به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، مهندس مهدی کاظمی، سرپرست سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی در نشست خبری تشریح مرحله پایانی مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران که در ساختمان مرکزی جهاددانشگاهی برگزار شد، با تاکید بر اینکه مدل مسابقات مناظرات دانشجویی فراتر از مدل آموزشی داخل دانشگاههاست، گفت: این امر در حوزه علوم انسانی مشهودتر از حوزههای دیگر است.
وی با بیان اینکه بحث و گفتگو از معضلات جدی دانشگاهها و نخبگان کشور است، افزود: از سال 87 داخل مجموعه سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی بحث گفت و گو و مناظرات دانشجویی شکل گرفت و سالهای 89 و 90 مطالعاتی در این زمینه مورد بررسی قرار گرفت. هدف از انجام مطالعات این بود که یک مدل بومی سازی ایرانی اسلامی برای مسابقات مناظرات ایجاد شود.
کاظمی ادامه داد: سعی میشود در مناظرات دانشجویی آموزش لازم برای بستر سازی و ترویج فرهنگ گفت و گو، تعیین ارزش اخلاقی و انتخاب گروه برتر از نظر اخلاق، تطابق دیدگاه واقعی و موضع حقیقی گروهها و غیره رعایت شود.
سرپرست سازمان امور دانشجویان جهاد دانشگاهی در مورد داوری مناظرات دانشجویی توضیح داد: هفت سرفصل و 33 پارامتر به داورها ارائه میشود که داورها باید بر اساس این سرفصلها و پارامترها به گروهها امتیاز دهند. حداکثر امتیازی که یک گروه میتواند از داورها کسب کند 600 است و گروهی که بیشترین امتیاز را کسب کند به عنوان گروه برتر معرفی میشود.
کاظمی با اشاره به تاریخچه برگزاری مناظرات دانشجویی اظهار کرد: اولین دوره مناظرات در اردیبهشت ماه سال 91 با شرکت 16 تیم، دومین دوره در اسفندماه سال 91 با شرکت 28 تیم، سومین دوره با شرکت 22 تیم برگزار شد. چهارمین دوره مناظرات در 20 استان کشور و با 170 گروه شرکت کننده در حال برگزاری است که از بین 170 گروه شرکت کننده 56 تیم به مرحله منطقهای و 12 تیم به مرحله کشوری راه پیدا کردهاند. به طور کلی 138 تیم از استانها و 32 تیم از دانشگاههای تهران در این دوره از مناظرات شرکت کردند.
وی ادامه داد: در این دوره 130 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی به عنوان داور درگیر این مسابقات بودند و بیشترین مشارکت را زنجان با 30 تیم در این مناظرات داشتند.
سرپرست سازمان امور دانشجویان جهاددانشگاهی در ادامه در مورد شرکت کنندگان چهارمین دوره مناظرات دانشجویی توضیح داد: نزدیک 50 درصد دانشجویان شرکت کننده از دانشجویان رشتههای فنی و علوم پایه هستند. در واقع 290 نفر از شرکت کنندگان از رشتههای فنی و علوم پایه و 270 نفر از رشتههای علوم انسانی هستند. همچنین 10 تیم از دانشگاههای علوم پزشکی شرکت کردهاند که 5 تیم آنها به مرحله منطقه ای راه یافتهاند.
مهندس کاظمی در مورد جوایزی که به گروههای برتر اعطا میشود، یادآور شد: به گروه اول مدال طلا و چهار میلیون تومان جایزه نقدی، به گروه دوم مدال نقره و سه میلیون تومان جایزه نقدی و به گروه سوم مدال برنز و دو میلیون تومان جایزه نقدی اعطا خواهد شد. همچنین یک گروه به عنوان گروه اخلاق برگزیده شده که به آن تندیس اخلاق و جایزه نقدی یک میلیون تومانی اعطا میشود.
گفتنی است، در ادامه از تندیس مسابقات که نشان خواجه نصیر الدین طوسی است رونمایی شد.
نظر شما