به گزارش خبرگزاری شبستان، علی اکبر صالحی پیش از ظهر امروز (سهشنبه 24 آذر) در چهارمین "همایش نقش پژوهش در فرآیند قانونگذاری" با بیان اینکه جمهوری اسلامی در 36 سال اخیر در ابعاد علمی و صنعتی پیشرفت محتوایی و عظیمی داشته است،گفت: ایران تنها کشور اسلامی است که توانسته 3 بار به صورت موفقیت آمیز ماهواره را با پرتاب گر بومی بر روی مدار قرار دهد.از طرفی دیگر با تمام مشکلات به ویژه تحریمها و موانع ایجاد شده ازسوی کشورهای غربی ایران درعرصه هستهای درجایگاه مناسبی قرار گرفته و دنیا متوجه این جایگاه شده است.
ایران درمسائل هستهای قدمهای بزرگی را برداشته است
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی درمسائل هستهای قدمهای بزرگی را برداشته است،افزود:غربیها از ظرفیتهای علمی و توانمندیهای ما درعرصه هستهای خبرداشتند و به همین علت با ما اینگونه رفتار میکردند ولی در نهایت متوجه شدند که رفتارهایشان فایدهای ندارد.
صالحی با بیان اینکه مباحثی مانند علم،صنعت و فناوری یکی ازعناصر اقتدار جمهوری اسلامی ایران است، تصریح کرد: خوشبختانه در تمامی این عرصهها به جایگاه مناسبی رسیدهایم و هم اکنون بعد از 12 سال چالش خود ساخته این پرونده ساختگی حل شده است.
وی با اشاره به نشست امروز شورای حکام برای بررسی پرونده هستهای ایران گفت: با تصویب پیش نویس قطعنامه امروز در شورای حکام همه قطعنامههای این شورا لغو و پرونده هستهای ایران در آژانس برای همیشه بسته میشود البته برخیها میگویند که پیش نویس آژانس آنگونه که ما میخواستیم نبوده است، بله من این موضوع را قبول دارم زیرا ما در این عرصه به تمامی خواستههای خودمان نمیتوانستیم برسیم و این امری طبیعی است.
صالحی ادامه داد: فرض کنید که قطعنامه شورای حکام مطابق میل ما بوده و همه چیز نفی میشد، حال فکر میکنید که با وضعیت کنونی جهان غربیها نمیتوانستند ابتدا موضوع جدیدی را ایجاد کنند اما در شرایط کنونی خوشبختانه پرونده هسته ای در شورای حکام بسته می شود.
خارج شدن پرونده هسته ای ایران از شورای حکام دستاوردی عظیم و قدم بزرگی برای ایران است
وی با تاکید براینکه پیش نویس قطعنامه قطعا دارای اشکالی است،افزود: آژانس در چند وقت اخیر اقدام به نمونه گیری از سایت پارچین کرد،همچنین مشاهدات عینی از این مناطق صورت گرفت اما مدرکی از این مناطق نیافتند که در واقع باید آن ها ادعاهای خود را لغو میکردند اما این موضوع صورت نگرفت.
صالحی با اعلام اینکه خارج شدن پرونده هسته ای ایران از شورای حکام دستاوردی عظیم و قدم بزرگی برای ایران است، افزود: جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات توانست تمام ساختار هستهای خود را از جمله غنی سازی، آب سنگین اراک،راکتور تحقیقاتی،مسئله تحقیق و توسعه و استخراج و استشاق را حفظ کند و هیچ از این فرایند صنعت هستهای آسیب ندید.البته ما برخی محدودیتها را پذیرفتهایم که این محدودیتها در ظاهر محدودیت است اما در باطن هیچ مشکلی را برای ما ایجاد نمیکند.
وی ادامه داد:به طورمثال ما پذیرفتهایم که برای 10 تا 15 سال پلی تونیوم تولید نکنیم،اما ما هیچ محدودیتی را به صورت دائمی نپذیرفته ایم.این درحالی است که ما به هیچ وجه قصد تولید سلاح هستهای و تحقیقات مربوط به آن را نداریم.
