«سیاحت غرب» را انیمیشن کنیم/ «casper» کودکان غرب را با روح آشنا کرد

خبرگزاری شبستان: رضا شمسی با اشاره به این که روش های سنتی انتقال مفاهیم دینی دیگر کارکرد گذشته را ندارد، گفت: نظر اکثر علما بر تبیین مسایل ماورای الطبیعه و روحانی برای مردم است که این از طریق «انیمیشن» امکان پذیر می شود.

رضا شمسی، مدیر داخلی شرکت تصویر رایان طرح و سازنده انیمیشن در پاسخ به این سوال که کدام یک از قالب های سینمایی برای انتقال مفاهیم دینی مناسب تر هستند، به خبرنگار شبستان گفت: قبلا مستندات مناسبتی زیادی ساخته می شد ولی در دوره جدید این مستندات برای انتقال مفاهیم دینی قابلیت چندانی ندارد و نمی تواند جوانان را جذب کند. تصورم این است که از بین قالب های سینمایی، انیمیشن پویاترین و بهترین قالب است که ما می توانیم به وسیله آن مفاهیم و آموزه های دینی را به مخاطب انتقال دهیم.

 

شمسی ادامه داد: نسل گذشته از طریق گذشتگان، مدرسه و دانشگاه با مفاهیم دینی آشنایی داشتند اما نسل جدید تا حدی با مفاهیم دینی ناآشنا هستند. قالب انیمیشن به خاطر جذابیت دست سازنده اثر را در انتقال مفاهیم بازتر می گذارد. فرمی که هنرمند می تواند از طریق انیمیشن اعمال کند، پویاتر است.

 

این سازنده انیمیشن خاطرنشان کرد: تمامی هنرها از جمله خوشنویسی، نقاشی و معماری قابلیت این را دارد که مفاهیم و آموزه های دینی را از طریق آنها انتقال دهیم. سینما مجموعه ای از هنرهاست و انیمیشن هم زیرمجموعه سینماست، بر این اساس انیمیشن قابلیت های زیادی دارد.

 

وی در پاسخ به این سوال که چرا نباید با وجود پیشینه قوی در مباحث عرفانی و فلسفی در تبیین مفاهیم غیر مادی دین در قالب های هنری پیشگام باشیم به شبستان، اظهار داشت: برخی سازندگان فیلم و انیمیشن دچار خودسانسوری هستند. اگر نظر علما را در مورد روح و عالم ماورای الطبیعه بپرسیم خیلی از آنها نظرشان را به راحتی بیان می کنند اما این ما هستیم که دچار خودسانسوری هستیم. نظر علما این است که مسایل ماورای الطبیعه باید برای مردم باز و روشن شود. فضا در این زمینه بسته نیست اما یا هنرمندان علاقه ندارند و یا دچار خودسانسوری هستند.

 

شمسی با بیان اینکه کتاب "سیاحت غرب" را می توان انیمیشن کرد، عنوان کرد: "سیاحت غرب" یکی از کتاب های خوب در زمینه ماورای الطبیعه است که می توان از آن برای انیمیشن استفاده کرد و بسیاری از مفاهیم را منتقل کرد.

 

این سازنده انیمیشن عنوان کرد: بسیاری از مسایل را می توان در قالب انیمیشن تلطیف کرد، البته هر رده سنی خواص و ویژگی های خود را دارد. برای رده سنی بالا باید واقعیت گرایی را بیشتر در نظر گرفت.

 

سوپروایزر تولید انیمیشن ستارخان با اشاره به ساخت فیلم و انیمیشن های بسیار در زمینه ماورای الطبیعه در خارج از کشور یادآور شد: یکی از معروف ترین انیمیشن ها که در مورد ارواح ساخته شده است" casper" است. این انیمیشن ماجرای یک روح مهربان است، روح یک بچه کوچک داستان این انیمیشن را تشکیل می دهد که بچه ها را با خواص عالم ماورای الطبیعه آشنا می کند.

 

شمسی در پاسخ به این سوال که آیا در کشورمان ساخت انیمیشن از نظر فنی و امکانات دچار مشکل است، گفت: در حال حاضر در کشور ما فضا برای ساخت انیمیشن از نظر امکانات و تخصص وجود دارد. در سالهای قبل مشکلات نرم افزاری و سخت افزاری داشتیم اما الان شرکت های بزرگ کارهای فاخری در کشور ارایه می دهند که قابل رقابت با نمونه های خارجی است، همچون فیلم شاهزاده روم.

 

مدیر داخلی شرکت تصویر رایان طرح با تاکید بر ضرورت حمایت از هنرمندان جوان در زمینه انیمیشن تصریح کرد: بسیاری از سازندگان طرح هایی دارند و به ارگان ها مراجعه می کنند تا حمایت شوند اما ارگان ها هم تقسیم بندی بودجه دارند که یا از این سازندگان با تاخیر حمایت می کنند و یا حمایتی صورت نمی گیرد. تاکنون آثار خوبی در قالب انیمیشن ارایه شده است که از جمله آن می توان به انیمیشن قیام امام حسین (ع) و شاهزاده روم اشاره کرد.

 

شمسی با بیان اینکه اثرگذاری انیمیشن از نظر روانشناسی بر روی کودکان بیشتر است، اظهار داشت: این طور نیست که برای ساخت انیمیشن از قوانین فیلمسازی بزرگسال پیروی کنیم و آنها را اعمال کنیم. بچه ها روایت سنگین را نمی پذیرند و متوجه نمی شوند. سازندگان انیمیشن باید روانشناسی کودک را در تولیدات خود لحاظ کنند تا پاسخ بگیرند.

 

این سازنده انیمیشن بیان کرد: انیمیشن بهترین ابزاری است که می توان در بحث آموزش برای بچه ها تعریف کرد. در وضعیت کنونی پدر و مادر هر دو کار می کنند و بچه یا در مهد کودک است و یا در خانه. امروزه به هر حال بچه درگیر تلویزیون است و این درگیری تمامی ندارد. تلویزیون کار رایگان پخش می کند و بهترین ابزار برای انتقال مفاهیم دینی است.

 

 مدیر بخش طراحی های 3 بعدی شرکت فن گستران آذرپرسام خاطرنشان کرد: رسانه باید بیشتر به بحث آموزش توجه کند و متوجه اثرگذاری فیلم ها و انیمیشن ها بر روی بچه ها باشد. تلویزیون بیشتر کارتن های خارجی را پخش می کند که با فرهنگ و دین ما سنخیتی ندارد. مدیران باید وقت و انرژی بیشتری برای تولید برنامه های جذاب و سازنده برای کودکان بگذرانند.

 

 

کد خبر 507608

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha