ادعای آمریکا مبنی بر حمله هکرهای ایران/تخفیف نفتی ایران به پالایشگاه‌های هند

خبرگزاری شبستان:افزایش واردات نفت چین از ایران، استقبال مسکو از گفت‌وگوی مستقیم تهران-ریاض، تخفیف نفتی ایران به پالایشگاه‌های هند، ادعای آمریکا مبنی بر حمله هکرهای ایران به تاسیسات آبی نیویورک از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاریها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: افزایش واردات نفت چین از ایران، مسکو از گفت‌وگوی مستقیم تهران-ریاض استقبال می کند، تخفیف نفتی ایران به پالایشگاه‌های هند، ادعای آمریکا مبنی بر حمله هکرهای ایران به تاسیسات آبی نیویورک از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

اد رویس: کاخ سفید به جای تلاش برای راضی کردن ایران به آزمایش‌ موشکی این کشور پاسخ بدهد

نمایندگان جمهوریخواه کنگره آمریکا نامه اخیر جان کری وزیر خارجه آمریکا به وزیر خارجه ایران درباره مساله جنجالی ویزا را به باد انتقاد گرفتند.

 

جان کری در این نامه به طرف ایرانی اطمینان داده است که با اقدامات و روشهایی که وزارت خارجه در صدور ویزا اتخاذ میکند مانع از اجرای آن علیه منافع اقتصادی و تحاری ایران خواهد شد.

 

اد رویس رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در این زمینه گفت: به جای خم شدن و تلاش برای راضی کردن رژیم ایران، کاخ سفید باید در قبال آزمایشهای موشکی اخیر ایران، حمایتش از تروریسم و زندانی کردن شهروندان آمریکایی پاسخگو باشد.

 

بر اساس قانون جدیدی که در آمریکا تصویب شده، شهروندان 38 کشور «دوست آمریکا» که مطابق قوانین این کشور در حال حاضر بدون اخذ روادید تا سقف 90 روز می‌توانند وارد خاک آمریکا ‌شوند، در صورتی که پس از مارس 2011 به ایران، سوریه، عراق یا سودان سفر کرده باشند، باید روادید اخذ کنند و مورد بررسی‌هایی قرار گیرند.

 

برخی کارشناسان ایرانی، این قانون را به منزله ایجاد محدودیت برای گردش‌گران و سرمایه‌گذارانی می‌دانند که قصد عزیمت به ایران را دارند. سفرای اتحادیه اروپا، به این قانون اعتراض کرده‌اند.

نزاع بین کاخ سفید و کنگره ممکن است مسیر اجرای توافق را عوض کند

روزنامه کریستین ساینس مانیتور در گزارشی با اشاره به مصوبه اخیر کنگره آمریکا درباره اعمال محدودیت در صدور ویزا که ایران را نشانه رفته است نوشت: توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 ممکن است امضا شده باشد و در مسیر اجرا قرار گرفته باشد اما نشانه‌هایی وجود دارد که مشاجره بین کنگره و کاخ سفید ممکن است شکل دیگری به این توافق و مسیر موجود بدهد.

 

جدیدترین رویداد، تصویب قانون صدور ویزا است که می‌خواهد ریسک ورود تروریستها به آمریکا را کاهش دهد. براساس این قانون هرکسی که از سال 2011 به ایران سفر کرده باشد اگر از کشورهای معاف از اخذ ویزا هم باشد برای سفر به آمریکا باید دوباره ویزا بگیرد.

 

بعضی از مقامات آمریکایی می‌گویند که این نوع اقدامات تلاش مخالفان برای تضعبف توافق هسته‌ای با ایران است. وزیر خارجه آمریکا در واکنش به این مصوبه گفته است که دولت باراک اوباما ممکن است اقداماتی برای دور زدن این قانون اتخاذ کند درحالیکه مخالفان، همین اقدام را نیز نشانه دیگری از انعطاف باراک اوباما در قبال ایران و تلاش برای حفظ مهمترین دستاورد سیاست خارجی دولت می‌دانند.

 

این روزنامه در ادامه نوشت: کنگره تلاش می‌کند نقش خود را به عنوان دیده بان ایران حفظ کند درحالیکه اوباما به دنبال حفظ فضا برای پیشبرد توافق است؛ با وجود این تنش و باقی ماندن سوءظن به ایران، مسیر رو به جلو ممکن است باریکتر شود.

 

کریستین ساینس مانیتور اضافه کرد؛ بعضی از مقامات دولت آمریکا می‌گویند که نگاه ما به انتخابات پارلمانی ایران است. آنها امیدوارند که اجرای هموار توافق باعث پیروزی میانه روها در انتخابات فوریه شود. اما منتقدان در عوض می‌گویند که اکنون زمان خوبی برای آرام ماندن در برابر ایران نیست.

 

براساس این گزارش مقامات ایران نگران هستند که قانون جدید آمریکا به فعالیتهای اقتصادی این کشور آسیب بزند. آنها می‌گویند که به خاطر این قانون، تجار و فعالان خارجی از ترس اینکه نتوانند به ایالات متحده سفر کنند از سفر به ایران خودداری می‌کنند.

 

محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران به روزنامه نیویورک پست گفته است که هیچ ایرانی یا کسی که به ایران سفر کرده است تا کنون به غرب حمله نکرده است درحالیکه غرب بارها از سوی اتباع متحدان خودشان در خاورمیانه هدف قرار گرفته است.

 

این روزنامه نوشت که منظور از این اظهارات اشاره به اتباع پاکستان و عربستان سعودی است که در حملات تروریستی اخیر در پاریس و سن برناردینو مشارکت داشتند.

 

ساینس مانیتور در ادامه می‌نویسد؛ مقامات آمریکایی می‌گویند که آنها قصدی برای نرمش در برابر ایران ندارند. اخیرا در یک جلسه محرمانه استماع در کنگره، مقامات دولت از اقدامات خود برای جلوگیری از گسترش نفوذ ایران در خاورمیانه و همچنین از رهگیری یک کشتی ایرانی حامل سلاح برای حوثیهای یمن خبر دادند.

 

براساس این گزارش، حتی نمایندکان حامی توافق هسته ای نیز معتقدند که سختگیری علیه ایران باید ادامه یابد و نکرانی خود را بابت آزمایشهای موشکی اخیر ایران اعلام کرده اند.

اقتصاد ایران همچنان درجا می‌زند/ رشد اقتصادی ایران در سال 2015-2016 حدود صفر است

صندوق بین المللی پول در گزارش سالانه خود اعلام کرد که اقتصاد ایران تا زمان لغو تحریمها و زمانی که ایران بتواند نفت بیشتری صادر کند کماکان دچار مشکل است.

 

این درحالیست که در آستانه لغو تحریمهای ایران قیمت جهانی نفت در سراشیبی سقوط است و این مساله تصمیمات شرکتها در زمینه سرمایه گذاری و پیش بینی مصرف انرژی را به تعویق انداخته و موجب کاهش فعالیتهای اقتصادی جهانی در سه ماهه چهارم سال مالی 2014-2015 ضده است.

 

براساس گزارش صندوق بین المللی پول، رشد واقعی اقتصادی ایران بین -0.5 +0.5 برای سال مالی 2015-2016 تخمین زده شده است. نرخ تورم ایران نیز انتظار میرود تا پایان سال بعد حدود 14 درصد باشد.

 

صندوق بین المللی پول در تخمین خود آورده است که این مسله برای سال 2016-2017 به خاطر لغو تحریمها بهتر و درخسانتر است.

میزان واردات نفت چین از ایران در ماه نوامبر 45 درصد افزایش یافت

میزان خرید نفت چین از ایران در ماه نوامبر نزدیک به 50 درصد به نسبت ماه قبل از آن افزایش یافته است اما به نسبت مدت مشابه سال قبل کمی کاهش یافته است.

 

براساس این گزارش، چین در ماه نوامبر 2.02 میلیون تن یا روزانه 491 هزار بشکه نفت خام از ایران وارد کرده است که نسبت به ماه قبل از آن 45.1 درصد بیشتر اما نسبت به مدت مشابه سال قبل 5.1 درصد کمتر است.

 

گروههای تحقیقاتی نفت پیش از این پیش بینی کرده بودند که چین در ماه نوامبر روزانه 444 هزار بشکه نفت از ایران خریداری کند. همچنین این تحقیقات نشان میدهد که پکن در ماه دسامبر حدود 533 هزار بشکه نفت از ایران وارد کند.

 

چین بزرگترین خریدار نفت ایران است و یکی از پرمصرف ترین کشورها در جهان محسوب میشود.

اتکای روسیه به ایران در عملیات هوایی ضد داعش

اندیشکده «امریکن انتر پرایز» در گزارشی با ادعای استفاده از فضا و پایگاه‌های هوایی ایران از سوی نیروی هوایی روسیه نوشت: به نظر می‌رسد ارتش ایران اجازه دسترسی و استفاده از پایگاه‌های هوایی خود را در حمایت از روسیه در حمله علیه مواضع مخالفان دولت سوریه می‌دهد.

 

در این گزارش با اشاره به «اتکا بیشتر مسکو به ایران» در حمایت از دولت «بشار اسد» رییس جمهور سوریه آمده است: «ولادیمیر پوتین» رییس جمهور روسیه نیاز به دالان هوایی مطمئن و آشکاری برای حملات خود در سوریه دارد و این دالان هوایی ضرورتا از فضای ایران عبور می‌کند و این مسئله در هنگامه افزایش تنش بین ترکیه و روسیه است. واقعیتی‌که افزایش وابستگی روسیه به ایران را نشان می‌دهد .

 

بر اساس این گزارش، جنگنده‌های ایرانی بمب‌افکن‌های روس را در هنگام عبور از فضای کشور خود هدایت می‌کنند و در این ماموریت «توپولوف 169 بلک جک»، «توپولف 95 ام اس» و «توپولوف 22 ام» از اواخر نوامبر و از مسیر جنوب غربی ایران ماموریت علیه داعش در سوریه را آغاز کردند.این جنگنده ، بمب‌افکن‌ها با گذر از جنوب غربی تهران ، عبور از اصفهان و اهواز و گذر از بصره در عراق عازم عملیاتشان در سوریه شدند.

 

به نوشته این اندیشکده، تحلیل تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که حداقل در یک مورد جنگنده‌های پیشرفته روسی عازم عملیات سوریه یا در مسیر بازگشت از این عملیات از پایگاه‌های هوایی ایران استفاده کردند. همچنین پایگاه‌هوایی شهید نوژه در شمال غربی ایران در استان همدان نیز از سوی جنگنده «سوخو 34 فول بک» و هواپیمای ترابری «ایلوشین 76» در 24 نوامبر سال جاری استفاده شده است.

 

در انتهای این گزارش آمده است : زمان رویت جنگنده سوخو 34 روسیه در پایگاه شهید نوژه همدان و انتظار برای هواپیمای ترابری ایلوشین 76 نشان می‌دهد که این جنگنده درصدد عملیات پشتیبانی و تعمیر یا جایگزینی نفرات و ترک فوری پایگاه مذکور بوده است.

واشنگتن: قانون محدودیت ورود مسافران ایران را اجرا می‌کنیم/انتظار داریم ایران به برجام پایبند بماند

پس از نامه‌نگاری وزیر خارجه آمریکا با همتای ایرانی‌اش، دولتی‌های آمریکا اولین واکنش علنی به تصویب قانون محدودیت ورود مسافران ایران را نشان دادند.

 

«جان کربی» سخنگوی وزارتخانه تحت امر «جان کری» امشب در میان خبرنگاران، با سوال یکی از خبرنگاران مواجه شد که از وی پرسید «آیا شما هم نگران‌اید که با این قانون، برجام نقض شده باشد؟»

 

کربی پاسخی طولانی داد و گفت: «نه، برجام به هیچ‌وجه نقض نشده؛ این قانون جدید (محدودیت صدور ویزا برای مسافران ایران) را هم البته اجرا خواهیم کرد ولی این منافاتی با حقوق تجاری مشروع ایرانیان ندارد.»

