خبرگزاری شبستان، شیعیان اندونزی، لاهور، زامبیا، بنگلادش، کویت، اسپانیا و هند در ایام ماه محرم الحرام با شرکت در مراسم به ذکر مصبیت و سینه زنی می پردازند.
*برگزاری مراسم دهه محرم در اندونزی:
مسلمانان و پیروان اهل البیت(ع) با اجتماع در حسینیه ها و مساجد ومراکز فرهنگی اندونزی به عزاداری پرداخته و یاد وخاطر سید وسالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و یارانش را گرامی داشتند.
در شهر جاکارتا علاوه بر برگزاری مراسم در حسینیه امام خمینی(ره) سفارت جمهوری اسلامی ایران که هر شب با حضور اعضاء سفارت و ایرانیان مقیم برگزار می شود ، مراسم با شکوهی نیز در مرکز فرهنگی (ICC) و همچنین موسسه آل البیت(ع)، موسسه المنتظر ، موسسه فاطمه الزهراء و برخی حسینیه های پیروان اهل البیت(ع) طی دهه ماه محرم برگزار می شود.
به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و به منظور حفظ و گسترش سنت های آئینی محرم در اندونزی ، مراسم با شکوه مقتل خوانی و تعزیه خوانی همراه با اجرای نمایش حادثه کربلا در دو شهر بزرگ باندونگ وچیربون با حضور مقامات استان و هزاران شرکت کننده، در سالن شهر داری برگزار خواهد شد.
علاوه بر مراسم فوق هر ساله در دهه اول محرم مردم مسلمان و سنی مذهب شهرهای بنگکلو ، پاری آمان ،پدانگ ، مدان وآچه در جزیره سوماترا هر شب با حضور در خیابانها و گردش ذوالجناح ونواختن طبل مراسم سنتی تابوت را که به جاذبه های گردشگری اندونزی نیز تبدیل شده است، برپا می دارند. در روز عاشورا صدها هزارتن از مردم شهر بنگکلو با حضور استاندار و سایر مقامات محلی و همچنین مقامات مرکزی با حرکت به سمت روستای کربلا در صد کیلومتری شهر و با حضور بر سر قبر شیخ برهان الدین از روحانیون و علمای شیعه هندی که 200 سال پیش به این منطقه مهاجرت کرده بود مراسم پایانی تابوت را برگزار می کنند. در شهر پاری آمان نیز این مراسم با حضور مقامات شهر و ریختن تابوت ها و ذوالجناح ها به دریا پایان می یابد.
*برگزاری مراسم محرم در لاهور
مراسم عزاداری ابا عبدالله الحسین(ع)، سرور و سالار شهیدان و یاران با وفایش از اول ماه محرم با حضور جمعی از ایرانیان مقیم، دانشجویان و کارکنان کنسولگری و دیگر نهادها در محل خانه فرهنگ کشورمان در لاهور در حال برگزاری است.
این مراسم با خواندن زیارت عاشورا آغاز و پس از آن حجت الاسلام پویا روحانی اعزامی از مرکز بین المللی تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ضمن پاسخ به مسائل شرعی و د ینی شرکت کنندگان در ارتباط با قیام عاشورا به ایراد سخنرانی می پردازند.در انتها مراسم نوحه خوانی و سینه زنی از سوی مداح اعزامی صبوری برگزار می شود.
*برگزاری مراسم محرم در اسپانیا
مجالس سوگواری سید و سالار شهیدان و یاران فداکارش از سوی رایزنی فرهنگی ایران با حضور ایرانیان مقیم مادرید در محل سفارت کشورمان برگزار می شود.برنامه های سوگواری از شب تاسوعای حسینی به مدت سه شب برپا وشامل سخنرانی مذهبی، نوحه خوانی و عزاداری خواهد بود .همچنین مراسم تاسوعا وعاشورای حسینی درمحل مرکز شیعیان مادرید و همچنین مراکز شیعیان در شهرهای دیگر از جمله بارسلون برگزار خواهد شد.
*برگزاری مراسم محرم در هند
با همکاری خانه فرهنگ ایران، در حسینیه شوشتریهای بمبئی، مسجد ایرانیان و دربارحسینی ایرانیان مقیم یزدی مراسم عزاداری و نوحه خوانی سالار شهیدان امام حسین (ع) و یاران با وفایش برگزار شد.
