به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجتالاسلام سید طه مرقاتی معاون نمایندگی ولیفقیه در امور حج و زیارت کشور امروز در همایش بررسی ابعاد حقوقی فاجعه منا که در مدرسه عالی امام خمینی (ره) برگزار شد گفت: اقدام جامعه المصطفی یک فرق ماهوی با سایر مجامع علمی دارد و آن این است که اگر این جریان از جهت عمومی و تئوری بررسی شود آثار بین المللی بیشتری خواهد داشت.
وی افزود: این دانشگاه در حوزه علمیه که مرکز جهان تشیع اسلام است قرار گرفته و می تواند ازمبانی فقهی همه مذاهب اسلامی بهرهمند شود.
مسئول کمیته حقوقی پیگیری فاجعه منا تصریح کرد: دولت آلسعود میخواست حادثه منا را یک جریان خاص ایرانی جلوه دهد و به آن پوشش سیاسی بدهد اما ما سعی کردیم در جمع آوری مستندات تمام کسانی که آسیب دیده اند شناسایی و مصاحبه کنیم و این فاجعه را یک خواست و موضوع بینالمللی معرفی کردیم.
حجت الاسلام مرقاتی اظهار داشت: بررسی فاجعه منا یک امر انسانی و درخواست عمومی است که اگر یک جریانی در این سطح اتفاق افتاد همه باید مشارکت کنند و بنا بر فرموده مقام معظم رهبری این حادثه باید پیگیری حقوقی و سیاسی شود هر چند سالها طول بکشد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در مجامع مختلف در 3 نکته تاکید داشتند گفت: ایشان فرمودند تاکنون تنها صدای ایران برخواسته اما باید همه کشورهای اسلامی برای احقاق حق بر میخواستند، به همین دلیل باید این صدای عمومی از همه کشورها را با برگزاری چنین نشستهایی ایجاد کنیم.
حجت الاسلام مرقاتی عنوان کرد:مقام معظم رهبری بر لزوم آسیبشناسی در موضوع منا تاکید داشتند تا در صورت تکرار وقایع مشابه بدانیم باید چگونه عکسالعملی داشته باشیم.
معاون نمایندگی ولیفقیه در امور حج و زیارت کشورخاطر نشان ساخت: ما بعد از فاجعه منا بلافاصله سعی کردیم به همه آسیبدیدگان رسیدگی کنیم، رسیدگی به مصدومان و خانواده افرادی که اقوام خود را از دست داده بودند، بازگرداندن اجساد با کمترین تشریفات، مصاجبه و گفتگو با کسانی که در حادثه حضور داشتند از جمله اقدامات انجام شده ایران در خصوص واقعه منا بوده است.
وی با اشاره به اینکه اقدامات انجام شده دراین راستا ابراز داشت: در این راستا تمام تصاویر و فیلهمای ضبط شده توسط افراد حاضر در سازمان حج و زیارت در حال بررسی و تدوین است تا در بخش حقوقی و فرهنگی مورد استفاده قرار گیرد و بتواند ابعاد این فاجعه انسانی را در دنیا منعکس کند.
مسئول کمیته حقوقی پیگیری فاجعه منا ادامه داد: آلسعود همواره سعی داشته با انتشار اخبار کذب و سپس تکذیب آن، ادعایی جدید در فاجعه منا مطرح کند که خوشبختانه با شناسایی این اخبار و فیلمها در کشور از انتشار این اخبار جلوگیری کردیم.
حجت الاسلام مرقاتی خاظز نشان ساخت: از دولت سعودی در خواست کردیم تا فیلمهای خیابان های درگیر در این حادثه را در اختیار ما قرار دهد، تا مشخص شود چرا خیابان 204 را بسته بودند و ابتدای مسیر را که مردم کم کم به واسطه آن اضافه میشدند، باز گذاشتند واجازه دادند چنین حادثه ای غم باری اتفاق بیافتد..
معاون نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت کشوردر ادامه با اشاره به آخرین آمار جانباختگان ایرانی فاجعه منا گفت: در حال حاضر 461 نفر از حجاج ایرانی در این حادثه جانباخته اند که 382 نفر آنها در ایران دفن شده و 69 نفرآنها در عربستان به خاک سپرده شده و همچنین وضعیت 10 نفراز حجاج نیز نا مشخص بوده و 35 نفر از خانواده ها این همراهی را داشتند که جنازه عزیزانشان در عربستان بماند.
نظر شما