 

«حقوق مشروع ایرانیان» عبارتی جدید بود که سخنگو چندین نوبت از آن استفاده کرد ولی منظورش را از آن به صورت صریح و شفاف بیان نکرد.

 

سخنگو ادامه داد: « ... این قانون منافاتی با برجام ندارد البته برجام هم هنگامی اجرایی می‌شود که ایران تعهدات خود را انجام داده باشد.»

 

جان کربی در پاسخ به سوال خبرنگاری که نحوه اجرای این قانون و مصون ماندن حقوق مشروع ایرانیان از گزند برایش سوال شده بود، گفت: «در این قانون به ویزاهای B1 و B2 یعنی ویزاهای تجاری اشاره‌ای نشده است و ما همانطور که وزیر کری گفته، ابزارهایی برای مداخله داریم.»

 

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که اصرار داشت از جانب دولتی قانون‌مدار و پایبند به تعهدات بین‌المللی سخن می‌گوید، در آخر از ایرانیان - که حالا کشورشان به منشأ سخت شدن صدور ویزا تبدیل شده - درخواستی هم داشت.

 

سخنگو گفت: «تعهد داریم که نسبت به امنیت شهروندان آمریکایی نگران باشیم و قانون (محدودیت صدور ویزا) هم باید اجرا شود، در عین حال از ایران هم انتظار داریم مانند ما نسبت به اجرای برجام پایبند بماند.»

 

یکی از خبرنگاران از سخنگو پرسید که «ایران بر اساس چه مکانیسمی در فهرست این 4 کشور، جای گرفت؟» سوالی که بسیاری از ایرانیان که ریشه اصلی صادرات تروریست و تخصیص دلار نفتی به افراط‌گراها را می‌شناسند، برایشان ایجاد شده است.

 

سخنگو 2 بار گفت: «دولت ایران حامی تروریست‌هاست.»

مسکو: از گفت‌وگوی مستقیم تهران-ریاض استقبال می‌کنیم

روس‌ها اولین ملتی بودند که به گفته‌های سخنگوی وزارت خارجه ایران درباره شروع به کار قریب‌الوقوع سفیر سعودی ها در تهران واکنش دادند و این «میخائیل بودگدانوف» معاون وزیر خارجه آنها بود که از این سخنان استقبال کرد.

 

بر اساس گزارش خبرگزاری تاس، بوگدانوف گفته «از گفت‌وگوهای مستقیم تهران-ریاض بخصوص گفت‌وگوی این دو کشور بر سر مسئله سوریه، استقبال می‌کنیم.»

 

جابر انصاری امروز در برابر خبرنگاران از جانب وزارتخانه متبوعه خود گفته بود «بررسی‌ها در خصوص سفیر جدید براساس ساز و کار موجود انجام و پاسخ به دولت عربستان داده شده و به زودی شاهد شروع به کار سفیر جدید عربستان آقای علی حسن جعفر هستیم.»

 

نحوه تعامل عربستان با ایرانیان در فاجعه منا، روابط ملت ایران و دولت این کشور را به تیرگی سوق داده است.

روسیه نسبت به رفع هرچه سریعتر تحریمهای ایران ابراز امیدواری کرد

وزیر صنعت و تجارت روسیه امروز (دوشنبه) در سخنانی نسبت به رفع هرچه سریع‌تر تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران و حل مسائلی نظیر تراکنش‌های بین‌المللی بانکی با ایران ابراز امیدواری کرد.

 

به نوشته خبرگزاری «ایتارتاس» «دنیس مانتوروف» وزیر صنایع روسیه در این زمینه افزود، توافق هسته‌ای و اجرای برجام باید منتهی به رفع تحریم‌ها شود و رفع تدریجی تحریم‌ها می‌تواند از سال بعد صورت گیرد.

 

بر پایه این گزارش، یکی از حساس‌ترین تحریم‌های علیه بخش اقتصادی ایران علیه بانک‌های این کشور و استفاده آن‌ها از نظام پرداخت بین‌المللی «سوئیفت» بود.

 

مانتوروف در این باره در مراسم گشایش گفت‌وگوی تجاری، صنعتی ایران و روسیه نیز اظهار داشت: «ما علاقه‌مند به رفع تحریم‌های اقتصادی هستیم. این امر موجب سهولت در اجرای تراکنش‌های مالی می‌شود که اینک یکی از موانع مهم در پیشبرد همکاری‌های بیشتر در برخی نواحی است.»

تخفیف نفتی ایران به پالایشگاه‌های هند

با توجه به نزدیک شدن روز به روز صنعت نفت کشورمان به پایان تحریم های غرب، ایران اعلام کرده است به خریداران هندی نفت تخفیف خواهد داد.

 

مقامات وزارت نفت در دیدار با نمایندگان پالایشگاه های خریدار نفت کشورمان و دیگر پالایشگاه های این کشور که به دلیل تحریم ها، خرید نفت ایران را متوقف کرده بودند، اعلام کرده اند که برای خریداران نفت ایران تخفیف و دیگر مشوق های خرید را اعمال خواهد کرد.

 

این دیدار هفته گذشته و با حضور سید محسن قمصری به عنوان نماینده وزارت نفت برگزار شد.

 

در این دیدار ایران در اقدامی کم سابقه از پالایشگاه ها خواسته اند تا پیشنهادات قیمتی خود را به وزارت نفت ارائه دهد تا نفت ایران از نظر رقابتی شرایط بهتری را نسبت به رقبای خود پیدا کند.

 

یکی از نمایندگان پالایشگاه های هند گفت: من تا کنون ایران را اینچنین انعطاف پذیر ندیده بودم. طرف ایرانی برای افزایش رقابت‌پذیری نفت خود، بازخورد نظرات ما را مد نظر قرار می دهد.

افزایش 500 هزار بشکه‌ای نفت ایران 6 ماه تا یک سال پس از لغو تحریم‌ها

فتیح بیرول رئیس آژانس بین‌المللی انرژی گفت: صادرات نفت ایران طی 6 تا 12 ماه پس از رفع تحریم‌ها می تواند نیم میلیون بشکه در روز افزایش یابد.

 

بیرول در توکیو توضیح داد: «به محض برداشته شدن تحریم‌ها، ایران در 6 ماه یا یک سال پس از آن، 500 هزار بشکه نفت در روز به بازار ارسال خواهد کرد»

 

وی همچنین پیش‌بینی کرد که هیچ افزایش چشمگیری در قیمت‌ها تا پیش از سال 2016 رخ ندهد.

مهر:

ادعای آمریکا مبنی بر حمله هکرهای ایران به تاسیسات آبی نیویورک

مقامات آمرکیایی می گویند هکرهای ایرانی در سال ۲۰۱۳ تاسیسات مربوط به یک سد در نزدیک شهر نیویورک را هدف قرار داده اند.

 

طبق ادعای آمریکایی ها چند هکر ایرانی سال گذشته تاسیسات مربوط به این سد در فاصله ۲ مایلی اطراف شهر نیویورک را تحت کنترل خود درآورده اند.

 

طبق این ادعا هکرهای ایرانی تاسیسات سد بومن را مورد حمله قرار داده اند. این سد برای کنترل سیلابهای احتمالی شهر ساخته شده است.

 

آمریکایی ها هک تاسیسات شهری خود را به ساخت ویروس استاکس نت آلوده کننده تاسیسات هسته ای نسبت می دهند.

 

بر اساس این گزارش آمریکا در حال حاضر ۵۷ هزار سیستم کنترل کننده صنایع را در اختیار دارد که از طریق اینترنت کنترل می شود.

خدمات پس از فروش بالگردهای روسی را با ایران بررسی می‌کنیم

سرویس مطبوعاتی شرکت تولید کننده بالگرد روسیه امروز از برنامه مسکو برای ایجاد و توسعه سیستم خدمات پس از فروش بالگردهای روسی خبر داد که در این کشور ساخته می شوند.

 

سرویس مطبوعاتی شرکت تولید کننده بالگرد روسیه که از شرکت های تابعه شرکت دولتی دفاعی روسیه موسوم به «روس تِک» است در این باره اعلام کرد: مسأله ایجاد و گسترش سیستم خدمات پس از فروش مربوط به بالگردهای ساخت روسیه در ساختمان های موجود تعمیر هواپیمایی را با نماینده های شرکت ایرانی «پنها» مورد بحث و بررسی قرار خواهیم داد.

 

لازم به ذکر است، نمایشگاه صنعتی «گفتمان صنعتی و تجارت: روسیه و ایران» هم اکنون در تهران در حال برگزاری بوده و تا ۲۳ دسامبر (دوم دی ماه) ادامه خواهد داشت.

تمایل مسکو برای بومی سازی تولید قطعات هواپیمای SSJ-۱۰۰ در ایران

به گفته وزیر صنعت روسیه ازعلاقه مندی این کشور به فروش هواپیمای SSJ-۱۰۰ به ایران و بومی سازی تولید قطعات آن در ایران خبر داد.

 

«دنیس منتوروف» (Denis Manturov) وزیر صنعت روسیه که برای شرکت در نمایشگاه صنعتی «گفتمان صنعتی و تجارت: روسیه و ایران» هم اکنون در تهران به سر می برد، در این باره گفت: ما نه تنها به فروش هواپیمای SSJ-۱۰۰ به ایران علاقه مند هستیم، بلکه مسکو مایل است به بحث و بررسی پیرامون بومی سازی تولید قطعات این هواپیما در ایران نیز بپردازد.

 

وی در ادامه افزود: گردش مالی تجاری میان روسیه و ایران در سال گذشته شاهد رشد ۵ درصدی بوده است و تلاش می شود این رقم افزایش بیشتری را نیز تجربه کند.

 

وزیر صنعت روسیه تأکید کرد: تبادلات تجاری میان دو کشور ایران و روسیه و میزان رشد آن با پتانسیل های موجود دو کشور تناسبی نداشته و باید در این خصوص اهتمام لازم را به کار برد.

 

لازم به ذکر است، نمایشگاه صنعتی «گفتمان صنعتی و تجارت: روسیه و ایران» هم اکنون در تهران در حال برگزاری بوده و تا ۲۳ دسامبر (دوم دی ماه) ادامه خواهد داشت.

تسنیم:

روسیه: ایران پیش از دریافت اس-۳۰۰ باید شکایت خود را پس بگیرد

ایران شکایت علیه شرکت روس‌آبارون اکسپورت را پیش از تامین اولین سامانه موشکی اس-300 پس خواهد گرفت.

"دمیتری راگوزین" معاون نخست وزیر روسیه در مصاحبه با خبرگزاری روسی ایتارتاس گفته بود: شکایت هنوز پس گرفته نشده است. آنها باید پس از آنکه نخستین بخش از سامانه را دریافت کردند باید شکایت را پس بگیرند و ما می توانیم بگوییم این موضوع در  آینده نزدیک صورت خواهد گرفت.

 

وی اضافه کرد: طرف‌های روسی و ایرانی درک کاملی دارند. این توافق بدون پس گرفته شدن شکایت قابلیت اجرا ندارد.

 

این مقام روسی گفت: شرایط تامین این سامانه آن است که تهران شکایت را لغو کند و این موضوع باید توسط پارلمان ایران تصمیم گیری شود.

 

ایران و روسیه در سال 2007 قرارداد تامین 5 سامانه موشکی اس-300 را امضا کردند. در سپتامبر 2010، "دمیتری میدویدیف" رئیس جمهور وقت روسیه اعلام کرد که بر اساس قطعنامه 1929 شورای امنیت سازمان ملل، ارسال سامانه اس-300 به ایران را متوقف کرد.

 

این قرارداد که ارزشی بیش از 800 میلیون دلار داشته لغو گردید و مبلغ پیش پرداخت نیز به ایران بازگردانده شد.

 

ایران نیز در دادگاه ژنو علیه عدم اجرای قرارداد توسط روسیه شکایت کرد و درخواست غرامت 4 میلیارد دلاری کرد.

 

اما در آوریل 2015 "ولادمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه قانون ممنوعیت تامین سامانه دفاع موشکی اس-300 به تهران را لغو کرد.

