حفاری های نجات بخشی محدوده های باستانی سقز در دستور کار است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان گفت: حفاری های نجات بخشی ضروری برای برخی از مکان ها و محدوده های تاریخی باستانی در دستور کار قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اداره كل ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري كردستان، سيد محسن علوی، در دیدار با فرماندار سقز در فرمانداری این شهر اظهار کرد: گورستان ملا مچه، تپه باستانی زیویه و کانی زیرین از جمله محدوده های تاریخی این شهر است که نیاز به کاوش ضروری دارد.

 

وی افزود: رایزنی برای ساخت موزه و تلاش و پیگیری برای راه ندازی موزه مشارکتی با شهرداری در حمام «حاج صالح» که در سال ۱۳۷۹ به شماره ۲۸۳۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و مربوط به دوران صفویه است نیز از برنامه های این اداره کل برای شهرستان سقز است.

 

علوي تصريح كرد: کمبود اعتبار از مهمترین مشکلات میراث فرهنگی است به شیوه ای که در سال های گذشته به دلیل تخصیص نامناسب اعتبار به تبع آن اعتبارات ملی نیز به آن اختصاص نیافته است.

 

فرماندار شهرستان سقز نیز در ادامه اظهار داشت: حوزه میراث فرهنگی نیاز به توجه جدی و جذب عتبارات ملی دارد و باید برای احیای بیشتر فرهنگ گردشگری و حفظ آثار باستانی و تاریخی جدی تر تلاش کرد.

 

علی اکبر ورمقانی با بیان اینکه تعدادی طرح گردشگری در شهرستان سقز در حال ساخت است، تصریح کرد: این طرح ها نیازمند تسهیلات هستند که تعدادی از بانک ها از جمله بانک صنعت و معدن استان همکاری مناسبی ندارند.

 

وی تاکید کرد: در دیدارهای قبلی با مدیرکل میراث فرهنگی کردستان مقرر شد که به ازای هر مبلغ اعتباری که شهرستان به این حوزه اختصاص دهد آن اداره کل دو برابر آن از اعتبارات ملی جذب کند.

 

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سقز نیز عنوان کرد: این شهرستان دارای ۳۵۰ اثر تاریخی، طبیعی و معنوی است که ۱۵۰ مورد آنها در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و ۱۰ اثر دیگر نیز در نوبت ثبت قرار دارد.

 

حمید گلالی پور در ادامه خواستار تلاش برای جذب تسهیلات برای هتل و طرح های گردشگری در دست ساخت این شهرستان شد.

کد خبر 509028

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha