جشنواره «مدهامتان» قابلیت طرح و حضور بین المللی را دارد

خبرگزاری شبستان: مسئولان دبیرخانه های کانون های مساجد استانی با اشاره به جایگاه اثرگذار جشنواره مدهامتان در سطح فعالیت ها و برنامه های قرآنی،این جشنواره را ظرفیت مناسبی در راستای افزایش فعالیت های قرآنی به ویژه در سطح بین المللی دانستند.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان: در حالی که دهمین دوره از جشنواره قرآنی «مدهامتان» برگزار می شود، تصمیم گرفتیم تا نظرات تنی چند از مسئولان دبیرخانه کانون های مساجد کشور را در مورد این جشنواره جویا شویم.

 

حجت الاسلام مراد یوسفی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد چهارمحال بختیاری در گفت وگو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، با اشاره به جایگاه وتاثیر جشنواره قرآنی «مدهامتان» اظهار کرد: بسیاری از نخبگان جوان قرآنی می توانند در ذیل برگزاری این جشنواره شناسایی شوند و در سایر فعالیت های قرآنی در حوزه مسابقات حتی بین المللی معرفی شوند.

 

وی ادامه داد: این جشنواره می تواند استعدادهای اعضای کانون ها و سایر شرکت کنندگان را به جامعه قرآنی معرفی کند، معتقدم باید به جشنواره قرآنی مدهامتان توجه ویژه ای شود چراکه کیفیت برگزاری این مسابقات در سطح بالا و قابل قبولی است که این همین ویژگی می تواند مسیر برگزاری این جشنواره در سطح بین المللی را دوچندان کند.

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری چهارمحال بختیاری افزود: البته بین المللی شدن این جشنواره مستلزم تهیه امکاناتی است از جمله اینکه برای بین المللی شدن باید قبل از برگزاری جشنواره دوره های مختلفی برای شرکت کنندگان تدارک دیده شود و از سوی دیگر اطلاع رسانی مضاعفی در سطح رسانه ها صورت پذیرد.

 

حجت الاسلام یوسفی در ادامه در مورد راهکارهای گسترش فعالیت های قرآنی در مساجد می گوید: راهکار تحقق این امر آن است که برنامه های قرآنی به طور مستمر در در طول سال در مساجد در قالب های مختلفی جاری باشد  و اینگونه نباشد که در یک دوره فعال و در دوره ای رها شود، این آمادگی همواره باید ایجاد شود.

 

اما در ادامه کامل گلباغی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد نیز طی گفت وگویی با خبرنگار شبستان با اشاره به جایگاه جشنواره مدهامتان می گوید: با توجه به گستردگی کانون های فرهنگی مساجد در کشور در سطح روستاها و شهرها و همچنین اعتماد مردم به مساجد و روحانیت، برگزاری جشنواره ای قرآنی در این مرتبه می تواند موجب شناسایی چهره های جدید قرآنی شود.

 

وی معتقد است: این مسابقات قابلیت بین المللی شدن را دارد اما کمی برای این اتفاق زود است چراکه شاید هنوز این زمینه فراهم نشده است. به نظرم بهتر است تا تعداد رشته ها تا اندازه ای محدود شود تا شرکت کنندگان غیر حرفه ای نیز تونایی جنب و جوش در این جشنواره را داشته باشند.

 

همچنین هادی فیض منش، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد همدان با اشاره به جشنواره قرآنی مدهامتان می گوید: اگر بخواهیم اهداف هر جشنواره ای را رصد کنیم می بینیم این جشنواره ها برنامه ریزی هایی را برای شناسایی نخبگان و مستعدان در طول جشنواره را در دستور کار خود دارند و جشنواره قرآنی مدهامتان نیز از این قاعده جدا نیستند.

 

فیض منش ادامه می دهد: جشنواره مدهامتان نیز بعد از برگزاری چندین دوره تبدیل به یک الگو در سیر جشنواره های قرآنی شده است که علاقه مندان به حوزه قرآن همه ساله منتظر این جشنواره هستند؛ امیدوارم که این جشنواره در شناساندن قاریان ممتاز به جامعه قرآنی موفق عمل کند و در عین حال ایجاد رغبت در علاقه مندان رشته های مختلف قرآنی کند.

 

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد همدان با تاکید بر اینکه جشنواره قرآنی مدهامتان قابلیت برگزاری بین المللی را دارد تصریح کرد: البته تحقق این امر نیازمند همراهی نهادهای دیگر نیز خواهد بود از جمله سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان اوقاف ، صدا سیما که در سیر بین المللی کردن این جشنواره می توانند بسیار مفید باشند.

وی در مورد سطح بالای برگزاری جشنواره افزود: با بسیاری از داوران حوزه قرآنی در استان همدان داشته ام و آنها معتقد بودند که سطح این جشنواره قابل قبول بوده و از نظم خاصی برخوردار است.

 

اما هاشم شیرازیان،‌ مسئول دبیرخانه کانون های مساجد خراسان شمالی نیز در مورد این جشنواره می گوید: توجه به اینکه یکی از محورهای فعالیت در مسجد قرآن است شاهد هستیم که با توجه به محوریت این فعالیت ها که در مسجد تعریف شده است اخیرا جشنواره مدهامتان فعالیت های خوبی را در رشته های مختلف قرآنی رقم زده و در سطح استان ها شاهد یک موج مثبت قرآنی هستیم. طبیعتا فعالیت و تلاش مستمر در راستای تقویت این جشنواره منجر به شناخت بسیاری از استعدادهای قرآنی در مساجد می شود. همچنین این جشنواره مستعد شناخت استعدادهای قرآنی و البته تربیت آنهاست . برگزاری جشنواره ای در این سطح قبل از هرچیز سبب می شود تا علاقه مندان به رشته های مختلف قرآنی در رده سنی نوجوان و جوان در قالب جشنواره غنی و فاخر اعلام حضور کنند.

 

وی معتقد است: از نظر من ستاد عالی باید در کنار برگزاری مسابقات فاخری نظیر مدهامتان، فعالیت هایی را در طول سال برای اعضای کانون ها داشته باشد تا خروجی اعضای کانون ها نیز بیش از پیش در جشنواره مدهامتان دیده شود.

 

همچنین حسین براتی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری استان خوزستان می گوید: جشنواره قرآنی مدهامتان چندسالی است جایگاه خود را در سطح کانون های فرهنگی هنری مساجد و و در سطح رقابت های قرآنی کشور جایگاه خود را باز کرده است و یکی از فعالیت های شاخص در حوزه فعالیت های قرآنی در سطح کشور شناخته شده است و طبیعتا اگر بهتر برنامه ریزی شاخص در جهت شناسایی،  پرورش و در جهت الگو معرفی کردن در حوزه نوجوان و جوان  بین مساجد داشته باشیم این مسابقات اهرم مناسبی است. این رقابت می تواند نقش آفرینی کند که خوشبختانه اکنون به بخش اعظمی از این هدف گزاری رسیده است یعنی توفیق داشته است در میان اشخاص و فعالیت حوزه قرآنی جای خود را باز کند.

 

 

 

کد خبر 507991

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha