نماز؛ راهی برای استواری قدم بر پل صراط

خبرگزاری شبستان:یک محقق حوزه و دانشگاه بیان کرد: بر اساس احادیث در زندگی دنیایی نیز انسان ها در حال گذر از پل صراط هستند و نماز موجب استواری قدوم انسان روی این پل است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان ازاصفهان، حجت الاسلام والمسلمین محمد داستانپور، محقق و پژوهشگر حوزه و دانشگاه شامگاه (25آذر) در بین دختران گروه فرهنگی فانوس پیرو ادامه سلسله مباحث نماز وآداب مربوط به آن از نظر دین وعلم به ایراد سخن پرداخت.

 

وی با اشاره به اینکه وضو مقدمه ای برای رفتن به پیشگاه الهی باعث تقویت روحیه ودل انسان و افزایش کیفیت نماز می شود، گفت: ما در ارتباط با دیگران ابتدا تعامل برقرارمیکنیم (صورت) سپس اندیشه وفکر وارد ارتباط می شود (سر) ودرآخر باعث حرکت (پا ) واقدام جدی به ارتباط می شود و به همین دلیل است که در وضو، ایجاد ارتباط با خدا نیز ترتیب طهارت این اعضا به این شکل است.

 

این محقق حوزوی اظهار داشت :کشیدن مسح پا به این معنی است که انسان از خدا می خواهد همیشه قدم هایش را بر پل صراط استوار بگرداند حرکت های او را در مسیر قرب الهی قرار دهد و با خدا عهد ببندیم که پا در مسیر معصیت نگذاشته و خدا ما را از لغزش های مسیر محفوظ بدارد چرا که پیرو احادیث مربوط به آخرت، هم اکنون و در زندگی دنیایی هم انسان روی پل صراط که از مو باریک تر است حرکت می کند و برای انجام عمل صالح بسیار بر سر دوراهی عقل و نفس وعوامل بیرونی قرا می گیرد.

 

وی بابیان اینکه موضوع غریزه و شهوت یکی از راه های بسیار باریک است که عبور و مبارزه با آن در دوران نوجوانی و جوانی بسیار مشکل بوده و تنها راه خویشتن داری است، گفت: اگر انسان  شیرینی گناه را چشید، دیگر قادر به چشیدن شیرینی ارتباط خالصانه با خدا و عبادت را ندارد و اینجا است که انسان باید از مستی گناه بیم داشته باشد.

 

حجت الاسلام داستانپور بیان کرد: انسان ها هنگام رد شدن از پل صراط به چهار دسته تقسیم می شوند، اولین گروه کسانی هستند که مانند برق جهنده می گذرند، بعضی مثل اینکه سوار بر اسبی می گذرند، بعضی سینه خیز حرکت کرده و بعضی از پل افتاده و رد نمی شوند.

 

وی خاطرنشان کرد: در نماز حتی لباس هم مانند وضو آداب خاص خود را دارد و اولین شرط آن این است که آب مورد استفاده برای وضو و لباس نمازگزار نباید غصبی باشد.

 

حجت الاسلام داستانپور اظهارداشت: اگر نماز کاملا وارد زندگی ها می شد گناه از بین می رفت و نقل است که علامه طباطبایی به خاطر عشق به اقامه نماز اول وقت و اینکه نماز ایشان قضا نشود برای عمل چشم خود از پزشک معالج درخواست کردند که ایشان را بدون بیهوشی عمل کند وایشان حتی پلکی برهم نزند، چرا که وی معتقد بود انسانی که اختیار پلک خود را نداشته باشد انسان نیست.

 

پژوهشگر حوزه ودانشگاه درباره بحث قبله افزود: انسان هایی که در هرکاری شاخه به شاخه می شوند و هدف و راه مشخص و مستقیمی ندارند معمولا به موفقیت هم دست نمی یابند و قبله بدین معناست که ما باید جهت دار و به سمت یک جهت واحد زندگی کنیم و مدام تغییر جهت ندهیم و متمرکز باشیم که این سبب دریافت انرژی می شود زیرا ما با اشیاء متقابلا در ارتباط هستیم.

 

وی در پایان تاکید کرد: قبله یعنی زمین و منطقه وجود دارد که در شبانه روز یک ونیم میلیارد نفر به طرف آن ایستاده و عبادت کرده و در نتیجه انرژی می دهند پس از طرف کعبه هم به آنان انرژی مثبت و سازنده وارد می شود.

 

کد خبر 508206

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha