عشق؛آستانه تحمل زوج ها در زندگی را افزایش می دهد/تغییرشاخص های انتخاب همسر در جوانان

خبرگزاری شبستان:یک آسیب شناس با بیان اینکه عاطفه، عشق ومحبت آستانه تحمل افراد در زندگی را افزایش می دهد،گفت این ویژگی ها زندگی آرامی را برای زوج ها فراهم کرده و درک متقابل درآنها را افزایش می دهد تا از پس حل مسایل و گرفتاری های احتمالی بهتر برآیند.

جعفر بای، آسیب شناس در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبستان با بیان اینکه مراکز آموزشی ما نتوانستند همسو با خانواده ،مهارت های آموزشی لازم برای زندگی جوانان را آموزش دهند ،گفت:طبق پیشنهادهای ارایه شده ،قرار بود مراکز آموزشی دانشجویان را به اردوگاه هایی ببرند که آنها در شرایط دشوار، تکنیک ها و مهارت های زندگی آینده خود را تمرین کنند. مثلا حس مسئولیت پذیری و مقابله با دشواری ها و سختی را تمرین کنند تا در سختی ها ،مهارت حل مسئله و توانایی مدیریت بحران را در زندگی داشته باشند.

 

وی با بیان اینکه اکنون جوانان با کوچکترین مسئله و مشکل در زندگی از پای در می آیند، بیان کرد: ضعیف ترین بحران، چهارچوب ذهنی آنها را از هم می پاشاند و شرایط بسیار سختی را در زندگی شان حاکم می کند.

 

ناکارآمدی و ضعف نهادهای فرهنگی و اجتماعی در مهارت آموزی های لازم برای پذیرش مسئولیت زندگی جوانان

بای از ناکارآمدی و ضعف نهادهای فرهنگی و اجتماعی در مهارت آموزی های لازم برای پذیرش مسئولیت زندگی جوانان انتقاد کرد و افزود: امروزه جوانان ما خام و بی تجربه هستند، تصویری را هم که از زندگی دیگران دارند زندگی پرتنش و پرچالش است. جوان امروز ترجیح می دهد زندگی آرام و بی دغدغه خود را به تلاطم و موج های سهمگین زندگی نسپارد.

 

عدم تناسب در زوج ها علاقه را تحت الشعاع قرار می دهد

این آسیب شناس با بیان اینکه نبود تناسب در زوج ها قطعا علاقه را تحت الشعاع قرار می دهد، تصریح کرد: به اعتقاد بنده ملاک زندگی انس، الفت، مهربانی و محبت است؛ فقدان این عوامل پیوندها، همبستگی ها و همگرایی ها را در زندگی کاهش می دهد و در نتیجه فضای زندگی را تبدیل به محیطی بی بنیان و بدون پایه و اساس می کند. در واقع شرایطی را رقم می زند که افراد نتوانند از پس حل مسئله و مشکل زندگی فردا برآیند.

 

وی با بیان اینکه پیوندها، عاطفه، عشق و محبت آستانه تحمل افراد در زندگی  را افزایش می دهد، اظهار کرد: این ویژگی ها زندگی آرامی را برای زوج ها فراهم کرده و درک متقابل را در آنها افزایش می دهد تا از پس حل مسایل ،مشکلات و گرفتاری های احتمالی زندگی بهتر برآیند.

 

شاخص های انتخاب و نحوه گزینش در افراد دگرگون شده است

بای با بیان اینکه مشکل امروز جامعه ما این است که شاخص های انتخاب و نحوه گزینش در افراد دگرگون شده است، بیان کرد: ملاک ها و معیارهای انتخاب جوانان برای انتخاب همسر تغییر کرده است و این تغییر به سمتی رفته که توقعات و انتظارات از یکدیگر را افزایش داده و انتظارات بی مورد و غیر قابل گذشت و غیر قابل انتظار را ایجاد کرده است و شرایط را برای زندگی سخت تر کرده است.

 

وی عامل ایجاد چنین مشکلاتی در جامعه را زن سالاری و فرزندسالاری خواند و افزود: این امر موجب تغییر سبک زندگی و تبدیل خانواده گسترده به خانواده هسته ای شده است.

 

این آسیب شناس ادامه داد: در گذشته حمایت های حس پشتیبانی کنندگی در خانواده ها جاری بود، چون با هم و در کنار یکدیگر زندگی می کردند و زوج ها هم حس خوبی داشتند و لزومی نداشت آنها از همان ابتدا زندگی خود را لوکس و فانتزی آغاز کنند با اندک وسایل زندگی استارت می خورد و در روند مثبت زندگی هم تاثیر داشت.

وی ادامه داد:همچنین از سوی دیگر خانواده گسترده  برای فراهم ساختن ملزومات زندگی بسیار تاثیرگذار بود ولی این آیین ها امروزه تبدیل به چشم و هم چشمی  و تجملات شده است.

 

امروزه نقطه صفر زندگی در داشتن خانه، ماشین و لوازم کاملا لوکس و فانتزی خلاصه شده

وی با بیان اینکه امروز نقطه صفر زندگی در داشتن خانه، ماشین و لوازم کاملا لوکس و فانتزی خلاصه شده است، بیان کرد: همین امر دافعه ایجاد کرده و فراهم کردن این ملزومات نیز با شرایط فعلی جامعه برای جوانان سخت و دشوار است.

 

بای تصریح کرد: متاسفانه هسته ای شدن خانواده ها موجب شده افراد از زیر بار تعهد تشکیل خانواده شانه خالی کنند و ترجیح دهند که ازدواج نکنند.

 

این آسیب شناس در ادامه افزود: در حال حاضر 12 میلیون جوان مجرد در جامعه وجود دارد که طبق بررسی های صورت گرفته دو میلیون از این جوانان قصد ازدواج ندارند و زندگی تجردی را برای خود انتخاب کردند.

کد خبر 509581

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha