مسئولیت اهالی قرآن به زیبا خواندن قرآن خلاصه نمی‌شود

خبرگزاری شبستان: رئیس هیئت داوران مسابقات قرآنی تلاوت و تسنیم گفت: رسالت شما آشنا کردن مردم با عشق به خدا، حلاوت بندگی و پیروی از تعالیم قرآنی است و مسابقات قرآن می‌تواند در سایه همدلی، همزبانی، دوری از رقابت‌های نفسانی به این امر کمک کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از تلاوت، عباس سلیمی، رئیس هیأت داوران مرحله کشوری سومین دوره مسابقات قرآنی تلاوت و مرحله کشوری چهارمین دوره مسابقات تسنیم که افتتاحیه آن شامگاه 25 آذرماه در سالن اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار شد، طی سخنانی با بیان اینکه امامان معصوم(ع) به موازات قرآن صامت، قرآن ناطق محسوب می‌شوند از عدم توجه به قرآن و تلاوت آن بین مسئولان انتقاد کرد و گفت: وقتی از فلان آقا می‌پرسند که در روز چه قدر قرآن می‌خوانی می‌گوید مدیرم و وقت نمی‌کنم.

وی در این باره افزود: با قبول مسئولیت شرعی می‌گویم فعالیت‌های قرآنی برای بعضی از بزرگان ما در اولویت نیست و در چنین وضعی انتظار داریم آمار اعتیاد، خانه‌های ازدواج سفید، فروش بچه‌های فاقد شناسنامه با قیمت‌هایی از 100 هزار تا پنج میلیون تومان در دروازه غار تهران، ناهنجاری‌ها افزایش نیابد؟

رئیس هیئت داوران مسابقات قرآنی تلاوت و تسنیم با اشاره به هزینه‌هایی که ملت قرآنی ایران پرداخته افزود: ما هزینه‌هایی همچون 100 هزار شهید، 500 هزار جانباز و 48 هزار آزاده داده‌ایم و به تعبیر امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب، قرآن قانون اساسی ما و کتاب زندگی ما قرار گیرد.

این استاد و پیشکسوت قرآنی اظهار انتقادات حق را ضروری دانست وگفت: شعارهای عاشورایی ما مبتنی بر شعور عاشورایی است و این زمانی محقق می‌شود که جامعه از آزادگی و وارستگی فاصله نگیرد و حق را با رعایت تمام ملاحظات بیان کند.

مسئولیت اهالی قرآن به زیبا خواندن قرآن خلاصه نمی‌شود

سلیمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این حدیث نورانی که می‌فرماید: «من مات علی حب محمد و آل محمد مات شهیدا، هرکس با عشق محمد و آل محمد بمیرد، شهید مرده است»، استفاده از عنوان شهید را برای قاریان مهاجر الی‌الله ممکن دانست.

این استاد پیشکسوت قرآن در ادامه با انتقاد از لغو و تغییر مراسم تجلیل از خادمان قرآن کریم سراسر کشور که توسط معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تدارک دیده شده بود، ابراز کرد: چرا این مراسم یک روز قبل از برگزاری به مراسم دیگری تغییر کرد؟ دلیلش این است که مطالبات قرآنی ما ضعیف است.

سلیمی با اشاره به تربیت 10 میلیون حافظ قرآن که مطالبه رهبر معظم انقلاب بوده است و تلاوت معنامحور به عنوان دو هدف برگزاری مسابقات قرآن تسنیم و تلاوت، اظهار کرد: همه ما باید متوجه وظیفه خود در قبال قرآن باشیم زیرا مسئولیت اهالی قرآن به زیبا خواندن قرآن خلاصه نمی‌شود، آحاد جامعه قرآنی باید علاوه بر نگاه به قرآن، نگاه قرآنی نیز داشته باشند و سبک زندگی قرآنی در رأس برنامه تدریس قرآن قرار بگیرد.

هرکس از قرآن روی برگرداند زندگی سخت و پرمشقتی خواهد داشت

وی با اشاره به آیه «وَمَنْ أَعْرَضَ عَن ذِکْرِی فَإِنَّ لَهُ مَعِیشَةً ضَنکًا ...، و هر کس از یاد من دل بگرداند در حقیقت زندگى تنگ [و سختى] خواهد داشت»(طه/ 124) علت نابهنجاری‌ها و مشکلات جامعه را دوری از یاد خداوند و تعالیم قرآنی دانست و افزود: حضرت آیت الله جوادی آملی می فرماید: «برداشت اول از آیه این است که روگرداندن و دوری از یاد خدا باعث بدبختی‌ها می‌شود»، اما قرآن در بسیاری از آیات همچون «إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّکْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ، بى ‏تردید ما این قرآن را به تدریج نازل کرده‌ایم و قطعا نگهبان آن خواهیم بود»(حجر/ 9) قرآن را با واژه ذکر معرفی کرده است، پس می‌توان گفت «من أعرض عن قرآنی فإن له معیشة ضنکاً، هرکس از قرآن من روی برگرداند، زندگی سخت و پر مشقتی خواهد داشت».

رئیس هیئت داوران مسابقات قرآن تلاوت و تسنیم در پایان خطاب به عموم جامعه قرآنی گفت: رسالت شما آشنا کردن مردم با عشق به خدا، حلاوت بندگی و پیروی از تعالیم قرآنی است و مسابقات قرآن می‌تواند در سایه همدلی، همزبانی، دوری از رقابت‌های نفسانی و کنار گذاشتن هر نوع اختلافی به این امر کمک کند.

کد خبر 508293

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha