به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندر آستارا، دکتر مرتضی طالع ماسوله، رییس دبیرخانه شورای عالی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور ظهر امروز(۲۵ آذر) در نشست هم اندیشی باستان شناختی در حوزه فرهنگی غرب گیلان که در محل سالن اجتماعات حضرت نبی اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) دانشگاه آزاد اسلامی این شهرستان برگزار شد، گفت: ملتی که فرهنگش را فراموش کند مطمئن باشد که نمیتواند رنگ توسعه را ببیند.
وی با بیان اینکه زبان تالشی یک زبان باقیمانده باستانی از زمان پهلوی و اوستایی تاریخ این مرز و بوم است، افزود: اکنون این زبان در محاورههای عمومی استفاده نمیشود که جای تأسف و تامل دارد.
دکتر طالع ماسوله، تاریخ بندر مرزی آستارا را بسیار غنی دانست و خاطرنشان کرد: فرهنگ مقاومت مردمان این خطه در برابر متجاوزان بیبدیل است.
وی با بیان اینکه تاریخ بندر آستارا زیباست و این شهرستان نکات مهم و ارزشمندی در تاریخش دارد، افزود: در زمان حمله روس ها به کشور زنان و مردان غیور آستارایی بودند که در مقابل متجاوزان ایستادگی کردند.
دکتر طالع ماسوله با بیان اینکه امروز باید بندر آستارا کانون صعود اقتصادی کشور باشد، تصریح کرد: محققان بررسی و کشف کنند که بیشتر شهرهای مرزی میتوانند کانون صعود اقتصادی کشور باشند.
رییس دبیرخانه شورای عالی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با اشاره به اینکه بندر آستارا محور کلیدی اقتصادی کشور است، اظهار کرد: در این شهرستان باید کانون گردشگری طبیعی شکل بگیرد و از جاذبههای تاریخی و هویت ملی و میهنی خود مانند بندر آستارا را به ایران معرفی کنیم.
وی ادامه داد: در کنار کشور ما و شهرستان مرزی بندر آستارا یک بازار ۳۵۰ میلیون نفری است و باید با فراهم کردن زیرساخت های گردشگری و معرفی جاذبه های تاریخی و گردشگری کشور و استانمان به گردشگران خارجی آنان را جذب کشور کنیم.
رییس دبیرخانه شورای عالی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور تصریح کرد: مرز فرهنگی کشور ما سه چهار برابر بیشتر و فراتر از مرزهای سیاسی ایران اسلامی است.
ترکیه با ابزار فرهنگ ایرانی ۳۶ میلیون گردشگر جذب میکند
دکتر طالع ماسوله با اشاره به اینکه در ترکیه با ابزار فرهنگ ایرانی ۳۶ میلیون توریسم جذب میکنند که جای تأمل دارد و باید بررسی شود، اظهارکرد: ترکیه در سال ۲۰۰۰ میلادی دیوان مولوی در تیراژ ۹۰ هزار نسخه به زبان آلمانی ترجمه کرد و به این خاطر شاهد افزایش حضور توریست در این کشور بودیم.
این دکترای مدیریت توسعه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه گردشگری اقتصاد اول دنیاست، تصریح کرد: گردشگری محور توسعه اقتصادی دنیاست و باید از این ظرفیت و پتانسیل بهترین بهره را در راستای پیشرفت و توسعه ایران اسلامی و جذب در آمد ببریم و این نیازمند برنامه ریزی است.
وی با اشاره به اینکه در سال ۱۹۶۵ میلادی بیست و پنج میلیون نفر توریست در دنیا سفر کرده اند، افزود: میزان در آمد در این سال دو میلیارد تومان بوده است.
دکتر طالع ماسوله ادامه داد: بعد از ۵۰ سال امروز این عدد به یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون نفر توریست با در آمدزایی یک هزار میلیارد تومان رسیده و این رشد این صنعت درآمد زا را میرساند.
بندر آستارا میتواند قطب توریستی کشور باشد
رییس دبیرخانه شورای عالی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با بیان اینکه بندر آستارا با داشتن جاذبه های طبیعی و آثار تاریخی میتواند قطب توریستی کشور باشد، تصریح کرد: باید جاذبه های توریستی و گردشگری این شهرستان به دیگران معرفی شود.
وی به جایگاه بالای روستای ماسوله در حوزه گردشگری و توریسم اشاره کرد و افزود: سال گذشته روستای گردشگری ماسوله چهار میلیون و ۵۰۰ هزار نفر گردشگر جذب کرد و امروز تنها روستایی است که مهاجرت معکوس دارد.
دکتر طالع ماسوله تصریح کرد: ماسوله جزو آثاری است که سند نهایی اش آماده شده که باید ثبت سازمان یونسکو شود.
این دکترای مدیریت توسعه با بیان اینکه توسعه توریسم در کشور بر پایه شناخت، شراکت و شتاب است، اضافه کرد: با جذب توریست و توجه به این بخش میتوان از فقر به سرمایه و از فرش به عرش رسید و باید توجه مان به این بخش بیشتر باشد.
وی با اشاره به اینکه با جذب توریست میتوان اقتصاد یک روستا، شهر و کشوری را نجات داد، اظهارکرد: هر توریستی وارد منطقه میشود بالغ بر ۵ شغل را در آن منطقه ایجاد میکند و اگر از این فرصت و شرایط گردشگری استفاده نکنیم در آینده حسرت میخوریم.
صنعت جهانگردی اقتصاد نخست دنیاست
رییس شورای عالی سازمان میراث فرهنگی، صنایع ستی و گردشگری کشور با بیان اینکه صنعت جهانگردی اقتصاد نخست دنیاست، تصریح کرد: اشتراک بین دانشگاه و مراکز اجرایی در کشور باید بیشتر شود تا بتوانیم گردشگری را در کشور توسعه دهیم.
وی با بیان اینکه توسط سازمان ملل ۱۹۱ کشور عضو متعهد شدند که در راستای حذف فقر و توسعه اقتصادی همکاری کنند، افزود: حذف کامل فقر و گرسنگی، تضمین پایداری محیطی و ایجاد مشارکت جهانی، سه محور معرفی شده از سوی سازمان ملل است.
دکتر طالع ماسوله با اشاره به اینکه توریسم طبیعتگردی در دنیا ۱۴ درصد رشد دارد،گفت: مسئولان عالی این حوزه باید با نگاه ویژه به بخش توریسم طبیعتگردی در ایران بپردازند و زمینه توسعه این حوزه مهم را فراهم آورند.
رییس شورای عالی سازمان میراث فرهنگی، صنایع ستی و گردشگری کشور ادامه داد: محصولات زراعی، باغی، دامی، دریایی، توریسم طبیعت و انرژی پاک شش سیلندر اقتصاد سبز گیلان میباشند.
دکتر طالع ماسوله در پایان گفت: بزرگترین وسیله ای که میتواند توریست را جذب کند، فرهنگ رفتاری است و این باید در همه افراد باشد.
نظر شما