مرتضی مقدمی، مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان زنجان به خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان اظهار کرد: آنچه که در پیام مقام معظم رهبری به چشم می خورد و می تواند بطن و زمینه این پیام باشد،جامعیت بخشیدن به ارتباط مسجد با محیط پیرامونی آن است.
به گفته وی، ابتدایی ترین و در عین حال حساس ترین موضوع همین برپایی نمازهای یومیه آن هم به صورت جماعت و با حضور امام جماعت شاخص در مسجد است.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه اجتماع باشکوه و پرشور اقشار متفاوتی از مردم با افکار گوناگون وسلایق متفاوت اما عقیده یکسان و نیاز برابر نسبت به نماز،خود جذاب ترین بخش مسجد است، ادامه داد: آن جایی که با سواد و بی سواد، فقیر و غنی، تاجر و کارمند همگی در صفوفی یکسان عملی مشابه انجام می دهند، این همه جامعیت خود یک منبع است.
مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان زنجان خاطرنشان کرد: در کنار حضور همه جانبه اقشار گوناگون مردم نیازی با نام امام جماعت به عنوان منشا و موثر ترین عامل جامعیت پیدا کردن مسجد احساس می شود.
مقدمی با استناد به فرموده مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه امامان جماعت باید آماده سازی خویش برای طبابت معنوی را وظیفه حتمی خود بدانند و مراکز رسیدگی به امور مساجد و حوزه های علمیه در همه جا آنان را یاری دهند، تصریح کرد: از این جمله بر می آید که یک روحانی مسجد طراز اسلامی باید قابلیت ارتباط گیری موثر و بالایی داشته باشد.
این مقام مسئول به فضای مسجد به عنوان شاخص دیگر مسجد طراز اسلامی اشاره کرد و گفت: فضایی روح انگیز که بتواند انسان ها را با هر فکری که دارند به طرف مسجد بکشاند.
به گفته وی، فرد در مسجد باید در یک لطافت روحی و خالی از مخاطرات فیزیکی و فکری حاکم بر فضای خارج مسجد قرار گیرد پس فضاسازی غیر از معماری و بناست.
این مقام مسئول یکی دیگر از مسائل جذاب و پر تاثیر را فضای علمی مسجد عنوان کرد و گفت: آن گونه که در صدر اسلام و دوران رسالت پیامبراکرم مورد استفاده بوده است همچنان باید پا برجا نگهداری شود.
وی ادامه داد: بنابراین اگر با گسترش مراکز علمی، دینی، فرهنگی و مؤسسات مختلف، موجبات تخلیه مساجد از محتوای آموزشی آن فراهم شود و برنامه های آن صرفاً در نماز و مراسم عبادی و نیایشی خلاصه گردد، در آن صورت از مسجد طراز اسلامی، فرسنگها فاصله گرفته ایم.
مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان زنجان افزود: مسجد طراز اسلامی باید شاخص های یک جامعه را در خود جای دهد، شاخص های علمی باید در مسجد جمع شوند و در یک فضای معنوی که در اختیارشان قرار می گیرد به تعلیم وتعلم بپردازند.
مقدمی با اشاره به اینکه مسجد باید پایگاه اطلاع رسانی و روشنگری در خصوص جریانات حق و باطل جامعه باشد، تصریح کرد: پر رنگترین نقش مساجد در دوران انقلاب اسلامی، نقش سیاسی بوده است.
وی ادامه داد: در صورتیکه مسجد به جایگاه اصلی و نمونه یک مسجد طراز اسلامی برسد، بهترین پایگاه برای بیداری و پایداری است. چرا که مسلمانان می توانند از این پایگاه اثرگذار دینی حرکت انقلابی خود را آغاز و روشنفکران متعهد به ویژه روحانیت مبارز نقش حیاتی خود را شناخته و به موقع عمل کنند، این حرکت ها می تواند مقدمه نهضت جهانی حضرت مهدی (عج) باشد.
این مقام مسئول اضافه کرد: برای ساخت مسجد طراز اسلامی تمام آحاد جامعه به ویژه کسانی که مسئولیت بالایی دارند، نقش خطیری دارند، اگر ائمه جماعات، خیرین مسجدساز، هیئت امنای دلسوز با همفکری و برنامه ریزی در جهت ایجاد مسجد طراز اسلامی حرکت کنند، به طور قطع پتانسیل بالقوه جوانان به مدد آنها می آید و در چنین شرایطی زمینه برای انسجام اسلامی و حرکت علیه استکبار محقق می شود.
نظر شما