عصمت میرابزاده، عضو هیئتعلمی انستیتو پاستور ایران در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبستان گفت: جایزه مصطفی(ص) تشویقی برای دانشمندان ايراني و ساير كشورهاي اسلامی است و به جوانان كمك مي كند تا قدمهای موثري در اين زمينه برداشته و نتايج علمي بزرگي را به سرانجام برسانند.
وی درباره مشکلات كنوني محققان و پژوهشگران کشور افزود: در سالهای اخیر محدوديت بودجه دولت محدوديت بودجه طرحهای تحقیقاتی را نيز به دنبال داشته است. به ويژه تحقیقاتی که نیاز به مواد وارداتی خاصي دارند، با بالا رفتن نرخ ارز مشکلات زیادی را پیش روی خود مي بينند.
این عضو هیئت علمی انستیتو پاستور ایران ادامه داد: جایزه مصطفی (ص) از این نظر میتواند حمايتي از طرح هاي تحقيقاتي كشور باشد؛ بهشرط اینکه تبلیغات وسیعی در این مراکز انجام شود و مهلت خوبی هم به سرانجام يافتن آن ها اختصاص يابد و مشخص شود طرحها در چه زمینهای است و فرصت مناسبي براي شرکت کنندگان نيز در نظر گرفته شود.
وي همچنين بیان کرد: در حال حاضر وزارت بهداشت تاکید زيادي بر انجام تحقیقاتی دارد که در نهایت به تولید فناوری یا محصول علمی جدیدي منجر مي شود. اگر در فراخوان جایزه مصطفي (ص) نيز بر اولويت هاي علم و فناوري تاكيد كند كه اين طور هست، بازدهی بيشتر و خروجي تاثيرگذارتري خواهد داشت.
ميراب زاده با ارائه مصاديقي از اولويت هاي فناوري كشور تصريح کرد: براي مثال در انستیتوپاستور تحقیقاتی بر نيش مار انجام و پروتئینی شناسایی شده که در ایران به وفور یافت میشود و خاصیت ضد انعقادی دارد. معادل این تحقيق در آمريكا به توليد دارويي منجر شده است كه بسيار گران است. بنابراين ما راحتی میتوانیم این پروتئین را در كشورمان تولید کنیم. پس حمایت از اجراي شدن طرح هاي تحقيقاتي امری ضروری است.
وی با اشاره به ضرورت توسعه جايزه مصطفي(ص) خاطرنشان کرد: بايد با توسعه جوایزی همچون جايزه مصطفی(ص) محققان جوان را به انجام کارهای تحقیقاتی، تحریک و تشویق کرد تا این حمایت منجر به پیشرفت فعالیتهاي علمي شود. متأسفانه به خاطر کمبود تجهیزات و بودجه برخی فعالیتهاي علمي در نقطهای متوقف میشوند. بنابراين ممكن است تعدادي از پژوهشگران در ميانه مسير بیانگیزه شوند و تعدادی ديگر هم به کشورهای آمریکایی و اروپایی بروند و فعاليت هاي علمي خود را در اين كشورها دنبال كنند.
ميراب زاده درباره تأثیرگذاري جایزه مصطفی(ص) بر تعامل جمهوري اسلامي ايران با ساير کشورهای اسلامی ادامه داد: با استناد به مقالات معتبر علمي، رتبه علمی ما در بین کشورهای اسلامی بسيار بالا است. محققان جوان ما از تفکر و هوش بالايي برخوردارند و محققان قدیمی نیز تجربه زيادي دارند که همگرايي و تعامل اين دو با يكديگر بسيار مفید خواهد بود.
نظر شما