به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ حسین عظیمی، مدیرکل مدیریت بحران خراسان شمالی عصر امروز(یکم دی ماه) در نشست با خبرنگاران که به مناسبت هفته ایمنی در برابر زلزله و بلایای طبیعی انجام شد، بیان کرد: وقوع سیل در استان سبب تخریب پوشش گیاهی می شود، همچنین تجاوز به حریم رودخانه ها و مسیل ها در چندسال اخیر به تعداد و قدرت سیلاب ها افزوده است.
وی تصریح کرد: خراسان شمالی در سال جاری رتبه نخست کشوری را در وقوع سیلاب ها دارد، به گونه ای که از ابتدای سال تا کنون 30 مورد سیل در استان به وقوع پیوسته است.
عظیمی افزود: از این تعداد 8مورد سیل تمام استان را درگیر کرده است و 22 سیل دیگر هر یک، در تعدادی از بخش ها، روستاها و یا شهرستان ها به وقوع پیوسته است.
وی عنوان کرد: در همین مدت خسارت بخش کشاورزی استان ناشی از وقوع سیلاب ها 105 میلیارد تومان و خسارتی که به تأسیسات زیربنایی وارد شده، 28 میلیارد تومان است.
مدیرکل مدیریت بحران استان با اشاره به اینکه بیشترین خسارت سیل در استان را در شهرستان راز و جرگلان و به ویژه بخش جرگلان داریم، گفت: روستاهای زیادی در راز و جرگلان در مسیر رودخانه چندیر قرار دارند که همین عامل ایجاد خسارت در وقوع سیلاب ها را تشدید می کند.
وی با بیان اینکه 18 میلیارد تومان کمک بلاعوض و اعتبارات کمک دارایی برای بازسازی مناطق آسیب دیده سیل اختصاص داده شده است، افزود: از این رقم، 92 میلیارد ریال مربوط به تسهیلات بانکی برای منازل خسارت دیده، 5 میلیون تومان کمک بلاعوض برای منازل روستایی، 20 میلیون تومان تسهیلات بانکی با بهره 40 درصد، 30 میلیون تومان برای منازل مسکونی شهری با نرخ 5 درصد و 6 میلیون تومان کمک بلاعوض برای منازل مسکونی شهری است.
وی با تاکید بر فرهنگ سازی بیمه و نهادینه کردن آن در استان، خاطر نشان کرد: دولت توان پرداخت تمام خسارت ها را ندارد و تسهیلاتی برای جبران خسارت بخش کشاورزی لحاظ نشده است، بنابراین بخش کشاورزی باید از بیمه استفاده کند.
عظیمی اظهار داشت: تمام منازل مسکونی استان به زودی تحت پوشش بیمه قرار خواهند گرفت، همچنین مسکن تمام مدد جویان شهری و روستایی کمیته امداد بیمه است.
وی بیان کرد: منازل مسکونی شهری هم از این پس از سوی شهرداری ها بیمه می شود که عدد آن باید توسط بیمه گر و شهرداری مورد توافق قرار گیرد.
وی اظهارداشت: از سال 90 تا کنون، 80 درصد دستگاه های اجرایی استان، اموال منقول و غیر منقول خود را بیمه کرده اند.
مدیرکل مدیریت بحران استان درباره وقوع زلزله های بیش از 3ریشتر در استان گفت: بیشترین خسارت را در این زمینه در شهرستان راز و جرگلان داریم که 433 باب منزل مسکونی، یک مسجد و 3 مدرسه دچار آسیب جدی شده اند.
وی بیان کرد: مصوبه هیئت دولت برای مدیریت بحران استان در سال جاری 44 میلیارد تومان است که 12 میلیارد و 500 میلیون تومان آن ابلاغ شده است و 6 میلیارد تومان آن برای نقاط حادثه خیز استان، 5 میلیارد تومان برای آب شرب بجنورد و یک میلیارد و 500 میلیون تومان هم برای آب شرب شهر آشخانه اختصاص داده می شود.
عظیمی گفت: پیش بینی، پیشگیری، آمادگی، مقابله و بازسازی و بازتوانی، از اصول مهم در مدیریت بحران است که اگر جدی گرفته شوند، در زمان بروز حادثه آسیب کمتری متوجه استان می شود.
نظر شما