خبرگزاری شبستان_سمنان؛ شهید آیت اللّه مفتح در راه تحقق این اندیشه و آرمان بلند که از اندیشه بلند امام راحل رحمه الله برخاسته بود، تلاش های بی وقفه ای انجام داد.
به پاس فعالیت های چشم گیر شهید مفتح در راه تحقق وحدت حوزه و دانشگاه لزوم ارتباط، همکاری و هم فکری این دو قشر اندیشمند، روز 27 آذرماه که سالروز شهادت دکتر مفتح نیزاست روز وحدت حوزه و دانشگاه نام گذاری شده است.
حوزه و دانشگاه دو ركن بسيار مهم در انقلاب اسلامي ايران هستند كه جهت گيري علمي و عملي ايران بستگي به ميزان كارايي و عمكرد آنان دارد.
رسالت و وظیفه حوزه ودانشگاه ساخت فرهنگ و اعتقادات است
رئیس دانشگاه پیام نور شهرستان مهدیشهر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در سمنان؛ با بیان اینکه 27 آذر، یادگار آرمانی بلند از انقلاب اسلامی مردم ایران در عرصه انسجام و پیوند علم و دیانت است گفت: هرچه تعامل بین دانشگاه وحوزه بیشتر باشد برای رشد فرهنگ دینی مانیز تاثیرگذاری موثرتری دارد.
حجت الاسلام والمسلمین علی سقائیان با اشاره به اینکه علم و دین در کناریکدیگر و به موازات هم گام برمی دارند اظهارداشت: کشور ما با توکل به خدا وبهره مندی از توانمندیها وپتانسیل های دانشگاهیان وحوزویان توانسته در سالهای پس از انقلاب شکوهمند به پیشرفتهای چشمگیری دست پیدا کند و این دستاوردهای عظیم محصول جهادی ستودنی و همکاری و وفاق شایسته حوزههای علمیه و دانشگاههای کشور است.
سقائیان تعامل وهمکاری دانشجو وروحانی را در دانشگاهها مطلوب ارزیابی کردوگفت: در هر کاری هرچه تعاملات بیشتر باشد نتیجه مطلوب تر است.
امام جمعه موقت شهرستان مهدیشهر با بیان اینکه حوزه انسان را در جهت دهی به سمت آسمان و دانشگاه در جهت دهی به سمت علم کمک می کنداظهار داشت:برای تعالی واقعی بشر باید بین این دو وحدت وجود داشته باشد.
وی رسالت و وظیفه حوزه ودانشگاه را ساخت فرهنگ و اعتقادات دانست وگفت: اگر این دو نهاد به عنوان نهادهای علمی و معنوی تاثیرگذار و آینده ساز روابط تنگاتنگ تری داشته باشند، بدون شک می توان به پیشرفت های علمی بیشتر دست یافت.
این استاد دانشگاه به نقش روحانيت در وحدت حوزه و دانشگاه اشاره داشت وگفت: گفتار،کردار و نزدیک شدن وبرخورد مناسب دارای اهمیت ویژه ای است.
سقائیان با بیان اینکه برگزاری مراسم مذهبی و حضور روحانیت در دانشگاه باعث تحقق منویات مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) و وحدت حوزه و دانشگاه خواهد شد، اضافه کرد: همانگونه که جسم و روح برای حیات انسان ضروری است، وحدت حوزه و دانشگاه نیز برای رشد و تعالی جامعه ضروری است.
دانشگاه و حوزه دو مغز متفكر جامعه هستند
یکی از اساتید، نیز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در سمنان، دانشگاه و حوزه را دو مغز متفكر جامعه عنوان کرد وگفت:حركت همگون و هماهنگ اين دو نيروي فكري موجب رشد و تعالي و پیشرفت وتوسعه می شود.
حجت الاسلام جلیل طاهریان با بیان اینکه وحدت حوزه و دانشگاه راه برد اساسی امام خمینی (ره)برای تحقق اسلام ناب محمدی است تاکید کرد: حضرت امام خمینی (ره) به خوبی بر اهمیت نزدیکی حوزه و دانشگاه واقف بود و بر این مسئله حتی در وصیتنامه اش نیز تاکید فراوان داشته است.
وی ادامه داد: بررسی وتقویت جنبه های مثبت آموزشی برای تربیت افراد متخصص، متعهد و مومن برای اداره کشور مهمترین هدف ورسالت حوزه و دانشگاه است.
وی وحدت حوزه و دانشگاه راعاملی موثردر پیشرفت و تعالی علوم و فناوری کشور دانست وگفت: باتوجه به اینکه این دو نهاد احیا گر جامعه هستند باید در تبادل افکار با استدلال ومنطق در کنار یکدیگر باشند.
طاهریان دانشجو وروحانی را مکمل یکدیگر عنوان کردوافزود: حوزه ودانشگاه هر کدام دارای علومی مختلف هستند که در کنار هم می تواند کار را به نتیجه وسرانجام برسانند.
وحدت حوزه و دانشگاه جزو عوامل پیروزی انقلاب اسلامی هستند
مدیر مسئول کانون فرهنگی هنری جامعه الزینبیه سمنان تصریح کرد:حوزه و دانشگاه در جهت تشکیل و ارتقای جامعه اسلامی به عنوان هدایتگر و الگوی جوامع دیگر در حرکت اند و اگر ما بخواهیم عزت و اقتدار و صلابت خود را حفظ کنیم لازمه آن حرکت علمی، وحدت و همگامی حوزه و دانشگاهیان و از آن مهم تر دشمن شناسی، بصیرت، آگاهی و توجه به عوامل وحدت است.
طاهریان وحدت حوزه و دانشگاه را جزو عوامل پیروزی انقلاب اسلامی و تداوم انقلاب برشمردوافزود: دانشگاهیان و حوزیان باید ابن وحدت را بیش از بیش بسط و توسعه دهند.
وی بیان اینکه باید فعالیتهایی که در دانشگاه و حوزه صورت میگیرد هر دو در جهت ارتقای علم و فرهنگ کشور باشند،ادامه داد: از آنجا که ما کشوری واحد با اهداف واحد داریم، این دو نهاد علمی هم باید در خدمت این اهداف واحد باشند.
نظر شما