به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعهسرا، امروز(24آذر) همزمان با آخرین روز از هفته اوقاف سه پروژه افتتاح ضریح آقاسیدابراهیم و سیدسلیمان دهنده، افتتاح و انتقال شبکه آب رسانی شهری در جوار حرم آقا میرقوام زیکسار و کلنگ زنی ساختمان حرم آقاسیدابوطالب و سیده فاطمه روستای تطف توسط کارناوال خبری انجام شد.
علی خوشخو، معاون بهرهوری اقتصادی اداره کل اوقاف و امور خیریه گیلان در حاشیه افتتاح پروژهها، اظهار کرد: اعتبارات در سطح بقاع متبرکه صرفا از اعتبارات تملک و دارایی واستانداری نیست.
وی با بیان اینکه بیشترین اعتبارات بقاع متبرکه از نذورات و اهدایی خیرین ومردم است، افزود: نحوه مدیریت مبالغ به این شکل است که 40 درصد پولهایی که داخل ضریح ریخته میشود به عنوان اعتبارات عمرانی برای توسعه، بازسازی و یا نگهداری نوسازی استفاده میشود.
معاون بهرهوری و اقتصادی اداره کل اوقاف و امور خیریه گیلان با بیان اینکه 30درصد باقی مانده به صورت مدیریتی استفاده میشود، گفت: 20درصد به مسائل فرهنگی بقاع متبرکه مانند مراسمات و 10 درصد هم به عنوان حق تصدی سازمان اوقاف است که سازمان این مبلغ را به صورت وام برای بازسازی بقاع متبرکه بر میگرداند.
خوشخو با بیان اینکه 988 بقعه در سامانه بقاع متبرکه اوقاف گیلان ثبت شده است ، تصریح کرد: در حال حاضر در استان گیلان 184بقعه متبرکه در حال اجرای پروژه عمرانی با پیشرفتهای فیزیکی مختلف است.
وی با بیان اینکه کمکهای مردمی در تسریع احداث و بازسازی بقاع متبرکه تاثیرگذار است، خاطرنشان کرد: اعتباراتی که برای احداث بقاع هزینه میشود از محل کمکهای خیرین، اعتبارات تملک و دارایی، کمکهای بلاعوض سازمان اوقاف و نذورات بقاع متبرکه تامین میگردد.
معاون بهرهوری اقتصادی اداره کل اوقاف و امور خیریه گیلان با بیان اینکه مدیریت موقوفات در دست اوقاف و امورخیریه استان است، اظهار کرد: یکی از گرایشهای اصلی اوقاف با توجه به موقوفاتی که دارد کمک گرفتن از سرمایهگذاران برای توسعه و مشارکت اقتصادی است.
خوشخو افزود: در حوزه بقاع متبرکه 20درصد افزایش درآمد و در حوزه موقوفات نسبت به سال گذشته 12 درصد افزایش درآمد داشتهاند.
وی گفت: شهرستان صومعهسرا در بخش موقوفات بسیار خوب درخشیده است و در بخش بقاع متبرکه در سال 92 شش بقعه استارت خورده که هر شش بقعه تقریبا کار عمرانی آن رو به اتمام است.
نظر شما