به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از نشر نیستان، جایزه ادبی اُ. هنری از سال ۱۹۱۰ و به دنبال درگذشت ویلیام سیدنی پورتر نویسنده نامدار آمریکایی مشهور به اُ. هنری و نیز تاسیس بنیادی به نام این نویسنده، اهدا شد و از ابتدای شکلگیری نیز به واسطه تبحر و علاقه نویسنده به شکلدهی قالب داستانی کوتاه، تنها در برگیرنده انتخاب برترین داستانهای کوتاه توسط نویسندگانی است که به زبان انگلیسی مینویسند.
مسیر بنیاد ادبی اُ. هنری برای شناخت برگزیدگان این جایزه ادبی و اعطای جایزه به آنها از طریق مجلات ادبی معتبر آمریکا وارد عمل شد و در زمانی معینی در هر سال شروع به جمع آوری داستانهای کوتاه منتشر شده در معتبرترین مجلات ادبی ایالات متحده کرده و با انتخاب ۲۰ داستان برگزیده و همچنین سه داستان برتر از میان آنها، برگزیدگان خود را معرفی کرده و میکند.
حاصل این اتفاق تا کنون بیش از ۹۰ عنوان کتاب از آثار برگزیده در این جایزه ادبی بوده است که به تازگی و در قالب یک پروژه از سوی انتشارات کتاب نیستان در دست ترجمه قرار گرفته است.
این مجموعه ۹۰ جلدی برگزیدگان اُ. هنری که در اصل بهترینهای داستان کوتاه ادبیات آمریکا در هر سال هستند، برای مخاطب فارسی از جهت شناخت و تحول و سیر فرهنگی و اخلاقی و اجتماعی مردم آمریکا و هم شناخت فرم ها و زبان های داستانی کلاسیک تا مدرن در این ۱۰۰ سال اخیر میتواند قابل اعتنا و تامل بسیاری باشد.
مجموعه داستان «زنبقهای دهه هشتاد» که نام خود را از یکی از داستانهای برگزیده این جایزه ادبی در سال ۲۰۰۶ وام گرفته است، عنوان کتابی است که داستانهای برگزیده این جایزه در سال ۲۰۰۶ را شامل میشود. مجموعه ۱۵ داستان کوتاه که همگی را باید برترین آثار داستانی نویسندگان انگلیسی زبان در آن سال به شمار آورد.
داستانهای کتاب «زنبقهای دهه هشتاد» به دلیل نوشته و منتشر شدن در اواخر دهه نخست از قرن ۲۱ میتواند به نوعی نشان دهنده خط سیر فکری نویسندگان انگلیسی زبان و نیز بخشی از جریان ادبی ایالات متحده آمریکا در این برهه زمانی باشد.
روایت و تکنیک نویسندگان در این دوره از ایجاز در نوشتن و قرار دادن مختصات انسان مدرن با تمام دغدغهها و دلمشغولیهایش در کپسول داستان کوتاه از سویی و نمایش تعابیر تازه از زندگی فردی و اجتماعی در قرن تازه و نیز نمایشی آئینه گون از انسان، باورها و آمالش در قالب درام ها و ملودرامهای خانوادگی از مهم ترین موضوعاتی است که میشود در «زنبقهای دهه هشتاد» از آن سراغ گرفت.
حضور داستانهایی از نویسندگان صاحب نام همچون آلیس مونرو و ویلیام ترور در این مجموعه از نقاط قوت آن است که باعث شده مخاطب این داستانها بتواند با طعم ناب روایت کلاسیک و البته پیچیده مونرو از عشق و یا روایت افسونکننده اسارت یک جوان توسط جادوگر که ترور بازگوییاش را بر عهده داشته را مزه مره کرده و در عین حال با بخش وسیعی از استعدادها و نگاههای داستانی تازه در ایالات متحده آمریکا آشنا شود.
مجموعه داستان «زنبقهای دهه هشتاد» با ترجمه لیدا طرزی منتشر شده است. این مجموعه ۹۰ جلدی با سرپرستی دکتر علی فامیان در دست انتشار قرار دارد و به تدریج از سوی نیستان به بازار عرضه خواهد شد.
نشر نیستان این اثر را در 267صفحه روانه بازار نشر کرده است.
نظر شما