 

در همین راستا چند روز پیش ولادیمیر کوژین، معاون همکاری‌های نظامی-فنی رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرد کشورش ارسال سیستم‌های دفاع موشکی اس-300 به ایران را آغاز کرده است.

 

همچنین سرگی چمزوف، رئیس شرکت روستک پیشتر اعلام کرده بود قرارداد جدید برای فروش سیستم‌های اس‌-300 به ایران از اوایل ماه نوامبر اجرایی شده است.

 

منابع رسمی هنوز اعلام نکرده‌اند که ایران چه نسخه‌ای از اس-300 را دریافت خواهد کرد: اس-300 پی‌ام‌یو-1، که تولید آن متوقف شده و شاید برای ایران به صورت ویژه بازتولید شود، یا مدل اس-300 وی‌آم.

باشگاه خبرنگاران جوان:

تایمز آو اسرائیل: بازگشت تهران و مسکو به معادلات قدرت در خاورمیانه

روزنامه صهیونیستی «تایمز آو اسرائیل»  با انتشار گزارشی در پایگاه اینترنتی خود مدعی شد: «تهران و مسکو پس از سال‌ها غیبت از معادلات خاورمیانه با ورود به جنگ سوریه، جایگاه‌های پیشین خود در این منطقه را بازپس می‌گیرند. اما احتمال این وجود دارد که این دوکشور بدلیل حمایت از بشار اسد، موقعیت کنونی خود را به خطر بیندازند.»

 

 تایمز آو اسرائیل سپس به نقل از خبرگزاری فرانسه بازگشت مؤثر تهران و مسکو به صحنه بازیگردانی خاورمیانه را «چشمگیر» توصیف می‌کند. این روزنامه صهیونیستی در ادامه مدعی شده است: «مسکو که برای دهه‌های متمادی از دولت [سوریه]  - چه از نظر مالی و چه از طریق اعزام مستشاران نظامی- حمایت می‌کرد، سپتامبر سال جاری میلادی (شهریورماه)، تصمیم گرفت با قمار بر سر موقعیت فعلی و آینده خود، حملات هوایی علیه مواضع تروریست‌های سوریه، را آغاز کند. از سوی دیگر، تهران پس از سال‌ها انزوا و تحمل تحریم‌های [هسته‌ای]، به جایگاه پیشین خود به‌عنوان یکی از قدرت‌های خاورمیانه بازگشته است. حضور ایران در مذاکرات صلح سوریه به‌معنای افزایش روزافزون مشروعیت بین‌المللی این کشور است. اما تحلیلگران این پرسش را مطرح می‌کنند که آیا سرمایه‌گذاری تهران و مسکو [با حضور در سوریه] نقش‌های اصلی را در صحنه خاورمیانه  به برای آن‌ها ارمغان خواهد آورد و یا نتیجه‌ای معکوس برای این دو کشور در برداشته و موقعیت کنونی آن‌ها را در این منطقه با چالش مواجه خواهد کرد؟»

 

نگارنده گزارش سپس مدعی شده است: «مسکو پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، با وجود صرف انرژی و منابع مالی در منطقه خاورمیانه برای سال‌های متمادی، نفوذ خود را در این منطقه یک‌شبه از دست داد. سوریه آخرین پایگاه روسیه در خاورمیانه است. از دست دادن سوریه، مسکو را به قدرت درجه دوم جهانی تبدیل خواهد کرد.»

 

