سه شنبه؛ تصمیم گیری شورای حکام درباره پرونده PMD/ تشکیل ائتلاف نظامی اسلامی بدون ایران

خبرگزاری شبستان:سه شنبه؛ تصمیم گیری شورای حکام درباره پرونده PMD، برجام فرصتی برای تحقیقات بیشتر،تشکیل ائتلاف نظامی اسلامی بدون ایران، روسیه، ایران را نامزد اصلی عضویت در سازمان شانگهای می داند از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان درخبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: سه شنبه؛ تصمیم گیری شورای حکام درباره پرونده PMD، برجام فرصتی برای تحقیقات بیشتر، تشکیل ائتلاف نظامی اسلامی بدون ایران، روسیه، ایران را نامزد اصلی عضویت در سازمان شانگهای می داند از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

وال استریت ژورنال: نباید پرونده ابعاد احتمالی را بست/برجام فرصتی برای تحقیقات بیشتر است

در حالی که شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار است امروز (سه‌شنبه) ضمن صدور یک قطعنامه، به مختومه شدن پرونده ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته‌ای ایران (پی ام دی) حکم دهد، روزنامه وال‌استریت ژورنال نوشته است که نباید اجازه داد این پرونده بسته شود.

 

«مایکل سینگ» و «سیموند د گالبرت»، دو نویسنده این یادداشت، با متهم کردن تهران به پنهانکاری، نوشته‌اند که باید با ادامه تحقیقات در مورد مسئله پی‌ام‌دی، «گزینه به چالش کشیدن ایران» را برای خود حفظ کند.

 

در بخشی از این یادداشت آمده است: «نشست روز 15 دسامبر شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی فرصت برای انجام این کار است. شورا باید ضمن تائید یافته‌های آژانس مبنی بر پیگیری تسلیحات هسته‌ای، بر همکاری ناکافی ایران با تحقیقات آژانس تأکید کند، اما اعلام کند که این مقدار برای تأمین حداقل‌های لازم جهت اجرای توافق هسته‌ای کافی است. اما آژانس باید به جای بستن تحقیقات، یعنی آنچه ایران می‌خواهد، به ادامه آن رأی دهد.»

 

نویسندگان این گزارش با بیان اینکه برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) فرصتی به آژانس می‌دهد تا با دسترسی‌های فراپروتکلی به بازرسی و تحقیق در مورد ابعاد احتمالی بپردازد، نوشته است که باید بودجه و نیروی لازم را برای انجام این کار در اختیار آژانس قرار داد.

 

سینگ و گالبرت نوشته‌اند که حتی اگر روسیه و چین مخالف باز ماندن پرونده ایران بودند، کشورهای غربی باید با استفاده از حق اکثریت، آن‌ها را به تبعیت از این تصمیم وادارند. این دو با اشاره به شرط ایران مبنی بر لزوم بسته شدن پرونده پی‌ام‌دی، نوشته‌اند که غرب هم باید تحریم‌ها را گرو نگه دارد و ضمنا اعلام کند که ادامه تحقیقات ناقض برجام نیست.

عربستان با مشارکت 34 کشور «ائتلاف نظامی اسلامی» تشکیل داد/ایران عضو ائتلاف نیست

محمد بن سلمان، وزیر دفاع و جانشین ولیعهد عربستان بامداد سه شنبه در یک نشست خبری در ریاض از تشکیل «ائتلاف نظامی اسلامی برای مبارزه با تروریسم»، خبر داد.

 

به ادعای محمد بن سلمان، قرار است جمعا 34 کشور در این ائتلاف نظامی مشارکت داشته باشند و 10 کشور خارج از ائتلاف نیز از آن حمایت می کنند. در فهرست منتشر شده از سوی عربستان، نام ایران، عمان، عراق، سوریه و الجزایر در این ائتلاف به چشم نمی خورد.

 

وی گفت این ائتلاف از ائتلاف عربی در یمن مجزاست و قصد دارد در دیگر کشورها عملیات انجام دهد. محمد بن سلمان گفت این ائتلاف در عراق و سوریه با هماهنگی «جامعه بین الملل» و به صورت «مشروع» عملیات خواهد کرد.

 

به گفته فرزند پادشاه عربستان، قرار است اتاق عملیات این ائتلاف در شهر ریاض باشد.

 

وی گفت عملیات های این ائتلاف تنها به داعش محدود نبوده و دیگر «گروه های تروریستی» هم هدف حمله قرار خواهند گرفت.

 

عربستان، ترکیه، قطر، امارات، اردن، پاکستان، بحرین، کویت، لبنان، لیبی، مصر، یمن و چندین کشور آفریقایی و آسیایی از اعضای ائتلاف تازه تشکیل شده سعودی هستند.

 

سال گذشته هم زمانی که باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا تشکیل «ائتلاف مبارزه با داعش» را اعلام کرد، گفت بیش از 60 کشور در این ائتلاف حضور خواهند داشت.

 

روزنامه واشنگتن پست ماه گذشته با انتشار گزارشی بر اساس آمار حملات صورت گرفته توسط کشورهای مختلف در سوریه و عراق، نوشت که ائتلاف تحت رهبری آمریکا در عمل به ائتلافی «تک کشوری» بدل شده و در عمل فقط آمریکاست که دست به عملیات می زند.

مارکو روبیو: ایران و پوتین رئیس جمهور آمریکا را تحقیر کرده‌اند

«مارکو روبیو» نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در اظهار نظری عنوان داشت که اوباما رئیس جمهور آمریکا از سوی ایران، روسیه و جهادگرایان اسلامی تحقیر شده است.

 

به نوشته روزنامه «واشنگتن تایمز» مارکو روبیو سناتور جمهوریخواه ایالت فلوریدا در جدید‌ترین تبلیغ رسانه‌ای خود گفت که اوباما از سوی ولادیمیر پوتین » رئیس جمهور روسیه، ایران و جهادگرایان اسلامی تحقیر شده ولی او  به خاطر افرادی با باورهای سنتی، متعصب و تنفرانگیز متاسف است.

 

بر اساس این گزارش، روبیو در تبلیغ جدید 30 ثانیه‌ای خود که قرار است فردا سه شنبه در ایالت‌های آیووا و نیو همپشایر پخش شود گفت: «این انتخابات درباره ماهیت آمریکا است. اما تقریبا همگی ما در کشورمان احساس بیگانگی می‌کنیم».

 

روبیو با انتقاد از دولت اوباما افزود: «حکومتی که به طور باور نکردنی بی‌اطلاع از اطراف است و در عوض آن همراه  میلیون‌ها نفر با باورهای سنتی و متعصبانه. اینک دستمزدها در مقابل هزینه‌های زندگی رشد کمتری داشته است. نسلی که در بدهی‌ها غرق شده و یک رئیس جمهوری که از سوی پوتین، ایران و جهاد گرایان اسلامی تحقیر شد.»

تسنیم:

ایران حامی تمام مسلمانان و ملت های اسلامی است

شیخ عبدالامیر قبلان معاون رئیس مجلس عالی اسلامی شیعیان لبنان جنایت وحشیانه ای که طی آن جان بسیاری از اشخاص بی گناه در حسینیه زاریا در نیجریه ستانده شده را محکوم کرد، و این اقدام صورت گرفته را اقدامی ددمنشانه در حق مومنان دانست که به گفته وی هرگز وقع چنین اقدامی توجیه ندارد.

 

شیخ عبدالامیر قبلان در این رابطه افزود: این اقدام تروریستی براساس تمام قوانین و عرف های بین المللی و معیارهای قانونی دیگر محکوم است، و این اقدام وحشیانه مستلزم خیزش تمام علمای اسلامی در برابر تروریسم و جنایتکارانی است که اکنون در نیجریه دست به تروریسم می زنند، و در این رابطه نباید بسیاری از کشورها از دست داشتن در این جنایات تبرئه شوند.

 

وی در این رابطه ضمن تسلیت به بازماندگان این اقدام تروریستی برای زخمیان شفای عاجل را از پروردگار منان مسالت نمود.

 

شیخ عبدالامیر قبلان معاون رئیس مجلس عالی شیعیان لبنان همچنین با پرویز فتاح رئیس کمیته امداد امام خمینی رحمه الله علیه و محد فتحعلی سفیر جمهوری اسلامی ایران و محمد برجاوی نماینده سابق و رئیس کمیته امداد امام خمینی رحمه الله علیه در لبنان و علی زریق عضو شورای این کمیته دیدار کرد،‌و در خصوص ماسئل کلی لبنان و منطقه بحث و گفت وگو کردند.

 

وی در این دیدار تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران پناه همه مسلمانان جهان است، و ثمره مجاهدت های علمای بزرگ و در راس آنها حضرت امام خمینی رحمه الله علیه و حضرت امام خامنه ای حفظه الله تعالی است، از این رو ما به این عزیزان به خود می بالیم و از پروردگار منان برای این عزیزان توفقیق و پیروزی را مسالت می نماییم، چرا که ایران امروز جلوگاه انظار جهانیان است، از این رو از تمام مسلمانان جهان می خواهم تا با ایران همکاری کنند و از این طریق ایران را به عنوان سند و حامی و پشتیبان خود و تمام دولت ها و ملت های اسلامی حفظ کنند.

 

شیخ عبدالامیر قبلان همچنین در این دیدار تاکید کرد: باید تمام علمای اسلامی باهم متحد باشند و از طریق همکاری باهم برای امت اسلامی پشتیبان و دژ مستحکم در برابر توطئه های دشمنانی که این امت را تهدید می کنند مبدل شوند، وی همچنین افزود: وحدت اسلامی خواسته و دعوت اهل البیت علیهم السلام بوده است، و تنها همین اهل البیت علیهم السلام هستند که راه نجات و خیر و صلاح امت و ملت های اسلامی هستند، از این رو باید به اهل البیت علیهم السلام باز گردیم، و آن عزیزان را مجددا اللگوی خود قرار دهیم و براساس سفارش آن بزرگواران در جهت تحقق وحدت اسلامی عمل کنیم، چرا که وحدت اسلامی باعث تحقق و مجسم شدن اساس و پایه هایی می شود، که اهل البیت و معصومان علیهم السلام هموراه آن را برای ما پایه ریزی کردند.

 

بعد از این دیدار پرویز فتاح رئیس کمیته امداد امام خمینی رحمه الله علیه اعلام کردند: به نوبه خود و بنا به مسئولیتی که دارم، و براساس برنامه ای که برادران در کمیته امداد امام خمینی رحمه الله علیه در لبنان به اتفاق سفیر جمهوری اسلامی ایران تدارک دیدند، می بایست با مقامات محترم کشور لبنان دیدار می کردیم، از این رو برای من مایه بسی خرسندی است که با جناب شیخ عبدالامیر قبلان دیدار کنم، و در این دیدار وی توصیه های گرانقدری داشتند، و تاکید کردند که موضع جمهوری اسلامی ایران در منطقه از اهمیت بسزای برخوردار است، از این رو خواستار حمایت همگان از جمهوری اسلامی ایران شدند.

 

وی افزود: من به عنوان وظیفه ای که دارم سلام و درود مقامات جمهوری اسلامی ایران و درود و سلام مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای را به جناب شیخ عبدالامیر قبلان و تمام ملت لبنان انتقال دادم، و بار دیگر تاکید می کنم ما به عنوان مسئولان در نظام جمهوری اسلامی ایران بر وحدت ملت لبنان و بر تحقق حقوق این ملت و حقوق ملت های مظلوم این منطقه تاکید می کنیم، از این رو ما توجه ویژه ای به برادران در لبنان با هر مذهب و گرایش طایفه ای که دارند، نشان می دهیم، و این آن چیزی است که می خواهیم و بر این اساس عمل می کنیم.

شورای حکام درباره پرونده PMD تصمیم‌گیری می‌کند

پایگاه اینترنتی آژانس بین المللی انرژی اتمی نوشت جلسه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی سه شنبه ساعت ده و سی دقیقه به وقت اروپای مرکزی (یک بعدازظهر به وقت تهران) در ساختمان مرکزی آژانس در وین آغاز خواهد شد.

 

این شورا گزارش یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس را درباره مباحث باقی مانده در گذشته و حال برنامه هسته ای ایران بررسی خواهد کرد.

 

جلسه پشت درهای بسته برگزار خواهد شد. ابتدای آمانو با بیانیه ای مقدماتی نشست را آغاز خواهد کرد. این بیانیه در اختیار نمایندگان رسانه ها قرار خواهد گرفت و همزمان در پایگاه اینرنتی آژانس در دسترس خواهد بود.

 

نشست خبری آمانو درباره ارزیابی شورا ساعت چهارده و سی دقیقه به وقت اروپای مرکزی (پنج بعدازظهر به وقت تهران) برگزار خواهد شد.

دو ایرانی به اتهام جاسوسی برای آمریکا در روسیه دستگیر شدند

دو فرد ایرانی‌تبار که دارای تابعیت روسیه نیز می‌باشند به اتهام جاسوسی برای آمریکا دستگیر شده و اکنون در زندان به سر می‌برند.

یک منبع آگاه در گفتگو با خبرگزاری اسپوتنیک از این موضوع خبر داد.

 

به گفته این منبع، دو فرد ایرانی تبار 50 تا 55 ساله که دارای تابعیت روسیه هستند، دو سال پیش به اتهام جاسوسی برای آمریکا بازداشت شده و به حبس محکوم شدند.

