آغاز گفت‌وگوها بین تهران و ریاض/نیمه دی، اجرای برجام

خبرگزاری شبستان:افراط‌گرایان به حامیان خود هم وفادار نمی‌مانند، یار دیروز و گله مند امروز، برجام نیمه دی اجرا می‌شود، آغاز گفت‌وگوهای دوجانبه و منطقه‌ای بین تهران و ریاض از سرتیترهای اخبار حوزه سیاست خارجی در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، افراط‌گرایان به حامیان خود هم وفادار نمی‌مانند، یار دیروز و گله مند امروز، برجام نیمه دی اجرا می‌شود، آغاز گفت‌وگوهای دوجانبه و منطقه‌ای بین تهران و ریاض از سرتیترهای اخبار حوزه سیاست خارجی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

یار دیروز و گله مند امروز

ایران وترکیه دو همسایه ای هستند که مراودات اصلی آنها در طول تاریخ به تبادلات اقتصادی بیشتر گرایش داشته است. اما با وجود نگاه متفاوتشان به سیاست دو کشور هیچگاه دچار تنش نشده اند تا این که اخیرا برخی از روندهای اشتباه ترک ها آن ها را از ایران دور می کند.

 

با این حال جمهوری اسلامی ایران در تلاش است که با آگاه سازی این کشور را روشن کند و نمونه اقداماتش در این زمینه به تماس های محمد جواد ظریف با همتای ترک خود در خصوص هدف قرار دادن هواپیمای روسی از سوی ترکیه بود.

 

حالا در آخرین گفت و گوی انجام شده بین دو کشور، ترک ها گله مند بوده اند. این داستان به دیدار روز گذشته معاون اول رئیس جمهورکشورمان و رئیس جمهور ترکیه باز می گردد.

 

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور کشورمان که برای حضور در اجلاس سیاست بی طرفی ترکمنستان به این کشور سفری یک روزه داشت، پیش از ترک عشق آباد به سمت تهران با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه دیدار کرد .

 

اردوغان در این دیدار با ابراز گلایه از مطالب رسانه های ایران برضد خانواده اش خواستار کنترل این رسانه ها شد که جهانگیری در پاسخ گفت : رسانه ها در ایران در کنترل دولت نیستند و حتی بر ضد ما نیز مطلب می نویسند.

 

معاون اول رئیس جمهور کشورمان در ادامه خطاب به اردوغان تصریح کرد: اما شما از زبان مقامات رسمی دولت ایران سخنی ضد ترکیه نشنیده اید و این در حالی است که مقامات رسمی شما اظهارات منفی و نادرست بسیاری علیه جمهوری اسلامی ایران ، دولت و مقدسات مردم ایران بیان کرده اند .

 

جهانگیری با اشاره به مناسبات تاریخی دو کشور برگسترش رایزنی و تبادل نظر برای حل و فصل مسائل منطقه ای تاکید کرد و گفت : به رغم اختلاف نظر در موضوع سوریه ، باید در مبارزه با افراط گرایی و تروریسم با یکدیگر همکاری داشته باشیم.

 

معاون اول رئیس جمهور گفت : تعامل و احترام متقابل به اصل حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشورها و تلاش برای از بین بردن زمینه های اختلاف می تواند باعث پایدار شدن صلح و آرامش و ثبات در منطقه شود .

 

وی گفت: دولت عراق دولتی مردمی و برآمده از انتخابات آزاد است و همه قومیت ها و اقلیت ها در آن حضور دارند .

 

جهانگیری گفت: ما از تنشی که در رابطه ترکیه و روسیه پیش آمده است نگرانیم و به هیچ وجه این تنش را به نفع و مصلحت منطقه نمی دانیم و آماده کمک برای رفع این تنش هستیم .

 

به گزارش شبستان، ایران همچنین بارها به ترکیه تذکر داده که در زمینه همراهی با کشورهای غربی در حمایت از داعش و خرید نفت از این گروه تروریستی به ضرر منطقه عمل می کند و در این صورت باید منتظر روزی باشد که خطر داعش دامن خود این کشور را هم بگیرد.

برجام نیمه دی اجرا می‌شود/نامه رهبری به ۱۷ زبان ترجمه شد

حسین جابری انصاری سخنگوی جدید وزارت امور خارجه در اولین نشست خبری خود درخصوص اجرای برجام گفت: تفاهم‌نامه نیمه دیماه اجرا خواهد شد.

 

وی در مورد اقدامات وزارت خارجه درخصوص ترویج نامه رهبری به جوانان اروپایی گفت: تاکنون در نمایندگی های ایران در جهان این نامه به 17 زبان دنیا ترجمه شده است.

 

وی در پاسخ به سوالی درخصوص لغو تفاهم‌نامه آمیا گفت: توافق نامه آمیا به درخواست دولت آرژانتین و برای نشان دادن حسن نیت این کشور امضا شد و در حال حاضر نیز در مسیر روند قانونی آن تحولاتی مربوط به سیاست داخلی آن کشور ایجاد شده که هنوز به صورت کتبی در مورد لغو این تفاهم‌نامه به جمهوری اسلامی ایران نکته‌ای گفته نشده است.

 

سخنگوی وزیر امور خارجه در ادامه راجع به اینکه آیا سوریه همزمان با درخواست کمک نظامی از روسیه از ایران نیز چنین درخواستی داشته است اظهار داشت: سیاست ایران در بحران سوریه روشن است و در همین چارچوب براساس درخواست این کشور ایران به صورت حضور مستشاری به سوریه کمک‌هایی داشته و هنوز درخواست کمک نظامی نشده که اگر شود در زمان خودش بررسی خواهد شد.

 

جابری انصاری در مورد کمیته حقیقت‌یاب فاجعه منا توضیح داد: فاجعه منا یک فاجعه انسانی بزرگ بود که دولت عربستان به عنوان میزبان مناسک حج در این مورد مسئول است و وزارت امور خارجه نیز درخصوص پیگیری ابعاد مختلف این فاجعه در حال گفتگو با طرف عربستانی است از طریق نمایندگی ایران در این کشور است.

 

جابری انصاری در مورد فروش اورانیوم غنی شده از سوی ایران به روسیه و قزاقستان گفت: در توافق برجام گروه 1+5 با ایران به تفاهم رسیده است که اورانیوم غنی‌شده از سوی ایران به فروش می‌رسد که بر همین اساس این اقدام در حال انجام است.

 

سخنگوی وزیر امور خارجه در ادامه راجع به نشست حل بحران سوریه که قرار است در نیویورک برگزار شود گفت: جمهوری اسلامی ایران در نشستهای وین حضور یافته و معتقد است که موفقیت این نشست‌ها منوط به پذیرش حل بحران از طریق راه سیاسی و در همین رابطه در نشست نیویورک نیز مشارکت خواهد کرد و سطح مشارکت ایران در این منوط به مقدمات برگزاری این اجلاس یعنی پذیرش راه‌حل سیاسی برای بحران سوریه است.

 

وی به نشست معارضین سوریه در عربستان و شهر حسکه سوریه اشاره کرد و اظهار کرد: مجموعه‌ای از جلسات و نشست‌های معارضین سوری در حال برگزاری است و در این نشستها طرفین تلاش می کنند معارضین سوریه صلح طلب را از تروریست ها تمایز دهند و باید نکته اساسی این نشست‌ها مربوط به این مساله باشد که دولت سوریه آدرسش مشخص است و کسی نباید دنبالش بگردد.

 

وی به مصوبه اخیر کنگره آمریکا مبنی بر محدودکردن مهاجرت مهاجرین کشورهایی چون ایران، سوریه و عراق به آمریکا اشاره کرد و گفت: این مصوبه که هنوز مراحل قانونی خودش را طی نکرده از دید جمهوری اسلامی ایران مصوبه ای است که در جعبه‌های مختلف دچار مشکل است و هم با قوانین تجارت آزاد بین‌الملل در تناقض است و هم با اصل اساسی حقوق بشر مشکل دارد.

 

وی با تاکید بر این نکته که این مصوبه مجازات جمعی اتباع چند ملت را هدف می گیرد خاطرنشان کرد: وزارت امور خارجه ایران در واکنش به این اقدام در حال بررسی این موضوع است که این مصوبه با توافق هسته ای و برجام چه تناقض هایی دارد و اگر هم ثابت نشود نسبت به مشکلات حقوقی دیگر این مصوبه واکنش نشان خواهیم داد.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در ادامه راجع به حمله به شیعیان در آذربایجان عنوان کرد: در آذربایجان تحولاتی قبل از اربعین اتفاق افتاد که وزارت خارجه برای کنترل ابعاد این موضوع تلاش کرد و رایزنی ها با آذربایجان به طور نسبی موفقیت‌آمیز بود و تلاش شد که این موضوع در قالب یک حادثه پیگیری شود نه یک روند.

 

جابری انصاری در ادامه در واکنش به حمله به شیعیان در نیجریه نیز گفت: این حوادث و اتفاقات برای جمهوری اسلامی ایران تاسف بار است و معتقدیم نیجریه دولت بزرگی در سطح قاره افریقا است روابط خوبی با ایران دارد و امیدواریم که نیجریه چه با مشکل گسترده تکفیری ها مواجه است در برخورد با این مشکل منحرف نشود و ما در جهت همبستگی داخلی این کشور از ارتباطات خودمان استفاده کردیم.

 

وی درخصوص اظهارات سفیر ایران در سازمان ملل مبنی بر اینکه ایران و آمریکا در بحران عمیق منطقه‌ای همکاری خواهند داشت اظهار داشت: سیاست جمهوری اسلامی ایران گفتگو با امریکا تنها درخصوص مسایل هسته ای و پاسخ به ادعاهای طرف مقابل بوده است و این روند فعلاً ادامه دارد و آنچه که آقای خوشرو گفته اند قبلاً هم از عالیترین مقامات ایران هم اعلام شده است به این معنا که اگر اجرای برجام با موفقیت همراه باشد و دولت امریکا سیاستی روشن در قبال جمهوری اسلامی ایران اتخاذ کند زمینه‌هایی برای همکاری با این کشور در زمینه‌های دیگر باز خواهد شد اما تاکنون چنین علامتی از امریکا مشاهده نکرده است و آنچه در مصوبه اخیر کنگره امریکا دیدیم این موضوع را برای ما روشنتر کرده است.

 

وی به احضار کاردار سفارت ایران در بحرین اشاره کرد و گفت: مساله بحرین یک مساله عمیق و گسترده بین بخش وسیعی از این جامعه و دولت این کشور است و ایران تمایل به تشکیل این بحران ندارد.

 

وی تاکید کرد: آنچه که ایران اعلام کرده تشویق دولت بحرین برای وصول توافق سیاسی با اقشار مختلف این کشور است و ما دخالتی در امور داخلی بحرین نداریم.

گفت‌وگوی تلفنی ظریف با همتای نیجریه‌ای و ابراز نگرانی عمیق از حوادث اخیر این کشور

در پی بروز حوادث ناگوار نیجریه که طی آن تعدادی از مسلمانان این کشور در مقابل مسجدی در شهر زاریا کشته و مجروح شدند، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان با «جفری اونی ایما» وزیر امور خارجه نیجریه تماس تلفنی برقرار کرد.

 

در این تماس تلفنی، وزیر امور خارجه کشورمان ضمن تاکید بر روابط خوب  دو کشور، مراتب نگرانی‌های عمیق خود را از وقایع تاسف بار بوجود آمده برای جمعی از مسلمانان منطقه زاریای نیجریه ابراز داشته و اعلام کرد: انتظار می‌رود دولت نیجریه اقدام جدی و سریعی برای اجتناب از خشونت و ایجاد آرامش و حفظ جان مسلمانان به عمل آورد.

 

وزیر امور خارجه نیجریه ابراز امیدواری کرد که با انجام رایزنی با مقامات ارشد این کشور، هر چه زودتر آرامش به منطقه بازگشته و از تشدید درگیری‌ها و خشونت‌ها جلوگیری شود.

احضار کاردار نیجریه به وزارت امور خارجه

در پی حمله ارتش نیجریه به حسینیه شیعیان در شهر زاریا که منجر به کشته و زخمی شدن تعداد زیادی از شیعیان نیجریه به رهبری ابراهیم زاکزاکی، رهبر حرکت اسلامی نیجریه شد، بعد از ظهر دوشنبه کاردار نیجریه در تهران به وزارت  امور خارجه فراخوانده شد و مراتب نگرانی جمهوری اسلامی ایران نسبت به وقوع این حادثه به وی ابراز گردید.

 

 رییس اداره اول آفریقای وزارت امور خارجه ضمن محکومیت این حمله و غیر قابل قبول دانستن آن، بر مسئولیت دولت نیجریه جهت حفظ جان و اماکن شیعیان خصوصاً رهبر حرکت اسلامی آن کشور تاکید نمود.

 

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران با جدیت خواستار مشخص شدن ابعاد حادثه، مداوای مجروحان و جبران خسارات وارده در اسرع وقت می باشد.

 

کاردار نیجریه نیز در این ملاقات ضمن تاکید بر روابط خوب دو کشور، اظهار داشت مراتب نگرانی جمهوری اسلامی ایران را در اسرع وقت به دولت متبوع خود منعکس و پس از دریافت اطلاعات لازم، مراتب را اعلام می نماید.

تعیین سرنوشت شیخ زکزاکی برای جهان اسلام و ایران بسیار مهم است

حسین امیرعبداللهیان معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه در مصاحبه با خبر نیمروز شبکه یک گفت: روابط تهران و ابوجا هم اکنون بسیار خوب است و اخیراً نیز رئیس جمهور این کشور به تهران آمده بود و با استفاده از فضای مثبت روابط، به دوستانمان در حکومت نیجریه توجه دائم داده‌ایم که نسبت به این حادثه مسئول هستند.

 

وی افزود: سلامت شیخ زکزاکی حتماً‌ مورد تاکید ملت و مردم مسلمان نیجریه و جهان اسلام است تا در این باره رفع نگرانی شود و آقای زکزاکی به منزل و فعالیت عادی خود برگردد.

 

ارتش نیجریه در دو حمله جداگانه به منزل شیخ ابراهیم زکزاکی، رهبر جنبش اسلامی نیجریه و حسینیه بقیه الله در یکی از مناطق شیعه نشین این کشور، صدها نفر را شهید و بازداشت کرد. فرزند، معاون و سخنگوی شیخ زکزاکی نیز از شهدای این حمله بودند.

 

ارتش نیجریه مدعی شده که طرفداران شیخ زکزاکی سد راه کاروانی از خودروها شدند که رئیس ستاد مشترک ارتش این کشور در آن حضور داشته است.

 

به گفته شاهدان، مطالبی که درباره مسلح بودن شیعیان نیجریه مطرح می شود و اینکه آنها به نظامیان ارتشی حمله کرده اند، کذب و بی اساس است.

آغاز گفت‌وگوهای دوجانبه و منطقه‌ای بین تهران و ریاض

حسن قشقاوی معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه در برنامه «من طهران» شبکه خبری العالم، دیدار ظریف وزیر امور خارجه ایران و عادل الجبیر همتای سعودی وی را خوب توصیف کرد و گفت: در کنار ملاقات هایی که سفیر جمهوری اسلامی ایران در ریاض با برخی از مقامات عربستان در وزارت خارجه یا غیره داشت، می‌توان گفت که سطحی از گفت‌وگوها بین ایران و عربستان درباره روابط دوجانبه و برخی از مسائل منطقه‌ای آغاز شده است.

 

وی درباره سطح روابط دیپلماتیک ایران و عربستان سعودی و سفیر این کشور، گفت: سفیری از سوی عربستان معرفی شده است که روند کارش در داخل کشور در حال بررسی است.

 

قشقاوی با اشاره به دیدار وزیر امور خارجه ایران با همتای سعودی وی و نیز دیدار سفیر ایران با برخی از مقامات عربستانی در ریاض، ابراز امیدواری کرد که حاصل این دیدارها و گفتگوها و ادامه آن، زمینه را برای تعامل بیشتر بین ایران و عربستان فراهم کند.

 

وی گفت که روابط ایران و عربستان قطع نیست، و سفارت‌های دو کشور در طرف مقابل فعال است و حتی در حادثه تلخی مانند فاجعه منا دیدارهایی وجود داشته است، اما امیدوارم که در تداوم این گونه رایزنی ها، تعامل بیشتر از گذشته صورت گیرد.