در ادامه ادعاهای مطرح‌شده در این گزارش آمده است: «حضور نظامی روسیه در سوریه نتایج مثبتی برای این کشور به همراه داشته است؛ روابط این کشور با مصر، اردن و کشورهای حوزه خلیج‌فارس از زمان آغاز حملات هوایی در سوریه، بهبود یافته است. مسکو هم‌اکنون نقشی حیاتی و مهم در یافتن راه حل سیاسی برای بحران سوریه ایفا می‌کند. "جان کری،" وزیر امور خارجه آمریکا، به تازگی، نقش مسکو [در گفتگوهای صلح سوریه] را "سازنده" خواند. ایران نیز که برای حفظ متحد خود در سوریه بسیار مصمم است، چندی پیش برای نخستین‌بار، در مذاکرات بین‌المللی درخصوص آینده این کشور، شرکت کرد. نفوذ ایران در منطقه خاورمیانه پس از حصول توافق تاریخی هسته‌ای این کشور با قدرت‌های جهانی، به‌طور چشمگیری افزایش یافته است. تهران برای کاهش نفوذ "عربستان سعودی،" رقیب منطقه‌ای خود، مواضع در عراق و لبنان را نیز تقویت کرده است.»

 

این روزنامه سپس به نقل از «سید محمد مرندی،» استاد دانشگاه و رئیس مطالعات جهانی در دانشگاه تهران، می‌نویسد: «ایران و روسیه تصمیم گرفتند با همکاری یکدیگر از فروپاشی کامل منطقه خاورمیانه جلوگیری کنند. در هفته‌های آتی شاهد این خواهیم بود که بازیگران دیگری نیز با آگاهی از آثار مخرب افراطگرایی و به‌منظور مبارزه با آن، به این دوکشور بپیوندند.

ایرنا:

بسته شدن پرونده 'پی ام دی' بی اساس بودن اتهامات علیه ایران را ثابت کرد

«ویلیام بیمن» روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا، افزود: ایران ثابت کرده است که همواره مقررات منع گسترش سلاح های هسته ای را در چارچوب این معاهده رعایت کرده و گزارش اخیر آژانس نشان می دهد که همه اتهامات علیه ایران از ابتدا بی اساس بوده است.

وی ادامه داد: گرچه سیاستمداران آمریکایی برغم تصریح گزارش مبنی بر نادرستی اتهامات وارده بر ایران همچنان بر تلاش خود برای وانمود کردن عکس این مسئله ادامه می دهند اما همین سیاستمداران هم برغم تفسیرهای بی ربطشان نمی توانند ادعا کنند که ایران بدنبال هدف نظامی کردن برنامه های هسته ای خود بوده است.

بیمن گفت: دولت بوش در تبانی با گروهک تروریستی منافقین و رژیم صهیونیستی صرفا با این هدف که توجیهی برای طرح سرنگونی نظام جمهوری اسلامی ایران در اذهان مردم آمریکا و کشورهای اروپایی بوجود بیاورند، به جعل اینگونه اتهامات متوسل شد.

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا در شرایط فعلی تصویب لایحه لغو معافیت ویزا در کنگره آمریکا که طبعا در سرنوشت و زندگی ایرانیان مقیم خارج نیز اثر خواهد گذاشت یک تصمیم عاقلانه بوده است، گفت: از نظر من این یک تصمیم تاسف آور از سوی نمایندگان دست راستی کنگره آمریکا و به منظور وارد آوردن ضربه دیگری بر ایران صورت گرفته که با واکنش شدید گروه ها و انجمن های ایرانی آمریکایی مواجه شده است.

بیمن افزود: چنین اقدامی از سوی مخالفان برجام با این هدف صورت گرفته که ایران را بطور غیر مستقیم به همکاری با گروه های تروریستی از جمله داعش و القاعده متهم کنند که البته چنین اتهامی آشکارا مسخره و خنده آور است.

این کارشناس مسائل خاورمیانه خاطرنشان کرد: همواره رهبران سیاسی ایران هوشمندانه تر و آگاهانه تر از سیاستمداران آمریکایی عمل کرده اند.

وی با بیان اینکه ماشین سیاسی آمریکا مانند یک 'خر لنگ' و بدون آنکه تغییر عمده ای در ماهیت آن پیدا شود از دولتی به دولت بعدی به ارث می رسد، گفت: متاسفانه در دولت اوباما هم در حالی که ایران دشمن آمریکا محسوب می شود هنوز به عربستان سعودی بعنوان یک دوست نگاه می کنند و این در حالیست که دولت سعودی نیز ضمن حمایت از دشمنان آمریکا، خود را دوست آمریکا وانمود می کند.

 

کد خبر 509517

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha