به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل و به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، مجید میرزایی، دانش آموخته زمین شناسی و فسیل شناسی مهره داران از دانشگاه هلسینکی فنلاند و استاد دانشگاه استان زنجان در مورد کشف بقایای جانور عظیم الجثه در منطقه فولادلو قویوسی شهرستان بیله سوار، گفت: جمع آوری نمونه هایی از سنگ واره این جانور باستانی برای تحقیق و شناسایی دقیق تر، در بررسی های اولیه، مشخص شد که فسیل ها مربوط به یک نوع فیل بزرگ بدون پشم (ماموت) مختص نواحی جنوبی و گرمسیر بوده که احتمال می رود در مناطقی از کشورهای ایران و ترکیه می زیسته اند و با ماموت های شمالی و پشم دار مختص نواحی سردسیر سیبری متفاوت هستند.
وی با تأکید بر اینکه بقایای فسیل های ماموت یافت شده در این منطقه می تواند جزو نادرترین فسیل ها در جهان به شمار رود، افزود: قدمت زیست این جانور باستانی گیاه خوار به دوران کواترنری و هولوسن برمی گردد که مناسب با شرایط اقلیمی آن دوره در این منطقه می زیسته اند.
میرزائی، اظهار داشت: این گونه تحقیقات نیازمند تجمیع یافته های متنوعی است که در کنار آن باید از اظهار نظرات دقیق و تخصصی اساتید و محققان زیست شناسی، زمین شناسی، باستان شناسی و گیاه شناسی استفاده کرد.
دانش آموخته زمین شناسی و فسیل شناسی با توجه به رسوبات مشاهده شده در دشت مغان پیش از این، در دوره چهارم زمینشناسی، آثار و بقایای باقی مانده از بقایای یک جانور باستانی به طور کامل مشخص بوده و به راحتی میتوان از این آثار و بقایای باقی مانده برای تحقیقات و بررسی های دقیق تر استفاده کرد.
استاد دانشگاه استان زنجان با اشاره به مشاهده آثاری از فیل در منطقه مغان حدود یک دهه پیش، خاطر نشان کرد: بقایای باقی مانده از سنگ واره یافت شده در اکتشاف اخیر به دلیل قابل مشاهده بودن بسیاری از زوایای آن بسیار متفاوت از آثار فیل کشف شده در یک دهه گذشته است.
وی با بیان اینکه بقایای عاج ماموت یافت شده و رسوبات موجود در کنار آن نشان میدهد که فاصله زمانی بین ۲ میلیون تا 300 سال میتواند در ارزیابیهای بعدی به اثبات برسد، یادآور شد: درمورد بیان زمان دقیق آثار کشف شده می توان گفت این آثار متعلق به اواخر دوره یخچال هستند.
استاد دانشگاه استان زنجان، تصریح کرد: تلاش ما بر این است تا آثار کشف شده در این منطقه را با کمک متخصصان مربوطه، بیش از این مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم تا به نتایج تحقیقاتی دقیق تر و مطلوب تری از بررسیهای باستانشناسی و دیرین جانورشناسی برسیم.
نظر شما