به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، دکتر کریم دولتی مسئول کمیته فنی هیئت داوران سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم، در جمع خبرنگاران اعلام کرد: نحوه داوری در مسابقات امسال به گونه ای است که در بخش بانوان امتیاز 85/78 به بالا ممتاز شناخته شده، 95/76 تا 85/78 حائز رتبه عالی می شوند.
وی افزود: در بخش آقایان نیز از 83 به بالا رتبه ممتاز و بین 81 تا 83 عالی شده و در هر دو بخش پایین تر از رتبه عالی شایسته تقدیر شناخته می شوند.
دولتی، خاطرنشان کرد: در آیین نامه داوری سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم با توجه به این رتبه بندی ها، اگر همه افراد فینالیست امتیاز ممتاز کسب کنند تمام امتیازات نفر اول را کسب می کنند.
وی با بیان اینکه در صورت وجود تعدادی ممتاز و عالی امتیازات تقسیم می شود، اظهار کرد: در صورت اینکه تعداد ممتازها و عالی از 5 نفر کمتر باشد افراد شایسته تقدیر هم خواهیم داشت.
مسئول کمیته فنی هیئت داوران سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قران کریم، با اشاره به اینکه مسابقات حفظ 10 جزء برادران در حال برگزاری است، اعلام کرد: مرحله فینال حفظ 20 جزء نیز پس از اتمام این بخش آغاز می شود.
دولتی با بیان اینکه مسابقات حفظ 20 جزء خواهران نیز همزمان با فینال 10 جزء برادران در حال برگزاری است، خاطرنشان کرد: به دلیل کمتر بودن تعداد متسابقین خواهر در بخش حفظ 10 جزء فینال این رشته صبح امروز(30 آذر) برگزار شد.
وی ابراز کرد: به لحاظ کیفی هر سال نسبت به سال گذشته شاهد این هستیم که سطح شرکت کنندگان به هم نزدیک تر می شود این امر نشان دهنده این است که متسابقین در طول سال کار تخصصی بیشتری را به انجام رسانده اند تا به سطح بالاتری برسند.
این داور بین المللی، اضافه کرد: بسیاری از استان هایی که درجه دو و سه و محروم تر محسوب می شدند در این دوره از مسابقات سعی کرده اند خود را به استان های درجه یک نزدیک کنند.
وی با اشاره به احراز رتبه ممتاز رشته ترتیل بانوان توسط یکی از متسابقین استان کرمانشاه، اعلام کرد: سال ها بود که از کرمانشاه رتبه اول نداشتیم این مهم نشان از کار جدی در استان های مختلف دارد.
دولتی، به تغییرات ایجاد شده در داوری های امسال اشاره و خاطرنشان کرد: برای اولین بار در جهان اسلام داوران فقط صوت متسابقین را در اختیار داشته و هیچ اطلاعی از مشخصات متسابقین نداشته و تصاویر آنان را نیز نداشتند.
مسئول کمیته فنی هیئت داوران، با بیان اینکه عدم اعلام مشخصات متسابقین در سایر مسابقات کشورهای اسلامی از جمله مالزی سابقه داشته و داوران تصویر آنان را دریافت می کرده اند، ابراز کرد: این الگوی داوری برای اولین بار در جهان اسلام توسط جمهوری اسلامی ارائه شده است.
وی تصریح کرد: این نوع از ارزیابی متسابقین، یک گام مهم در داوری است و کمک کرد حتی کوچکترین تأثیر مثبت یا منفی در دیدگاه داوران نگذارد.
دولتی همچنین سطح بندی شرکت کنندگان به ممتاز و عالی را باعث از بین رفت دغدغه متسابقین و بیشتر شدن انگیزه آنان برای رقابت با دیگرشرکت کنندگان عنوان کرد.
نظر شما