کرملین: اس۳۰۰ در سال ۲۰۱۶ به ایران تحویل داده خواهد شد

ولادیمیر کوژین، دستیار همکاری نظامی-فنی رئیس‌جمهور روسیه می‌گوید روسیه انتقال سیستم‌های دفاعی اس300 به ایران را در سال 2016 نیز ادامه خواهد داد.

 

کوژین گفت: "ایران در حال اجرای تعهداتش درباره پیش‌پرداخت‌ها است،‌ما نیز در حال عمل به تعهدات‌مان برای تحویل سر موعد هستیم."

 

در سال 2010 بود که طی دوران دمیتری مدودف، رئیس جمهور وقت روسیه قرارداد 800 میلیون دلاری فروش سامانه موشکی دفاع هوایی اس 300 را لغو کرد.

 

در آن زمان روسیه اعلام کرده بوده در راستای تحریم‌های مصوب شورای امنیت سازمان ملل علیه کشورمان به خاطر برنامه هسته‌ای ایران، این اقدام را انجام داده است. در مقابل نیز تهران نیز شکوائیه‌ای را برای دریافت غرامت 4 میلیارد دلاری از روسیه به دادگاه داوری ژنو ارائه کرد.

ایرنا:

مقام روس: روسیه، ایران را نامزد اصلی عضویت در سازمان شانگهای می داند

«ایگور مورگولوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه در گفت و گو با خبرگزاری ایتارتاس در مورد امکان گسترش سازمان همکاری شانگهای گفت : آنچه که مربوط به دورنمای افزایش تعداد اعضای سازمان همکاری شانگهای در بین نامزدها می شود، اولویت ایران را می بینیم که در سال 2008 درخواست عضویت در این سازمان کرده بود.

وی ادامه داد: البته باید به این نکته توجه داشت گسترش سازمان همکاری شانگهای هدف صرف نیست به ویژه این که در امروز این سازمان 18 کشور عضو، ناظر و شریک گفت و گو را در خود گرد آورده است که در پهنه وسیعی از جنوب شرق و آسیای جنوبی تا خاورمیانه قرار گرفته اند.

معاون وزیر امور خارجه روسیه متذکر شد: هدف اصلی افزایش حداکثری کارایی فعالیت های سازمان همکاری شانگهای است.

مورگولوف همچنین خاطرنشان کرد که در شرایط کنونی عضویت کشورهای پاکستان و هند در سازمان همکاری شانگهای مطرح است و تصمیم برای آغاز مراحل عضویت این دو کشور در سازمان در اجلاس اوفا (پایتخت باشقیرستان) بدون هر گونه مبالغه یک جهش واقعی بود.

وی افزود: این گام به وضوح نشان داد که سازمان همکاری شانگهای و دورنمای استراتژیک ان مورد نیاز تمام کشورهای منطقه است.

مقام های روس و سازمان شانگهای اعلام کرده اند که با لغو تحریم ایران شرایط برای عضویت کشورمان در این سازمان هموار می شود.

دیمیتری مزنتسف دبیرکل سازمان همکاری شانگهای پیش تر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن استقبال از برجام گفته بود که توافق وین ، زمینه را برای عضویت کامل جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای فراهم کرد.

مزنتسف گفت: تاکنون بدلیل تحریم هایی که وجود داشت ، امکان عضویت کامل ایران وجود نداشت اما اکنون این مانع برطرف شده است.

وی افزود: با اجرای توافق وین و لغو تحریم ها ، درخواست ایران که پیش تر ارائه شده است، در دستور کار قرار خواهد گرفت و تهران بعنوان عضو کامل در سازمان همکاری شانگهای درخواهد آمد.

دبیرکل سازمان همکاری شانگهای درخصوص آثار مثبت برجام در همکاری های منطقه ای و بین المللی ایران گفت: در تمامی سطوح با ایران همکاری های گسترده ای داریم. ایران از سال 2005 عضو ناظر سازمان همکاری شانگهای است و درسالهای اخیر شاهد کیفیت بالای همکاری های ایران با این سازمان هستیم.

مزنتسف افزود : در تمام سطوح از جمله وزیران و دبیران شورای امنیت ملی با تهران همکاری می کنیم و با عضویت کامل ایران، این همکاری ها افزایش خواهد یافت.

دبیرکل سازمان همکاری شانگهای گفت: درخواست ایران برای عضویت کامل درسازمان همکاری شانگهای با علاقمندی فراوان از سوی اعضا مورد استقبال قرار گرفته است.