صالحی افزود:البته برخی محدودیتها یک مقدارکندی به ظاهر برای حوزه تحقیق و توسعه ایجاد میکند،اما جمهوری اسلامی با هوشمندی توانست به طوری محدودیتها را بپذیرد که اصل صنعت هستهای لطمه نخورد.
تولید سوخت 20 درصد تجلی اراده ملی بود
وی با اشاره به صرفهجوییهای صورت گرفته درصنعت هستهای کشور با بومی سازی این صنعت گفت: به طور مثال ما برای خرید سالانه سوخت 20 درصد باید حدود 6 میلیون دلار هزینه اعتبار میکردیم اما توانستیم با اعتباری حدود 12 میلیارد تومان کارخانههای تولید سوخت 20 درصد را از صفر تولید کنیم که این موضوع موجب تعجب به کشورهای غربی شد.
صالحی با تاکید بر اینکه تولید سوخت 20 درصد تجلی اراده ملی بود، گفت: براساس آمارها راکتور تهران بیش از یک میلیون بیمار را پاسخگو است و قطعا صنعت هستهای میعادگاه استاندارد هستهای است از این رو اگر ما این استانداردها را پیادهسازی کنیم میتوانیم ایران را چند درجه از نظر صنعتی بالا ببریم.
وی ادامه داد: ایجاد یک نیروگاه هستهای هزارمگابایتی میتواند از مصرف حدود 8 میلیون بشکه سوخت صرفهجویی کند، از طرف دیگر براساس آمارها کل اداره یک نیروگاه و هزینه سوخت در سال حدود 100 میلیون دلار است، البته ساخت یک نیروگاه هستهای به اعتباری حدود 5 برابر یک نیروگاه فسیلی احتیاج دارد اما کاهش هزینه در اداره تمام این مسائل را رفع میکند. همچنین براساس آمارها عمر یک نیروگاه هستهای 60 سال و عمر یک نیروگاه فسیلی 30 سال است.
صالحی با بیان اینکه نیروگاههای هسته ای از انتشار حدود 7 میلیون تن گاز گلخانهای جلوگیری میکند، تصریح کرد: ما در شرایط کنونی در حوزه هستهای وارد مرحله جدیدی شدهایم، از این رو با توجه به اینکه در آستانه تدوین بودجه 95 قرار داریم، در صورت تعلل در اختصاص اعتبارات به حوزه هستهای ما عملا این بهانه را به منتقدان میدهیم که گویی کشور به صنعت هستهای بیتفاوت شده است.
وی با اشاره به قرارداد سازمان انرژی اتمی با روسیه برای تاسیس دو نیروگاه هستهای جدید گفت: مجلس باید اعتبارات مناسبی را به بخش هستهای اختصاص دهد تا گرای اشتباه به دیگران ندهیم که صنعت هستهای از مسیر خود خارج شده است.
صالحی با بیان اینکه پیشرفت در کل به دو صورت شکلی، محتوایی و یا جمع این دو مولفه است، گفت: به طور مثال کشور مالزی دچار پیشرفت شکلی بوده و کشوری مانند هند و چین دارای پیشرفت محتوایی هستند.
وی با اشاره به تاریخ و پیشینه هزاران ساله ایران و فرهنگ غنی و مسئله حکومت داری از سوی ایران گفت: بعد از اسلام نیز ایران در عرصه نشر علم و اندیشه مقام بالایی پیدا کرد اما ما قبل از ورود به اسلام افراد سرشناس علمی نداشتیم اما خوشبختانه بعد از اسلام به علت تحقق عدالت اجتماعی استعدادها شکوفا شده و ملت ایران در عرصه علم و اندیشه جایگاه خوبی در جهان پیدا کردهاند. این موضوع در دورانی دچار افول شد اما با انقلاب اسلامی فضای علمی به کشور بازگشت. از این رو ما در دوران پس از انقلاب هم شیوه حکمرانی جدید به دنیا عرضه کرده و هم از نظر علمی و اندیشه رشد پیدا کردیم.
وی گفت: یکی از دلایل چالشهای سیاسی ایران با غرب پس از انقلاب اسلامی دو موضوع شیوه حکمرانی و اساس ولایت فقیه بود که غربیها این موضوع را مغایر با برنامهریزی و نظم جهانی خود میدانستند.
نظر شما