زیرساخت اکتشاف در استان فراهم شود/ ۲۰ درصد ذخایر معدنی کشور در خراسان جنوبی

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بیش از ۲۰ درصد ذخایر معدنی کشور در این استان است، گفت: باید زیرساخت اکتشاف در استان فراهم شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، نعمت الله حقیقی امروز (۲۳ آذر) در جلسه معاون وزیر صنعت معدن و تجارت با فعالان بخش معدن و صنایع معدنی خراسان جنوبی اظهار داشت: در بخش معادن استان خراسان جنوبی پتانسیل های زیادی دارد و محور توسعه اقتصادی استان، معدن است.

 

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۸ هزار و ۴۰۰ نفر در حوزه معادن استان مشغول به کار هستند،‌ افزود: بین ۸ تا ۱۰ درصد اشتغال معدن کشور در خراسان جنوبی است.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی به وجود ۴۲۰ معدن در استان اشاره کرد و ادامه داد: ۲.۴ میلیارد تن ذخایر قطعی معادن خراسان جنوبی است.

 

وی اظهار داشت:‌علی رغم تنگناهای متعدد که در صنعت استان وجود دارد، اما در زمینه معادن پتانسیل زیادی در خراسان جنوبی وجود دارد و ۵۰ نوع ماده معدنی در استان داریم.

 

وی با بیان اینکه سال گذشته ۱۱۱ گواهی کشف در استان صادر شده است، گفت: ۲۰.۶ درصد ذخایر معدنی کشور در خراسان جنوبی است.

 

حقیقی با اشاره به مشکلات زیرساختی از قبیل عدم وجود راه آهن و کمبود آب در استان اظهار کرد: صنایع معدنی نیازمند آب هستند به همین دلیل این مشکلات دست به دست هم داده است تا بهره درستی از ظرفیت ها نداشته باشیم.

 

وی بیان کرد:‌ امروز اکتشفات ژئوفیزیک در استان انجام می شود که ۱۰ سال دیگر به نتیجه خواهد رسید به همین دلیل باید زیرساخت اکتشاف در استان فراهم شود به همین دلیل امروز ژئوفیزیک مهمترین پروژه ایست که باعث می شود اکتشافات سطحی به غیرسطحی منجر شود و از این طریق به منابع بیشتر و بارزش تری دست پیدا کنیم.

 

حسین موهبتی، مدیرکل دفتر هماهنگی اقتصادی استانداری خراسان جنوبی نیز تصریح کرد: رویکرد بحث صنعت و معدن استان رویکرد جهشی بوده که در سال گذشته وجود سرمایه گذار بخش خصوصی را در استان داشته ایم.

 

وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی معادن خوبی دارد، تصریح کرد: با توجه به اینکه در فعالیت اقتصادی نزدیکی به بازار فروش مهم است با فراهم کردن زیرساخت ها محصولات با کیفیت به بازار عرضه و در نهایت به رونق تولید در بخش معدن خواهیم رسید.

 

وی ادامه داد: در بخش خصوصی امروزه دولت به دنبال تقویت بخش خصوصی است و تقویت ارتباط  بخش خصوصی با دولت در خانه صنعت و معدن قطعا موفق خواهیم بود.

 

مدیرکل دفتر هماهنگی اقتصادی استانداری خراسان جنوبی اظهارکرد: امروزه بستر سیاست گذاری نظام در افق 1404 تدوین تقویت بخش خصوصی و اقتصاد مقاومتی توانمندسازی بخش خصوصی است که شرایط با قبل متفاوت است.

 

وی تاکید کرد: در تدوین استراتژی های معدن با افق بلند مدت باید کمک کنیم که میزان سرمایه گذاری برای ورود تکنولوژی و شناخت بازار در تدوین استراتژی مفید خواهد بود.

 

 

 

 

کد خبر 507314

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha