به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اردبیل، مجید حبیبی، رئیس مرکز ملی اقلیم کشور امروز(2 دی) در همایش بررسی پدیده النینو و اثرات احتمالی آن بر استان اردبیل گفت: باید به مهندسی اقلیم آب و هوایی در ایران توجه بیشتری داشته باشیم.
وی با بیان اینکه باید به معنای واقعی به استفاده از داده و پژوهش ها در تصمیم گیری های خود بها دهیم، افزود: نیازهای گوناگون باعث فشار بیش از حد انسان به طبیعت شده که نتیجه آن افزایش دمای سطح زمین شده است.
حبیبی افزایش گازهای گلخانه ای، اقدام های انسانی و افزایش هواویزه ها را باعث تغییر در اقلیم جهان عنوان کرد و ادامه داد: هیچ پدیده جوی ای مانند خودش را ندارد و همه پدیده ها شرایط و تاثیرهای گوناگونی بر منطقه خود را دارد که لازم است با اقدام های پیشگیرانه آمادگی در برابر اثرات آن را داشته باشیم.
رئیس مرکز ملی اقلیم کشور با اعلام این مطلب که در خوش بینانه ترین حالت دمای میانگین جهان تا سال 2100 با توجه به رشد جمعیت و اقتصاد 2 الی 6 درجه سانتی گراد افزایش خواهد داشت، بیان داشت: موضوع آب و هوا از موضوع تروریسم هم مهم تر و مربوط به یک یا چند کشور نیست و باید همه کشورها آمادگی لازم را برای مقابله با پدیده های جوی داشته باشند.
این مقام مسئول سناریوی افزایش دما را یک تیغ 2 لبه توصیف کرد و متذکر شد: خشکسالی و سیل 2 لبه ای هستند که برای انسان مهم و حیاتی است و کاهش یا افزایش هر کدام می تواند جان انسان ها را به مخاطره انداخته و آسیب های جدی به اقلیم دمایی جهان وارد کند.
حبیبی با اشاره به اینکه النینو و لانینو پدیده ای جوی بوده و مربوط به امسال نیست، خاطر نشان کرد: النینو پدیده ای اقیانوسی هست که باعث افزایش دمای آب می شود و نتیجه آن ایجاد پدیده های جوی دیگر است چراکه در اقلیم آب و هوایی همه پدیده ها به یکدیگر مربوط هستند.
رئیس مرکز ملی اقلیم کشور در پایان سخنان خود با یادآوری این مطلب که از خرداد سال 93 این پدیده مورد شناسایی قرار گرفته و به همه دستگاه های اجرایی اعلام شده است، تصریح کرد: رفتار ثابت برای پیشگیری از تاثیرهای پدیده النینو نمی توانیم داشته باشیم و به همین خاطر رعایت اصل آمادگی در مواقع ضروری لازم است.
نظر شما