث توجه به معانی و مفاهیم قابل اندازه گیری است و در آیین نامه هم پیش بینی شده است.
وی افزود: برای اولین بار توجه به معانی و مفاهیم قرآن تأثیر اندکی را به طور مستقیم در نتیجه نهایی رشته های مختلف این مسابقات داشته است به گونه ای که شرکت کنندگان در همه رشته ها باید بخشی از قرآن را مطالعه کرده و آزمون بدهند.
دولتی، بابیان اینکه بخش دیگری از این مسئله هم کیفی است و باید در تلاوت ها مشخص شود، اعلام کرد: در برگزاری مسابقات امسال انتخاب تلاوت معنا محور با نظر اساتید پیش شده که در بخش جایزه ویژه معرفی و تجلیل می شود.
وی همچنین از پیش بینی جایزه استاد علامی برای قاری یا حافظی که به تشخیص کمیته های مختلف به عنوان متخلق ترین فرد به اخلاق قرآنی انتخاب شود، خبر داد و ابراز کرد: این امر نیز به مبحث توجه به معانی و مفاهیم قرآن کریم پیوند می خورد و از سوی دیگر با هدف زنده نگاه داشتن یاد استاد علامی به دنبال تقویت اخلاق قرآنی در رفتار و کردار شرکت کنندگان هستیم.
مسئول کمیته فنی هیئت داوران سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم، یادآور شد: اعمال نظر شنوندگان تلاوت های اجرا شده در مرحله نهایی یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته است که با رأی مردم فارغ از دیدگاه فنی و حرفه ای داوران، بهترین و تأثیرگذار ترین تلاوت انتخاب و تجلیل می شود.
دولتی یادآور شد: همچنین کار کاملا کیفی که در رشته ترتیل صورت گرفته است، مربوط به حفظ جزء سی قرآن کریم است که قابل اندازه گیری و امتیاز دهی و تأثیر گذار در نتیجه نهایی این رشته دیده شده است.
نظر شما