به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از لنگرود، حجت الاسلام و المسلمین ولی عادلی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان در همایش یاوران وقف که عصر امروز(23 آذر) در کانون زینبیه لنگرود برگزار شد، گفت: سنت حسنه وقف منتسب به رسول خداست و اگر توفیق واقف بودن را نداریم حضور در این عرصه و خدمت به واقفان خود موجب سعادت است.
وی به سابقه وقف به ادیان قبل از اسلام و دیگر ادیان غیرالهی که به نوعی شبیه وقف است اشاره و خاطرنشان کرد: بعد از ظهور اسلام اولین واقف پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) بود و این کار زیبا را پیامبر اسلام تایید کرد.
حجت الاسلام عادلی با بیان اینکه اسلام، وقف را هدفمند و در مسیر صحیح هدایت کرد، افزود: حق موقوفه قابل خرید و فروش نیست و هر کس تنها حق و حقوق خود را میتواند بفروشد و حق موقوفه تنها به صورت اجاره انتقال مییابد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان، ماندگاری وقف را از محسنات آن برشمرد و تصریح کرد: وقف اثرات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را به دنبال دارد و ثبت وقفی هم موجب میشود که اوقاف مدافع موقوفه باشد.
وی تحقق عدالت اجتماعی و ایجاد انس، الفت، همزبانی و همدلی با مردم را از کارکردهای وقف عنوان و اذعان کرد: اکثریت مردم انتظار دارند که طبق نیت واقف عمل شود و کار خیر مورد نظر واقف تحقق یابد.
حجت الاسلام عادلی با بیان اینکه در وقف اصل مال حبس و درآمدش آزاد میشود، خاطرنشان کرد: موقوفه خواری، عدم بیان احکام وقف و عدم اطلاع رسانی از آسیبهای موجود در وقف است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان از سند مالکیت دار بودن 50 درصد از رقبات در استان خبر داد و افزود: نیت واقف در سیستم هوشمند ثبت و تخلف از نیت واقف امکان پذیر نیست.
وی کمک جهیزیه، وقف قرآنی، علمی و پژوهشی، کمک مسکن برای نیازمندان را از نیازهای روز جامعه عنوان و اذعان کرد: حتما لازم نیست فرد تنها خودش مالی را وقف کند بلکه با مشارکت میشود مدرسه، درمانگاه، بیمارستان و .... ساخت.
حجت الاسلام عادلی با بیان اینکه 40 درصد نذورات بقعه در خود بقعه هزینه میشود، افزود: 20 درصد نذورات در کارهای فرهنگی، پنج درصد متمرکز در استان و 10درصد نیز به حساب سازمان برای کارهای ملی اختصاص می یابد.
نظر شما