در روز اول محرم مراسمی در محل خانه فرهنگ ایران با حضور بیش از پنجاه نفر از دانشجویان زبان فارسی دانشگاه اسماعیل یوسف برگزار شد.
در این مراسم حجت الاسلام ابوالقاسمی روحانی اعزامی از مرکز و میرزایی مسئول خانه فرهنگ ایران در خصوص قیام و نهضت حضرت امام حسین(ع) از منظر عرفا و شعرا هند و ایران سخنانی را ایراد کردند.
در حسینیه شوشتریها به مدت 8 شب مراسم سوگواری و عزاداری سالار شهیدان با حضور محمدی سرکنسول ایران، میرزایی مسئول خانه فرهنگ، نمایندگان ارگانهای ایران و ایرانیان مقیم و دوستداران اهل بیت و طهارت برگزار میشود.
در این مراسم حجت الاسلام حاج نجفی روحانی اعزامی،حاج جعفری امام جماعت دربارحسینی و حاج ناصری امام جماعت مسجد شیعیان سخنرانی میکنند.
در دربارحسینی ایرانیان مقیم یزدی از دهه محرم تا آخر ماه صفر هر شب مراسم سوگواری و سخنرانیهای مذهبی برگزار میشود.همچنین با همکاری خانه فرهنگ ایران حجت الاسلام ابوالقاسمی در انجمن اسلامی و امام باره شهر پونا در خصوص فلسفه قیام امام حسین(ع) سخنرانی خواهند کرد.
*مراسم محرم در سوئد
با فرارسیدن ماه محرم، عاشقان امام حسین(ع) در سوئد مراسم ویژه عزاداری را به یاد شهدای کربلا از اول محرم در شهرهای بزرگ این کشور آغاز کردند.
مراسم سوگواری دهه اول محرم الحرام، ماه عزای خاندان رسالت و ماه شهادت حضرت اباعبدلله الحسین(ع) و یاران با وفای آن حضرت، در مراکز بزرگ اسلامی ازجمله مسجد امام علی(ع) در استکهلم، مسجد امام رضا(ع) در اوپسالا، و دیگر هیئات بزرگ اسلامی در شهرهایی چون مالمو، یوته بوری در حال برگزاری است.
مهمترین برنامه های مراکز اسلامی در سوئد شامل تلاوت قرآن کریم، قرائت زیارت امام حسین (ع)، مرثیه سرایی، نوحه سرایی توسط قاریان کلام وحی و مادحین اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام و همچنین ایراد سخنرانی توسط واعظین بوده تا مردم ازجمله شیعیان را با حماسه بزرگ عاشورا و اسرای کربلا همراه سازند.
علاوه بر مراکز و حسینیه های ایرانیان در سوئد، مراکز و مساجد دیگر ملیتهای مختلف مسلمانان نیز در این ایام و در شهرهای مختلف برای سرور و سالار شهیدان مراسم عزاداری برگزار می کنند.
همچنین به همین مناسبت رایزنی فرهنگی ایران مسابقه فرهنگی مقاله نویسی( مهمترین پیام نهضت عاشورا برای جامعه امروز جهانی چیست؟ ویژه بزرگسالان و عکاسی (عکاسی از مراسم عزاداری امسال) ویژه نوجوانان را برگزار می کند.
*ماه محرم در کویت
مراکز و حوزه های شیعه کویت با برافراشته نمودن پرچم های سیاه و تصاویری از واقعه عاشورا اقدام به برگزاری مجالس سوگواری و تبلیغ معارف اهل بیت (ع) می کنند.
شیعه درکویت ریشه ای عمیق همراه با پیدایش حکومت و حتی قبل از آن داشته است. طبق آخرین آمار بیش از یک سوم مسلمانان کویت را پیروان مکتب اهل بیت(ع) تشکیل می دهد. آمار رسمی برخی مراکز و حوزه های شیعه حاکی از آن است که 35 مسجد و 130 حسینیه رسمی و در حدود 700 دیوانیه خانگی درکویت وجود دارد که در ایام محرم خصوصاً«دهه عاشورا»با برافراشته نمودن پرچم های سیاه و تصاویری از واقعه عاشورا اقدام به برگزاری مجالس سوگواری و تبلیغ معارف اهل بیت (ع) می کنند.
