به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، در گذشته های دور حمل مواد و مسافرت به وسیله حیوانات صورت می گرفت با گذشت زمان و رشد تکنولوژی انواع ناوگان حمل و نقل ساخته شد و امروزه بدون استفاده از وسیله نقلیه نمی توان در عرصه های مختلف اقتصادی موفق بود.
حمل مواد غذایی، مسافر، واردات و صادرات کالا که به وسیله انواع ناوگان های زمینی و هوایی صورت می گیرد و عرصه توسعه حمل و ارتباطات را در جهان گسترش داده و سهل کرده است.
گیلان یکی از استان های گردشگر پذیر بوده و همچنین انواع کالا از مرز های گیلان به کشورهای همسایه صادر و نیز وارد استان می شود ولی متاسفانه با توجه به ظرفیت های بالای حمل و نقل در گیلان بسیاری از ناوگان حمل و نقل استان در فرسودگی قرار دارد و نیازمند نوسازی است.
امروز 26 آذر روز ملی «حمل و نقل و رانندگان » نامگذاری شده است از این رو گفتگویی ویژه با ناصر آل محمدی، مدیرکل حمل و نقل پایانههای گیلان و یکی از رانندگان ناوگان عمومی گیلان صورت گرفته است که با هم میخوانیم :
گیلان بزرگراه ندارد
مدیرکل حمل و نقل پایانههای گیلان ضمن تبریک فرا رسیدن روز ملی «حمل و نقل و رانندگان » اظهار کرد: بنا به صدور فرمان تاریخی امام خمینی ( رحمه الله علیه ) در سال 1362 و فعالیت رانندگان و ناوگان حمل و نقل در جبهه 26 آذر روز ملی حمل و نقل و رانندگان نام گذاری شده است.
وی بابیان اینکه رانندگان در دوران هشت سال دفاع مقدس کمک های بسیاری در جهت حمل مواد غذایی در مرزهای دفاعی کشور داشتند گفت: در دوران هشت سال دفاع مقدس رانندگان با تجهیزات کم آن زمان آذوقه را به جبهههای نبرد دشمن انتقال می دادند و در هنگام انتقال مواد غذایی خود نیز شهید می شدند.
این مقام مسئول به کاهش تصادفات جاده ای گیلان اشاره کرد و افزود: توسعه راه، آموزش همگانی و همکاری تمامی دستگاههای اجرایی در جهت کاهش تصادفات موثر است.
آل محمدی تصریح کرد: سال 90 یک هزار و 260 نفر در جاده های استان فوت کرده اند که این آمار در سال گذشته به 628 نفر رسیده است عابرین پیاده و موتور سوران بالاترین تلفات جاده ای گیلان را تشکیل می دهند.
وی به آزاد بودن حیوانات در جاده های استان اشاره و خاطرنشان کرد: متاسفانه در برخی از شهرهای استان حیوانات در کنار جاده ها و بلوارها تردد دارند که این یکی از عوامل تصادفات در استان محسوب میشود.
مدیرکل حمل و نقل پایانه های گیلان اذعان کرد: توسعه و گسترش راههای استان میتوانند از بسیاری از مشکلات و موانع تصادفات جاده ای استان را کاهش دهد که متاسفاته برای افزایش راه گیلان مالکیت طبیعی دولتی وجود ندارد و 99درصد زمین های گیلان مالیکت خصوصی دارند و خرید ممالک خصوصی هزینه های را برای دولت در بر خواهد داشت که بخاطر این معضل گیلان با عرض کم جاده ها و میدان روبه روست.
وی تصریح کرد: در بسیاری از استان های کشور بیشتر مالکیت طبیعی و در اختیار مسئولان آن استان است.
آل محمدی اذعان کرد: گیلان بزرگ راه ندارد بلکه راه اصلی چهار خطه دارد و آزاد راه گیلان فقط 53 کیلومتر است.
وی با تاکید بر اینکه ناوگان عمومی نیازمند هدفمند کردن یارانههاست تصریح کرد: خرید حمل ونقل عمومی برای رانندگان مشکل است چرا که یک دستگاه حمل و نقل با قیمت 700 میلیون تومان خریداری شود هفت سال طول خواهد کشید تا راننده بتواند وام را پرداخت کنند و با در آمد کم موثر نخواهد بود.
حفره های خالی دیده نشده در تصادفات جاده ای شناسایی شود
مدیرکل حمل و نقل و پایانههای گیلان اظهار کرد: جهت کاهش در تصادفات استان با همکاری همه اقشار و مسئولان میبایستی حفره های خالی دیده نشده و هزار راه نرفته را شناسایی و در صدد برطرف کردن آن معضل بر آییم.
وی به طرح جمع آوری تابلوهای عمود بر جاده های استان اشاره کرد و افزود: تابلوهایی در جاده های گیلان وجود دارد که با اجرای این طرح و جمع آوری تابلوهای مزاحم در جاده های استان می توان از بسیار از تلفات جاده ای کاهش داد.
آل محمدی به گاو های سرگردان در جاده ها اشاره و تصریح کرد: گاوهای سرگردان متاسفانه در مسیر پونل تا آستارا حتی میدان شهرداری این شهرستان می چرخند که حتی در وسط جاده حضور دارند و زمینه تصادفات را در آن مسیر فراهم می کند.
مدیر کل حمل و نقل پایانه های گیلان تصریح کرد: توسعه راههای استان، ترویج استفاده از کلاه ایمنی و همکاری مسئولان امر در جهت جمع آوری تابلوهای اضافی عمود در جادههای استان می توان تصادفات و تلفات جاده ای را کاهش داد.
ناصر آل محمدی، مدیر کل حمل و نقل پایانه های گیلان به عملکرد هشت ماهه این اداره کل پرداخت واظهار کرد: حدود پنج میلیون تن کالا توسط 370 هزار دستگاه تردد در هشت ماهه گذشته در گیلان حمل شده است که 35 درصد درون استانی و 65درصد برون استانی بوده است.
وی تصریح کرد: سه میلیون و900 هزار مسافر در این مدت توسط 473 هزار دستگاه تردد وسیله نقلیه عمومی در هشت ماه گذشته در استان جابجا شده است که 56درصد درون استانی و 44درصد درون استانی بوده است.
آل محمدی اذعان کرد: مرز آستارا با میزان جابجایی یک هزارو 68 هزارو 898تن کالا در واردات رتبه دوم کشور و 311هزار و 542 تن در بخش صادرات رتبه سوم کشور را از آن خود کرده است.
مدیر کل حمل و نقل پایانه های گیلان در ادامه افزود: انواع تخته، سبوس و انواع آهن آلات از عمده کالاهای وارداتی و سیمان، تره بار و پلی اتیلن از عمده کالاهای صادراتی در این مدت بوده است.
وی به ترانزیت اشاره و خاطرنشان کرد: 356 هزار و 385 تن کالا از استان ترانزیت شده است که از این مقدار 173 هزار و 589 تن از مرز آستارا عبور کرده و 182 هزار و 796 تن از مرز انزلی ترانزیت شده است.
آل محمدی گفت: در حال حاضر 22 سایت نطارت تصویری در محورهای استان راه اندازی شده فعال است و 13 سایت ثبت تخلف سرعت هم در نقاط مختلف محورهای استان نصب و راه اندازی شده است.
مدیرکل حمل و نقل و پایانه های گیلان افزود: 164 شرکت و موسسه حمل ونقل کالا، 108 شرکت حمل ونقل مسافر، سه شرکت حمل ونقل بین المللی کالا و یک شرکت حمل و نقل بین المللی مسافر مشغول به فعالیت هستند و 50 نمایندگی شرکت حمل ونقل بین المللی کالا در گیلان فعال هستند.
در آمدرانندگی، کفاف مخارج زندگی مرا نمیدهد
یکی از رانندگان مینی بوس مسیر تالش به رشت اظهار کرد: نزدیک 25 سال است که به شغل رانندگی مشغول هستم ولی متاسفانه رضایت آن چنانی از این شغلم ندارم.
وی با بیان اینکه با وجود تحریم بسیاری از وسایل و تجهیزات خودرو افزایش یافته است گفت: بیشتر مینی بوس های که در شهرستان ها فعالیت می کنند از 29 سال بیشتر قدمت داشته و یک راننده با حقوق بسیار ناچیز رانندگی قادر به خریددستگاه جدید نیست.
این راننده اذعان کرد: خرید مینی بوس بیش از 600 میلیون تومان است وبا دریافت وام و وقت تلف کردن در بانک های استان یکی از مشکلات و موانع رانندگان است که از مسئولان امر خواستار ارائه مینی بوس های ارزان قیمت و کاهش قیمت سوخت و همچنین کاهش وسایل و تجهیزات خودرو هستم.
نظر شما