به گزارش خبرگزاری شبستان،کلاس نقد شعر و رسانه علی معلم دامغانی دیروز شنبه در سالن شماره 2 تالار اندیشه برگزار شد.
در این جلسه که با حضور جمعی از علاقه مندان به شعر و شاعری برگزارشد، علی معلم؛ رییس فرهنگستان هنر، ابتدا در مورد چگونگی برپایی کلاس های سال گذشته گفت: در دوره پیش رسم بر این بود که در کلاس شعری خوانده شود و توسط دیگران مورد ارزیابی قرار گیرد اما تازه می خواهم در بیان شعری امروزی شعر فارسی چند کلمه بگویم.
استاد معلم گفت: گذشتگان ما یا پارت ها بوده اند یا پارس ها و یا مادها و آثار شعری که هم اکنون در دست ماست در اصل همان لهجه و لغت پارتی یا پارسی است.
استاد معلم با بیان این نکته که ادبیات فارسی در سبک میانه و عراقی زبان مردم کتک خورده است گفت: همه اهل تاریخ متفق القولند که مردم فارس به دلیل وسط قرار گرفتن گریز گاهی در برابر حمله های شرق و غرب نداشتند و بر همین اساس حسی حماسی که مثلا در زبان اهل خراسان وجود داشته در آن جا وجود ندارد.
استاد معلم با اشاره به این نکته که در شعر سبک عراقی میخانه به معنای میخانه و معشوق به معنای معشوق نیست و دارای مفاهیم بالاتری است گفت: شعر سعدی در میان سبک عراقی مناسب ترین گونه است.
استاد معلم در بخشی دیگر از حرف هایش با اشاره به این نکته که شعرهایی به غیر شعرهای سبک عراقی در موسیقی ما جای نخواهد گرفت گفت: شما سه غزل از از سبک عراقی، خراسانی و هندی انتخاب کنید و به یک خواننده ردیف دان و ردیف خوان بدهید،قطعا در این راستا متوجه خواهید شد شیوه های خواندن به جز در سبک عراقی آن گونه که باید به دل نمی نشیند.
به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری ،استاد معلم با بیان این موضوع که بسیاری از ادبای دوره مشروطیت و سبک بازگشت اعتقاد داشتند که شعر بعد از عراقی به ضعف گراییده با قرائت شعری از منوچهری ویژگی های سبک خراسانی را نیز مورد ارزیابی قرار داد وگفت: شعرا چیزهایی می بینند که دیگران نمی بینند مثلا درخت سرو را چنان می بینند که دامن برچیده تا از آب و گل بگذرد.
استاد معلم گفت: همه آدم ها می خواهند نامشان را بر نگین جهان حک کنند و پیوسته به دنبال نشانگذاری هستند که مانند نشان پادشاهان باشد.
در ادامه این کلاس چند از تن از حضار به قرائت شعر پرداختند و استاد معلم به راهنمایی آن ها پرداخت.
پایان پیام/
نظر شما