حضور جمع کثیری از مبلغان اسلامی و خطیبان معروف و مداحان خوش لحن عرب زبان و زبانهای دیگر و ده ها هیئت های عزاداران وسوگواران سالار شهیدان (ع) از دیر باز در این کشور نقش مؤثری در بر پایی مراسم سوگواری دهه محرم داشته است. برخی از حسینیه های کویت از جمله البکای، البلوشی، الکربلائیه و بی بی رباب در دهه عاشورا با برگزاری جلسات سخنرانی و پذیرایی از عزادارن طی دهه گذشته همواره از حسینیه های مطرح کویت به شمار می روند و مجالس برخی از حسینیه ها بطور زنده از شبکه های ماهواره ای الانوار یک و دو، الغدیر، المهدی، کربلا و الکوت پخش می شود.
بسیاری از اهل سنت کویت نیز با حضور در این مجالس و عزاداری با شیعیان مودت خود را نسبت به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در ایام محرم اظهار داشته و حتی بعضی از آنان با اهداء گوسفند و نذورات و خدمت در حسینیه ها علاقه خود را به ساحت مقدس سید الشهداء(ع) اظهار می کنند. گرچه راه اندازی هیئت های سینه زنی و عزاداری در خیابان های کویت از سوی وزارت کشور ممنوع است، اما حسینیه ها، مساجد و دیوانیه شیعیان و خیابانهای منتهی به این اماکن تا پاسی از نیمه شب در ایام عاشورا پر تردد و ترافیک موجود جلوه ای دیگر به شهر می دهد.
کوچه ها، خیابانها و بسیاری از ساختمانهای کویت از ابتدای ماه محرم با برافراشته نمودن علم سیاه امام حسین (ع) و پارچه نویس های عاشورایی حاوی مصیبت حضرت سید الشهدا (ع)، حضرت ابوالفضل العباس و حضرت زینب تدارک وسیعی برای پذیرایی از عزاداران حسینی در نظر گرفته و مراسم برخی از حسینیه ها تا اربعین حسینی ادامه می یابد .
از مجموع حسینیه ها،مساجد و دیوانیه های شیعیان درکویت،حدود هفت مرکز و جایگاه(حسینیه اشکنانیها،خیمه قمربنی هاشم و خیمه عشاق الحسین) بابرگزاری مراسم عزاداری و سوگواری امام حسین(ع) و تبیین فلسفه قیام عاشورا به زبان فارسی،بادعوت ازخطبا ومداحانی از ایران در این ایام پذیرای بسیاری ازایرانیان مقیم کویت ونیزکارکنان سفارت،نهادها وارگانهای جمهوری اسلامی ایران و خانواده های آنان است که این حضور بسیار پرتعداد و چشمگیر است. ضمناً تعداد انگشت شماری از حسینیه ها هم به زبان اردو، انگلیسی و فرانسه مراسم عزاداری برپا می کنند.
پخش نذورات و کثرت غذا در دهه محرم مخصوصا روز عاشورا بسیار قابل تأمل و مثال زدنی است و سالانه تنها درحسینیه عشاق الحسین(ع) متعلق به ایرانیان مقیم کویت در ظهر عاشورا جهت اطعام عزداران نزدیک به 250 گوسفند ذبح می شود و بسیاری از اتباع عرب زبان و دیگر اتباع مقیم کویت اعم از هندو، آفریقایی و آسیایی و فقیر و غنی از خوان گسترده امام حسین (ع) جهت شفا و تبرک بهره می جویند.
برخی از حسینیه های کویت به دلیل مقابله با جنجال سازی وهابیون و مخالفان شیعه، ضمن صدور فتوای مشترک از قمه زنی در روز عاشورا خودداری کرده و چند سالی است با امضای توافقنامه با بانک خون کویت ضمن فراهم نمودن امکانات لازم، خون اهدایی توسط داوطلبان را بعنوان کمک به نیازمندان به این بانک منتقل می سازد.اما مقلدان سید صادق الحسینی الشیرازی همچنان بر عقیده خود پایبند بوده و در روز عاشورا در حسینیه کربلائیه اقدام به قمه زنی می کنند که همه ساله بازتاب گسترده ای در جراید محلی کویت دارد.
پایان پیام/
نظر شما