به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، علیرضا رنجبرضرابی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، عصر گذشته (18 تیر) در جلسه تبیین عملکرد این سازمان در بخش های اقتصادی و فرهنگی در سالن جلسات این سازمان گفت: نظام اسلامی با خودکفایی در محصولات کشاورزی موجب توسعه کشور در تمامی زمینه ها در مقابل تهدیدات دشمنان می شود.
وی با اشاره به نام گذاری سال 90 به سال جهاد اقتصادی، اضافه کرد: تحقق این شعار باید از این سازمان شروع شود تا شاهد جهادی واقعی در سایر بخش های توسعه کشور باشیم که این اتفاق با همت مردمی متعهد و باایمان شکل می گیرد.
ضرابی با تاکید بر کشاورزان بر کسب روزی حلال اضافه کرد: پرداخت زکات و خمس، یکی از ویژگی های کسب روزی حلال است که فلسفه این موضوع باید برای تمامی کشاورزان جامعه اسلامی به طور کامل تبیین شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: در برخی از آیات قرآن، خداوند انسان را به کشاورزی و تشویق مردمان برای استفاده صحیح از محصولات کشاورزی اشاره نموده که این مسئله نشان دهنده اهمیت بالای این موضوع است.
ضرابی با بیان اینکه خداوند خود را زارع و رویاننده گیاهان و محصولات کشاورزی معرفی کرده است، اضافه کرد: خداوند انسان ها را به تدبر در این مسئله فراخوانده است که همگان باید به این مسئله واقف باشند.
وی با اشاره به اینکه قرآن بشر را از چهارده قرن پیش به اهمیت و ارزش منابع در زندگی انسان و از جمله کشاورزی توجه داده است، تصریح کرد: قرآن کریم با این که کتاب اقتصادی نیست، ولی در آیات فراوانی انسان را به تلاش بر روی زمین در راه آبادانی بیشتر و بهره رساندن به دیگران دعوت و راهنمایی کرده است.
ضرابی، قرآن را اولین کتابی دانست که به اطلاعات هواشناسی و تغییرات جوی که رابطه نزدیکی با کشاورزی دارد متوجه نموده و اظهار داشت: کشاورزی و زراعت، هدیه ای از زمین به انسان است تا به وسیله آن بشر قدرت زندگی داشته باشد و بتواند به کمال مطلوب برسد.
مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان همدان نیز گفت: اگر چه هدف قرآن از بیان این مطالب درخصوص کشاورزی در درجه اول همانا بیدار کردن اندیشه انسان و توجه دادن آن به توحید و صفات الهی و بیدار ساختن وجدان انسان ها است، اما تفکر عمیق در این آیات می تواند ما را در بهبود کشاورزی یاری دهد.
حجت الاسلام محمد نجفی زاده، شغل کشاورزی را از آن جهت که مواد غذایی جامعه را تهیه می کند، یکی از شغل های مقدس الهی دانست و اضافه کرد: آباد کردن زمین، خواسته و شغل پیامبران الهی بوده است.
وی فعالیت در زمینه کشاورزی را جزء قوانین شریعت و دین معرفی و تصریح کرد: کشاورزی درس خداشناسی است، چراکه خداوند متعال در قرآن، رویش گیاهان را نماد رستاخیز دانسته و کشاورز می تواند با دیدن رستاخیز طبیعت به یاد رستاخیز آخرت افتاده و ایمان و اعتقادش به معاد راسخ تر شود.
وی با بیان اینکه هر جلوه از طبیعت کلاس درسی است که معرفت و اخلاق می آموزد، اظهار داشت: سبزی طبیعت، دل ها را سبز و بخشندگی زمین به انسان ها کرامت می آموزد.
مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: انتظار باران و رسیدن محصول، درس صبر و پایداری و دانه ای که پس از جوانه زدن با شکافتن زمین به سختی بیرون می آید، درس مقاومت را به کشاورزان تعلیم می دهد.
حجت الاسلام نجفی زاده با تاکید براینکه جهان آیینه ای است که قدرت، زیبایی، تدبیر و حکمت خداوند را می توان در آن مشاهده کرد، تصریح کرد: اگر انسان با چشم بصیرت و با فطرتی پاک به طبیعت بنگرد به خداوند نزدیک تر می شود.
پایان پیام/
نظر شما