مزنتسف گفت: معیارها و شرایط سازمان همکاری شانگهای اجازه نمی دهد عضوی که تحت تحریم قرار دارد به عضویت کامل سازمان درآید که هم اکنون با توافق وین خوشبختانه این مانع درحال برطرف شدن است.

وی ابراز امیدواری کرد تحریم ها به شکل کامل در مورد ایران لغو شود.

سازمان همکاری شانگهای هم اکنون شش 'عضو اصلی '، پنج ' عضو ناظر ' و سه ' شریک برای گفت و گو ' دارد.

کشورهای چین ، روسیه ، قزاقستان ، ازبکستان ، تاجیکستان و قرقیزستان اعضای اصلی سازمان همکاری شانگهای هستند و جمهوری اسلامی ایران ، هندوستان، پاکستان ، افغانستان و مغولستان اعضای ناظر و ترکیه ، سریلانکا و بلاروس شرکای گفت و گوی این سازمان هستند.

اشرف غنی نقش ایران در منطقه را بی بدیل و مهم خواند

«محمد اشرف غنی» رییس جمهوری افغانستان در یک نشست خبری در کاخ ریاست جمهوری به مناسبت آغاز اجرای این طرح موسوم به طرح تاپی افزود که خط لوله گاز ترکمنستان به پاکستان و هندوستان به مرحله عمل درآمده و پایه و بنیان تحول اقتصادی افغانستان است.

وی افزود: ترکمنستان اولین کشور همسایه ای است که میلیاردها دلار سرمایه را برای صلح و ثبات افغانستان سرمایه گذاری می کند.

اشرف غنی گفت که مناسبات ترکمنستان و افغانستان روز به روز در حال گسترش است و همزمان با افتتاح طرح تاپی، کابل و عشق آباد برای انتقال فیبر نوری به توافق رسیدند.

اشرف غنی افزود: سهم افغانستان برای بازپرداخت طرح تاپی که ابتدا بیشتر از دیگر کشورهای مشارکت کننده در این طرح بود، مانند بقیه به 5 درصد تغییر کرده که 3 درصد آن را بانک آسیایی پرداخت خواهد کرد.

رییس جمهوری افغانستان اظهار داشت: 730 کیلومتر از پروژه خط لوله گاز تاپی از افغانستان می گذرد و عملیات ساخت آن زمینه کار را برای شرکت های کوچک و بزرگ کشور فراهم می کند و پس از بهره برداری از این طرح، سالانه 400 میلیون دلار سود نصیب ما خواهد شد.

وی گفت: آسیای میانه مرکز تولید انرژی و آسیای جنوبی نیز نیازمند انرژی است و افغانستان در میان این تقاضا و عرضه قرار دارد، به همین خاطر دارای موقعیت بسیار مهمی در منطقه خواهد بود.

رییس جمهوری افغانستان در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران باشد، گفت، این پروژه برای هیچ کشوری خطر ندارد و ایران در حال اجرای طرح انتقال گاز به هندوستان، از طریق دریا است.

اشرف غنی افزود: ایران در حال اجرای طرح های متعددی در حوزه انرژی است و به یک بازیگر منطقه ای تبدیل خواهد شد.

رییس جمهوری افغانستان در این نشست ابراز امیدواری کرد که این کشور تا چهار سال آینده در زمینه گندم به خودکفایی برسد و گفت که در گذشته تهیه هر تن گندم برای افغانستان 350 دلار هزینه داشت، اما ترکمنستان موافقت کرده است که سالانه 200 هزار تن گندم به قیمت 250 دلار به افغانستان بدهد و 600 هزار تن نیز از قزاقستان در سال خریداری می شود.

پروژۀ انتقال گاز تاپی در آذرماه سال 1389 توسط روسای جمهوری افغانستان، ترکمنستان و پاکستان و وزیر انرژی هند به امضا رسید.

خط لوله 1735 کیلومتری تاپی قرار است پس از عبور از خاک ترکمنستان، افغانستان و پاکستان، گاز آسیای مرکزی را به هندوستان منتقل کند.

این خط لوله در ابتدای راه با مناقشه پاکستان و افغانستان همراه شد و پس از اظهارات وزیر دفاع پاکستان مبنی بر اینکه اسلام آباد از طالبان می خواهد تا به امنیت این خط لوله کمک کنند، خشم مقام های کابل را برانگیخت و دفتر ریاست جمهوری افغانستان دیروز (یکشنبه) با انتشار اطلاعیه ای این سخنان را غیرمسئولانه و دخالت در امور داخلی این کشور دانست.

کد خبر 507533

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha