به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، دکتر محمد علیاکبری، رئیس دانشگاه ایلام، عصر امروز(28 آذر) در نشست دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و حوزههای علمیه استان به مناسبت هفته وحدت حوزه و دانشگاه، اظهار کرد: یکی از برنامههایی که در نظام اسلامی به بهترین وجه شکلگرفته وحدت حوزه و دانشگاه است.
وی، بابیان اینکه این وحدت باید بهگونهای باشد که جامعه اسلامی از نتایج آن بهرهمند باشد، افزود: در سالهای گذشته شاهد مواردی از افراط در حوزه وحدت و هم افراط از جدایی این دو حوزه بودهایم که باید گفت وحدت به معنای داشتن مبانی مشترک است.
رئیس دانشگاه ایلام، ابراز کرد: وحدت یعنی وجود اهداف کلان مشترک است که میتواند اهداف جزئی متفاوت را هم داشته باشد، وحدتی که به دنبال آن هستیم به معنای مقصد واحد است که میتواند در عین مدنظر داشتن این هدف واحد استقلال و راهکارهای و متنوع را هم داشته باشد.
علیاکبری، با اشاره به اینکه نهاد دین و نهاد علم، مؤثرترین نهادها در فرهنگسازی و در تربیت نسل آینده جامعه است، یادآور شد: انتظارت جامعه اسلامی از حوزه و دانشگاه بالاست و این انتظارات برآورده نخواهد شد مگر آنکه این دو بخش دست در دست هم با حفظ جایگاه و مأموریت خود، هرکدام به وظایف خود که همان تربیت انسانها سالم و صالح در جامعه است، اقدام کنند.
رئیس دانشگاه ایلام، گفت: از مهمترین عواملی که برای تحقق وحدت این دو حوزه لازم بوده و حال شکلگیری بوده و باید توسعه یابد، موضوعی تحت عنوان آزاداندیشی و قبول تنوع سلیقه و آرا در دانشگاهاست، ما در دانشگاه موظفیم بهعنوان یک مأموریت، دانشجویان را برای تحمل آرای مختلف آماده کنیم.
وی، بابیان اینکه باید تفکر انتقادی را در دانشجویان نهادینهسازیم، افزود: دانشجویان باید بهگونهای تربیت شوند که بدانند در این جامعه تنوع آرا در زیر چتر نظام اسلامی وجود دارد که در فرمایشات مقام معظم رهبری تحت عنوان جنبش نرمافزاری و کرسی آزاداندیشی و مناظره دانشجویی در دانشگاهها وجود دارد.
علیاکبری، بابیان اینکه در دانشگاههای ایلام رهنمودهای رهبری اجرا میشود، ابراز کرد: در نظام مدیریت دانشگاه اگرچه روسای دانشگاهها سلیقه سیاسی دارند، اما نحوه اداره دانشگاهها فراتر از دولت و سیاست موجود است و به همین خاطر از مأموریتهای دانشگاه این است که زمینه را برای ابراز نظر و دیدگاههایی که زیر چتر نظام اسلامی وجود دارد فراهم کند.
رئیس دانشگاه ایلام، یادآور شد: در دانشگاه هیئتهایی تحت عنوان هیئتهای نظارت بر تشکلهای دانشجویی وجود دارد و از این هیئتهای انتظار مجوز برگزاری نشستهای فرهنگی و سیاسی زیر نظام اسلامی میرود و هماهنگی بین این سه مجموعه دانشجویی، مسئولان دانشگاه و نمایندگی نهاد رهبری موجب میشود که دانشگاه و جامعه دچار تنش نشود.
علیاکبری، با اشاره به اینکه دانشگاه باید آرامش را به جامعه منتقل کند، اظهار کرد: اصرار ما بر اجماع است و زمینه باید بهگونهای باشد که دوستداران نظام ولو باسلیقههای مختلف زیر چتر نظام اسلامی افزایش یابد که خوشبختانه همدلی و همزبانی در سطح دانشگاه، مردم و مسئولان وجود دارد.
وی، با اشاره به حضور چهرههای سیاسی مختلف در دانشگاه ابراز کرد:ما باید تلاش کنیم که قهرمان سازی در دانشگاه نداشته باشیم و انتظار میرود که جامعه استقلال دانشگاه را به رسمیت بشناسند، برخی چهرههای سیاسی به دنبال چهره کاذب شدن از باب عدم صدور مجوز حضور در دانشگاه هستند اما دانشگاه چنان باید بزرگ و فراخ باشد که زمینه حضور همه آرا را فراهم کند.
رئیس دانشگاه ایلام، گفت: حوزه و دانشگاه باید در اوج بمانند و همه دیگران محصول دانشگاه و حوزه هستند، در دانشگاه ایلام شخصیتهای فاضلی که وجود دارند نهتنها چهرههای پژوهشگر نمونه هستند که این چهرههای وزین حوزوی در دانشگاه پل خوبی بین حوزه و دانشگاه هستند.
وی، بیان کرد: این ارتباط بین حوزه و دانشگاه وجود دارد و حوزه میتوانند از توان عملی دانشگاه در بخشهایی که لازم است استفاده کند و دانشگاه نیز نیازمند علوم و دانش معنوی حوزه است که همچنان که در سطح استان روابط همدلی و همزبانی بسیار خوبی بین مسئولان وجود دارد، انتظار میرود در وحدت حوزه و دانشگاه استان ایلام یک نمونه خوب در سطح کشور باشد.
نظر شما