 

معاون کنسولی وزارت خارجه درپاسخ به این سؤال که آیا ایران در نظر دارد که در سال آینده در قضیه اعزام حجاج بیت الله الحرام به عربستان بازنگری کند یا خیر، گفت: طبیعی است که انجام حج واجب به عنوان حکم شرعی را نمی‌توان نادیده گرفت، چه از طرف ما به عنوان فرستنده حجاج و چه از طرف عربستان که میزبان حجاج است و نظر فقهی علمای عامه و امامیه این است که حج امر واجبی است و کسانی که مستطیع هستند باید زمینه حضور آنان فراهم شود، تا الان تصمیمی درباره حضور یا عدم حضور حجاج ایرانی در حج چه از سوی ایران یا طرف مقابل گرفته نشده است؛ اما واقعیت این است که نمی توان از کنار حادثه تلخی مانند منا گذشت.

 

قشقاوی تأکید کرد: حالا این حادثه به هر علتی روی داده باشد، اعم از قصور یا تقصیر ماموران یا اطاله در انجام وظیفه افراد مسؤول،  واقعیت این است که جان‌های بسیار ارزشمندی در لباس احرام و در سرزمینی که در همه جای قرآن از آن به عنوان «بلد امن» نام برده شده است، چه از ایرانی‌ها و چه از غیر ایرانی‌های مسلمان گرفته شد؛ طبعاً وقتی یک حادثه عادی در مکانی روی می‌دهد، آن کشور باید تلاش کند تا آن حادثه دیگر تکرار نشود و عربستان باید برای برگزاری بهتر مراسم در سال آینده همکاری کند و ما هم برای هر نوع کمک و همکاری اعلام آمادگی کرده‌ایم تا جان انسان‌های پاک گرفته نشود.

 

قشقاوی تأکید کرد: خانواده های این عزیزان داغدار هستند و همه این ها ایجاب می کند که فکر اساسی شود تا این گونه حوادث تلخ اتفاق نیفتد و حج آمنی برای همه کشورهای جهان برگزار شود.

 

معاون وزیر خارجه اظهار داشت: من فکر می‌کنم که این یک انتظار بسیار معقول و منطقی و قابل قبول و اخلاقی است، ضمن اینکه حکم دینی است، که ما باید بستر امن در بلد امن برای حجاج فراهم کنیم و تردیدی در اجرای این حکم نیست؛ طبیعی است که ما و عربستان به عنوان مسلمان، باید فکر اساسی دراین زمینه داشته باشیم.

 

قشقاوی درپاسخ به سؤالی درباره  آخرین آمار حجاج ایرانی که در فاجعه منا جان باختند یا مفقود شده اند، گفت: حدود 460 نفر مجموع کشته ها بود. از مفقودان نیز شصت – هفتاد نفر باید تعیین تکلیف شده باشند. آنهایی که کاملا وضعشان مبهم است شاید 13 یا چهارده نفر باشند.

 

وی افزود: خوشبختانه طبق روندی که شروع شده بعد از جریان مرحوم رکن آبادی، خانواده‌ها می‌روند و از نزدیک دی ان ان های طرف سعودی و DNA هایی که ما از بستگان متوفی می دهیم، با هم تطبیق می شود. این زمینه خیلی خوبی را فراهم کرده است که کشف پیکرهای مطهر این عزیزان بهتر صورت می گیرد.

 

معاون کنسولی وزارت خارجه تأکید کرد: البته، برنامه ما این است که با مساعدت دولت عربستان خانواده ها بتوانند از نزدیک بروند تا هم شواهدی را که هست ببینند و هم اینکه بحث دی ان ای به لحاظ تکنیکی و پزشکی و تطابق فنی و پزشکی DNA های ایرانی و سعودی پیشرفت حاصل شود. بنابراین، ما خوشبین هستیم که به امید خدای بزرگ بقیه هم وضعیتشان روشن شود.

 

قشقاوی درباره نحوه چگونگی تطبیق دی ان ای گفت: مشکل اینجا است که شماری از این افراد در آنجا دفن شده اند، و نبش قبر و مسائل دیگر منوط به این است که انطباق دی ان ای کامل صورت گیرد. هر چقدر که این از نظر زمانی پیشرفت کند، شناسایی مفقودین هم با سهولت بیشتری صورت می‌گیرد.

ظریف: افراط‌گرایان به حامیان خود هم وفادار نمی‌مانند

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان پس از سفر به پاکستان در جمع خبرنگاران با اشاره به برنامه‌ها و دیدارهای خود در اسلام‌آباد و اجلاس قلب آسیا گفت: در چارچوب این اجلاس دیداری با طرف افغانستان داشتیم. مسئولیت ایران در این اجلاس تلاش در زمینه بحث آموزش در افغانستان است و در همین راستا در ایران دو جلسه برگزار کردیم. یکی اجلاس درباره بیماری‌های واگیردار و دیگری اجلاسی درباره همکاری در راستای حل مشکلات افغانستان در زمینه مبارزه با تروریسم، مواد مخدر، افراط گرایی و کمک به توسعه این کشور.

 

ظریف با اشاره به کمک‌های ایران در زمینه آموزش افغان‌ها در ایران افزود: از جمله این کمک‌ها می‌توان به آموزش کودکان افغان در ایران اشاره کرد. علاوه بر این همانطور که در سخنرانی هم مطرح شد همه در زمینه مقابله با افراط و تروریسم و همچنین مقابله با مواد مخدر به عنوان یک مشکل پیچیده تأکید دارند.

 

وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه در سخنرانی که در اجلاس قلب آسیا قرائت شد، تذکری در رابطه با حمایت برخی کشورها از تروریسم داشتم، گفت: ما تذکری به همه دوستان دادیم که افراط و تروریسم موضوعاتی هستند که نباید برای بهره برداری مقطعی از آن‌ها استفاده شود.

 

 

وی ادامه داد: کسی نباید خیال کند که می‌تواند از گروه‌های افراطی برای پیشبرد اهداف کوتاه خود استفاده کند.

 

ظریف با تأکید براینکه افراط گرایان در گذشته نیز نشان داده‌اند که به حامیان خود نیز وفا نخواهند کرد، تأکید کرد: افراط گرایان حتی به کسانی که آن‌ها را ایجاد کرده و یا حمایت می‌کنند نیز وفادار نمی‌مانند.

 

ظریف افزود: رئیس جمهوری افغانستان نیز بحث مهمی را مطرح کرد که مورد استقبال حاضرین در اجلاس قرار گرفت. مشکلاتی که اشرف غنی مطرح کرد و همچنین راه حل‌های ارائه شده از سوی او بسیار به دیدگاه‌های ما در جمهوری اسلامی نزدیک است.

 

وی ادامه داد: مباحث مطرح شده از سوی اشرف غنی در زمینه همکاری دوجانبه و چند جانبه از جمله در زمینه توسعه بندر چابهار که به توسعه افغانستان کمک می‌کند و ایران و هند و افغانستان در این زمینه با هم همکاری می‌کنند، بود.

 

ظریف ادامه داد: فرصتی هم بود تا با نواز شریف نخست‌وزیر پاکستان دیداری داشته باشم و در مورد روابط دوجانبه و همکاری‌ها که در حوزه اقتصادی باید بین دو کشور وجود داشته باشند، مانند خط لوله گاز و همکاری‌های بانکی و همینطور در مورد مسائل منطقه‌ای با طرف پاکستانی خود گفت‌وگو کردیم.

 

وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از صحبت‌های خود در جمع خبرنگاران به دیدار خود با وزیر خارجه چین اشاره کرد و گفت: همکاری‌های دو جانبه، سفر رئیس جمهوری چین به ایران، آینده روابط راهبردی بین تهران و پکن و همینطور در مورد بخشی از اجرای برجام که به صورت ویژه چین مسئول آن است که بحث بازسازی اراک را دنبال کند و اجرای مصوبه مجلس شورای اسلامی و دستور مقام معظم رهبری در مورد مقدمات آغاز مراحل اجرای بازطراحی اراک گفت‌وگو و رایزنی کردیم.

 

وی همچنین عنوان کرد: با وزیر خارجه تاجیکستان، پاکستان و افغانستان دیدارهای خوبی داشتیم که مجموعا همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی خوبی به ویژه در زمینه مقابله با تروریسم و افراط گرایی در هر سه ملاقات انجام شد.

کد خبر 508497

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha