به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، یكصد و چهاردهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان را میتوان یكی از پربارترین جلسات این شورا عنوان كرد. چرا كه دراین جلسه كمتر به حاشیهها پرداخته و مشكلاتی همچون آلودگی هوا، حاشیهنشینی، چالش درآمد در شهرداری و راهكارهایی برای حفظ اصفهان در بین شهرهای خلاق جهان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در این راستا ابوالفضل قربانی،عضو شورای اسلامی شهر اصفهان در این جلسه به افزایش تعداد مناطق حاشیه نشین در شهر اصفهان اشاره كرد و افزود: تعداد این مناطق از ابتدای انقلاب تاكنون از یك منطقه به هشت منطقه افزایش یافته است.
وی در خصوص راه حلهای مقابله با این معضل گفت: لازم است آمار دقیقی در ارتباط با تعداد ساكنان، وسعت و لیستی از معضلات و ریشه یابی و علت های توسعه آن فراهم شود.
وی ادامه داد: لازم است کمیته ای از سوی شورا و شهرداری تشکیل شود تا مشكلات و معضلات حاشیه نشینی بررسی و از ایجاد مناطق جدید و توسعه آن جلوگیری شود.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه معاونت شهرسازی نسبت به جلوگیری از ساخت و سازهای خلاف در این مناطق اقدامات عاجل و جدی به عمل آورد، افزود: از استاندار اصفهان درخواست می شود تمام دستگاه ها و ادارات استان را موظف کنند تا اقدامات اساسی را درخصوص رسیدگی به مسائل حاشیه نشینی در شهر اصفهان به ویژه مناطقی كه در مجاورت شهر و در محدوده شهرهای دیگر استان قرار دارند، انجام دهند.
غلامحسین صادقیان، رئیس كمیسیون بهداشت و سلامت شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در ادامه این جلسه با اشاره به اینكه در حال حاضر بسیاری از منابع مالی مورد نیاز شهروندان در سبد مطالبات آنها از شهرداری قرار گرفته است، گفت: این در حالی است كه هنوز زیرساختهای مدیریت واحد شهری در شهرداری ایجاد نشده و قانونی نیز در این زمینه به تصویب نرسیده است.
وی با انتقاد از تعریف نشدن منابع درآمدی جدید برای شهرداری اصفهان ابراز داشت: این در حالی است كه فعالیتهای شهرداری اصفهان با توجه به نرخ رشد جمعیت افزایش یافته و عوارض ساخت و ساز پاسخگوی این مطالبات نخواهد بود.
صادقیان، تغییر باور مسئولان را لازمه تغییر در رویكرد درآمدهای شهرداری عنوان كرد و ابراز داشت: از مهمترین الزامات این رویکرد شناخت مدیران شهرداری از ابزارها و روشهای نوین تأمین منابع مالی و تدبیر برای ایجاد زیرساختهای لازم در این خصوص از جمله اصلاح قوانین و مقررات مالی شهرداری شفافسازی در صورتهای مالی و اجرای حسابداری تعهدی، است.
وی با تاكید بر اینكه مدیریت شهرداری باید جاذبههای لازم را برای بخش خصوصی به منظور سرمایهگذاری در زیرساختهای شهری از جمله حملونقل، توسعه فضاهای تفریحی و ورزشی فراهم کند، ادامه داد: در این راستا باید کمیته ویژه سیاستگذاری و تأمین منابع مالی شهرداری اصفهان متشکل از مدیران ارشد مالی شهرداری و نمایندگانی از شورای شهر و مشاوران متخصص در این حوزه تشکیل و به بررسی روشهای مختلف تأمین منابع مالی و ایجاد زیرساختها و تسهیل در دسترسی به این منابع بپردازد.
اما ندا واشیانیپور،سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان نیز نیز در ادامه این جلسه با بیان اینكه برنامه جامع كنترل كیفی هوای اصفهان برنامهای علمی و اجرائی است،گفت: ضرر و عوارض ناشی از این آلودگی در مباحث علمی و كارشناسی بطور مفصل آمده است، بنابراین توجه ویژه مدیران و شهروندان نسبت به این موضوع حائزاهمیت است.
وی تصریح كرد: سال گذشته استاندار در صحن علنی شورا به رونمایی تدوین طرح جامع مبارزه با آلودگی هوا اشاره كرد و بیان کرد كه همگی دستگاه ها با همت جمعی و انجام بندهای این طرح می توانند تعداد روزهای ناسالم را به كمترین میزان برسانند.
واشیانی پور ادامه داد:در این برنامه 38 اقدام اساسی در هشت محور شامل حمل و نقل و مدیریت ترافیك، سوخت و بهینه سازی مصرف انرژی، منابع ثابت آلاینده فضای سبز، نظارت و پایش، مدیریت بحران، توسعه انرژی های نو، پدیده گردو غبار و فرهنگی اجتماعی دیده می شود.
سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: لازم است با حضور استاندار گزارشی از اقدامات هر دستگاه به صورت مجزا در جهت عملیاتی شدن طرح مذكور به شورای اسلامی شهر اصفهان ارائه شود.
وی افزود: ضروری است معاونت حمل و نقل نیز گزارشی از وضعیت اقدامات فنی صورت گرفته طرح محدوده ترافیكی شهر به شورا ارائه نموده تا بتوان تصمیم مقتضی با حضور مسئولین راهنمایی رانندگی نیروی انتظامی اتخاذ شود.
اما رضا اميني، رئيس شوراي اسلامي شهر اصفهان نيز در اين جلسه با تاكيد بر اينكه توجه به كاهش آلايندههاي شهر اصفهان و تذكرات ارائه شده در اين زمينه بايد مورد توجه مسئولان باشد، گفت: ما مسئولان بايد خود اول نسبت به اجراي تذكراتمان توجه داشته و بعد از شهروندان انتظار توجه داشته باشيم.
نظر شما