روزی که از تقویم ها بیرون نیامد

خبرگزاری شبستان: روز وحدت حوزه و دانشگاه دربرگزاری همایش ها و نشست های حوزوی و دانشگاهی خلاصه شده و تنها در تقویم ها گرامی داشته می شود و تا تحقق عملی آن فاصله بسیاری است.

خبرگزاری شبستان/ مرکزی

شاید برایمان سوال باشد وحدت بین حوزه و دانشگاه یعنی چه و بود و نبودش چه فرقی به حالمان دارد؟ سوالی که پاسخش آنقدر مهم است که حتی روزی در تقویم به نامش نامگذاری شده است.

 

آیت‌الله مفتح اولین روحانی بودند که در دانشگاه به شهادت رسیدند از این رو وی نماد وحدت حوزه و دانشگاه لقب گرفت و سالروز شهادت این شهید بزرگوارروز 27آذر روز وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری شد.

 

حال این گزارش و مصاحبه قصد دارد نگاهی بیندازد به تحقق یا عدم تحقق وحدت بین دو مرکز علمی و دینی حوزه و دانشگاه و هم سو بودن و یااختلاف نظرات موجود در این دو مرکز را واکاوی کند.

 

حجت الاسلام و المسلمين مهدي ايماني مقدم، مسئول دفتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه اراک در خصوص نقش وحدت حوزه و دانشگاه در حفظ نظام به خبرنگار شبستان در اراک گفت: حوزه و دانشگاه به منزله دو نیمکره مغز هستند که عدم هماهنگی بین این دو سبب بر هم خوردن تعادل ارکان نظام و به مخاطره انداختن آن می شود و تاکید حضرت امام رحمه اله بر وحدت حوزه و دانشگاه نشان از اهمیت این موضوع دارد.

 

 

وی با بیان اینکه در غرب حوزه علم از دین جداست و آنان دین را مسئله ای مربوط به آخرت و شخصی تلقی می کنند و زبان دین را زبان سمبلیک دانستند، افزود: جدایی بین دین و علم در غرب نشات گرفته از ناسازگاری ذاتی دین مسیحیت در قرائت کاتولیکی از مقوله علم و دانش است حال اینکه در دنیای اسلام اصولا روح دین علم و معرفت و دانش است و مناسک دینی بدون معرفت مضر تلقی شده است.

 

حجت الاسلام ایمانی مقدم افزود: وحدت یعنی در حوزه نظر بین علم و دین در قرائت اسلام ناب هیچ تعارضی نمی بینیم و در بین اندیشمندان جهان اسلام کسی یافت نمی شود که قائل به تعارض و بی تفاوتی بین علم و دین باشد.

 

همچنین پیرو این موضوع پیمان عین القضاتی مدرس دانشگاه های اراک منظور خود را  از وحدت حوزه و دانشگاه در حد سیاستگذاری و شعار می داند و می گوید: وحدت حوزه و دانشگاه یک حرکت میدانی قلمداد نشده ودر چند سال اخیر به سمت اجرایی و عملیاتی حرکت نکرده و فقط در حد سیاستگذاری باقی مانده است.

 

27آذر؛ فقط در حد نامگذاری

 

وی با گلایه از اینکه روزی به نام وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری شد و فقط در حد یک نام و برگزاری مراسم باقی ماند، افزود: حتی مراسم های زیادی نیز در این رابطه برگزار نشده تا جای دفاع وجود داشته باشد و تنها چیزی که هست یک شعاری است که هر سال تکرار می شود.

 

این مدرس با بیان اینکه بعد از چندین سال از گذشت انقلاب تاکنون اتفاق قابل لمسی در جامعه برای این خصوص رخ نداده ادامه داد: وحدت حوزه و دانشگاه باید در سطح تولید علم و اندیشه و کتب اتفاق بیفتد.

 

عین القضاتی در ادامه افزود: بحث جنبش نرم افزاری تولید علم و پیشرفت و عدالت که از تاکیدات مقام معظم رهبری بوده است نیز تاکنون پیشرفت مشهود و قابل توجهی نداشته است.

 

وی کافی نبودن گروه های درسی منطبق باموازین اسلامی و خلا حضور دروس اسلامی در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا و بسنده کردن به وجود یک گروه معارف در دانشگاه ها را از کم کاری در زمینه وحدت دو نهاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد.

 

مدرس دانشگاه های اراک در پاسخ به این سوال که عدم وجود دروس علوم انسانی اسلامی چگونه قابل جبران است، گفت: نظریه از دل حوزه اسلامی باید بیرون بیاید که لازمه این مهم برگزاری کرسی های بحث و گفتگو در دانشگاه و حوزه است.

 

کد خبر 508300

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha