خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: تاکید مراجع عراق برای برنامه ریزی گسترده تر اربعین، استقبال نتانیاهو از ابطال توافق آرژانتین و ایران، آنکارا-تهران دوستان اقتصادی ،مخالفان سیاسی، رابرت کلی: اتهامات بی اساس آژانس در مورد ابعاد نظامی برنامه هسته ای ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
تودی زمان: اردوغان میخواهد رسانههای ایران را هم کنترل کند
یک روزنامه مطرح ترکیه روز یکشنبه به انتقاد از اظهارات رجب طیب اردوغان رئیسجمهور این کشور در دیدار با معاون رئیسجمهور ایران پرداخت.
روزنامه تودیزمان مینویسد؛ بنابر آنچه از منابع خبری برمیآید، رجب اردوغان که سابقه طولانی در دخالت مستقیم در کار روزنامهنگاران و سازمانهای رسانهای ترکیه دارد، سعی کرده این رفتار را بهنوعی در مورد رسانههای ایران، که بهتازگی به انتقاد علیه رفتارهای مخرب او خانوادهاش در منطقه پرداختهاند، نیز انجام دهد.
این رسانه اضافه میکند، رییسجمهور ترکیه در دیدار دوجانبه با معاون اول رییسجمهور ایران در حاشیه «همایش بینالمللی بیطرفی» ترکمنستان در روز گذشته (شنبه)، از عملکرد رسانههای خبری کشور ایران انتقاد کرد. اردوغان در این دیدار از «اسحاق جهانگیری» خواست که به او درخصوص توقف پوشش اخبار انتقادی درباره خود و اعضای خانوادهاش توسط رسانههای ایران، تضمین بدهد.
به نوشته تودیزمان، معاون اول رییسجمهور ایران، در پاسخ به اردوغان اعلام میکند در کشور او رسانهها تحت کنترل دولت نیستند؛ کما اینکه دولت حسن روحانی هم ممکن است مورد نقد مطبوعات قرار بگیرد.
جهانگیری همچنین افزود؛ درحالی که هیچیک از مقامات دولت ایران تاکنون در مصاحبه با این رسانهها درباره شما صحبتی نکردهاند، مسئولان دولتی ترکیه بارها در مصاحبه با رسانههای خود اقدام به طرح اتهامات بیپایه و اساس علیه جمهوری اسلامی ایران کردهاند.
استقبال نتانیاهو از ابطال توافق آرژانتین و ایران در خصوص پرونده آمیا
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی از تصمیم رئیسجمهوری جدید آرژانتین در خصوص ابطال توافق ایران و آرژانتین برای تحقیق در خصوص پرونده آمیا استقبال کرد.
پرونده آمیا به انفجار یک ساختمان مربوط به یهودیان در دهه ۱۹۹۰ میلادی در پایتخت آرژانتین بازمیگردد که صهیونیستها ایران را عامل آن میدانند.
ایران همواره ادعاهای کذب رژیم صهیونیستی در این خصوص را رد کرده است.
مهر:
آنکارا-تهران دوستان اقتصادی ،مخالفان سیاسی
رادیو آلمان در یادداشت خود آورده است: ایرانی ها پس از توافق هسته ای ایران با غرب امیدوار شدند تا تغییرات گسترده و متعددی در زمینه های مناسباتی خود با کشورهای مختلف حاصل شود .
ترکیه از جمله کشورهایی بود که در این میان برای همکاری در زمینه اقتصادی با ایران بیشتر خودنمایی می کرد.
این در حالی است که ایران تمام چشم انداز خود برای همکاری را در ترکیه خلاصه نمی کند بلکه آنچه برای ایران از اهمیت استراتژیک برخوردار است رابطه و شراکت با کشورهای حاشیه خلیج فارس است.
ترکیه بیشترین سطح همکاری اقتصادی خود با ایران را در حوزه انرژی تعریف و تقسیم کرده است.تا جایی که ترکیه خود به عامل انتقال انرژی به اروپا نیز شده است.
رادیو آلمان در ادامه نوشت: ایران و ترکیه گر چه در بخش اقتصادی به عنوان شرکای قوی برای یکدیگر شناخته شدند اما در برخی مواضع سیاسی دارای اختلاف نظرهایی هستند.
از جمله اختلاف نظرهای سیاسی تهران - آنکارا می توان به بحران سوریه اشاره کرد. این دو کشور دارای نگرش های مختلفی برای برخورد با بحران سوریه هستند.
رادیو آلمان در آخر نوشت: در حالی که ترکیه و روسیه دچار بحران جدید در مناسبات خود شده اند باید اندکی زمان بگذرد تا بار دیگر آنکارا بتواند در سطح بین المللی خودنمایی کرده و چهره مثبت تری از خود به نمایش بگذارد و در این میان ترکیه بی شک برای تعمیق مناسبات خود با ایران بیش از هر زمان دیگری دست و پا می زند.
دروغ پراکنی مضحک رسانههای غربی: سلیمانی مجروح شد، سپاه عقب نشست!
پایگاه خبری ـ تحلیلی «بلومبرگ» در خبری به نقل از «مقامات غربی!» مدعی خروج نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران از سوریه شده است.
در همین حال نشریه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» نیز به نقل از همین منابع نامعلوم آمریکایی و غربی مدعی شده است که ایران در تصمیمی راهبردی، عقب کشیدن نیروهای خود را از سوریه آغاز کرده و دلیل آن مجروح شدن سردار قاسم سلیمانی است!
این شایعه سازی و فرافکنی مشهود و البته مضحک در حالی از سوی رسانه های غربی و صهیونیستی کلید خورده است که طی روزهای اخیر بیشترین میزان هماهنگی مستشاری، اطلاعاتی و عملیاتی میان نیروهای ائتلاف چهارگانه «ایران، روسیه، عراق و سوریه» مشاهده شده است و نتیجه آن نیز پیروزی های چشمگیر در مناطق عملیاتی بوده است.
در این میان؛ سایت نشریه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت اگرچه در اقدامی شتابزده نیت خود را از این شانتاژ رسانه ای به صراحت اعلام و دست خود را با این ادعا: «ظاهرا روسیه به زودی هم پیمان قدرتمند خود را در سوریه از دست خواهد داد» رو کرده است اما اهداف دیگری نیز از پس این شایعه سازی و دروغ پراکنی به ذهن متبادر می شود.
در واقع این عملیات رسانه ای شلیک یک تیر با چند هدف بوده، یعنی اولا با هدف تضعیف روحیه نیروهای میدانی در سوریه، ثانیا با هدف القاء اختلاف میان ایران و روسیه در مبارزه با تروریست ها، ثالثا برای تحت الشعاع قرار دادن شکست های اخیر تروریست ها و تقویت روحیه آنها و در آخر القاء ظریف هوشمندانه حضور نظامی و میدانی ـ نه مستشاری ـ نیروهای سپاه در سوریه تاکنون انجام گرفته است، تیری که البته در نهایت به خطا رفت.
باشگاه خبرنگاران جوان:
رابرت کلی: اتهامات آژانس در مورد ابعاد نظامی برنامه هسته ای ایران بی اساس است
پایگاه اینترنتی لوبلاگ گزارش داد رابرت کلی در مقاله خود آورده است: «همانطور که خوانندگان این پایگاه اینترنتی می دانند، من از مدت ها قبل درباره جزئیات گزارش نوامبر 2011 آژانس بین المللی انرژی اتمی به ویژه اتهامات خاص مندرج در ضمیمه این گزارش با نام «ابعاد نظامی احتمالی برنامه هسته ای ایران» تردید داشتم.
علاوه بر انتشار مقالات من در موسسه تحقیقاتی صلح بین المللی استکهلم و مجله آی اچ اس جینس، لوبلاگ پنج مقاله از من درباره این موضوع در سال گذشته منتشر کرده است. امیدوار بودم گزارش نهایی آژانس درباره موضوع پی ام دی که دوم دسامبر به دست نشریات رسید، مهم ترین اتهامات خاص مطرح شده در ضمیمه 2011 را مرتفع کند.
این موارد شامل وجود «یک مخزن بزرگ مواد منفجره» در تاسیسات نظامی گسترده پارچین در جنوب تهران بود که در آن آزمایشهای هیدرودینامیک صورت می گرفت (پارگراف 49) و تاکید بر اینکه آزمایشهای مواد انفجاری قوی در ابعاد گسترده توسط ایران در منطقه مریوان صورت گرفته است (پارگراف 43). مریوان در شمال غربی ایران در مرز با عراق قرار دارد.
این دو اتهام که آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش خود به آن اشاره کرده است از سوی کشورهای عضو آژانس مطرح شده و آژانس هویت آنها را هرگز فاش نکرده است اما بسیاری افراد گمان می کنند این اتهامات از جانب طرف های متخاصم با ایران از جمله اسرائیل مطرح شده است. من در تحلیل ها و مقالاتم سعی کردم این مسئله را روشن کنم که گزارش سال 2011 آژانس از جمله این اتهامات خاص به شدت بی اعتبار است.
با اینکه این گزارش نهایی خبری خوب است مبنی بر اینکه در نهایت پرونده موسوم به پی ام دی در ارتباط با فعالیت های هسته ای گذشته ایران مختومه می شود (و اجازه اجرای برجام داده می شود)، اما این گزارش درخصوص افشای هرگونه اطلاعات جدید درباره فعالیت های ادعایی از جمله در مریوان و پارچین بسیار ناامید کننده است.
همچنین موضوع ناامید کننده دیگر این است که آژانس در ارائه گزارش خود در توضیح نحوه ارزیابی آژانس درباره اعتبار اطلاعات توام با تردید آن دسته از کشورهای عضو ناشناس، ناکام بوده است. همانطور که در ادامه نشان داده می شود، ارزیابی های فنی آژانس درباره مسائلی نظیر -چاشنی های مورد استفاده در تسلیحات هسته ای - ناکافی است.
ایرنا:
ایران نخستین پیشنهاد نشنال جیوگرافیک برای گردشگری
تیمی از سردبیران و نویسندگان این نشریه، ایران را در راس مقاصد جذابی قرار دادند که نباید دیدن از آن را در سال آتی میلادی از دست داد.
«پت ریدل» سردبیر این تیم در این خصوص گفت: برای تهیه فهرستی از اماکنی که باید در سال جاری مورد بازدید قرار گیرد، اسامی نقاطی با ویژگی های فرهنگی، غذایی، جشنواره های شاد و سواحل بکر را آماده کرده ایم.
در گزارش تهیه شده نشنال جیوگرافیک، گشایش سفارت انگلیس در تهران و لغو تحریم های ضد ایرانی به منزله چشم انداز روشنی پیش روی صنعت گردشگری در ایران برشمرده شده است.
مقصد بعدی گردشگری در مجموعه ای که نشنال جیوگرافیک معرفی کرده، کشور کاستاریکا است.
جنگل های بارانی، مسیرهای طبیعی، آتش فشان ها و سواحل خلوت می تواند دلیلی برای افزایش شمار بازدیدکنندگان از این کشور باشد.
واشنگتن دی سی سومین مقصد جذاب گردشگری در مجموعه مزبور معرفی شده است.
پیاده روی در خیابان پنسیلوانیا و تماشای کاخ سفید از جمله دلایل نام گذاری این شهر به عنوان سومین مقصد گردشگری عنوان شده است.
در همین حال، ایرلند، کوبا، نپال، شانگهای، موزامبیک، سنت وینسنت و گرنادینز، بوسنی و هرزگوین، سامرست، ریودوژانیرو، قزاقستان، آرژانتین، سن سباستین و دیواره بزرگ مرجانی به ترتیب از اهداف بعدی جذاب برای گردشگران برشمرده شده است.
دیواره بزرگ مرجانی به مجموعه عظیمی از صخره های مرجانی گفته می شود که در شرق کشور استرالیا و در اقیانوس آرام قرار دارد.
تشکر سفیرایران از علما،ملت ودولت عراق/مراجع خواستار برنامه ریزی گسترده تر برای اربعین شدند
مراجع نجف اشرف از سفارت ایران در بغداد و مسئولان ایرانی، بخاطر هماهنگی های بعمل آمده در ایران و عراق در برگزاری هرچه بهتر مراسم اربعین امسال ، تقدیر کرده و خواستار برنامه ریزی گسترده تر برای توسعه و نیز هرچه بهتر برگزار شدن این آئین بزرگ اسلامی شدند.
«حسن دانایی فر» سفیر ایران در عراق به همراه جمعی از مسئولان نهادهای ایرانی در عراق، با مراجع بزرگ نجف آیات عظام، بشیر نجفی ، اسحاق فیاض و سید سعید حکیم ملاقات کردند.
در این دیدارهای جداگانه، مراجع نجف، از برگزاری مراسم اربعین امسال در بهترین شرایط امنیتی و نیز نظم و خدمت رسانی ابراز رضایت کرده و آن را حرکتی موثر و عظیم جهت پیوند پیروان اهل بیت (ع)توصیف کردند.
مراجع نجف همچنین تاکید کردند، دشمنان اهل بیت (ع) از این همه عواطف و عشق به اهل بیت (ع) و عظمت مراسم اربعین حسینی به خشم می آیند و ناراحت می شوند و به همین دلیل باید در توسعه و گسترش این مراسم برنامه ریزی شود و تلاش بیشتری بعمل آید.
در این ملاقات ها، سفیر ایران نیز گزارشی از فعالیت ها و هماهنگی های انجام شده میان ستاد اربعین مسئولان ایرانی درعراق با مقامات این کشور در برگزاری هر چه بهتر مراسم اربعین امسال را تقدیم مراجع نجف اشرف کرد.
دانایی فر در ملاقات با مراجع نجف، همچنین از علما، دولت و ملت عراق بخاطر حسن پذیرایی از زائران حسینی و از جمله زائران ایرانی، تقدیر و تشکر کرد.
براساس این گزارش، در مراسم امسال اربعین حسینی به گفته مقامات محلی استان کربلا، 27 میلیون نفر از سراسر عراق و کشورهای جهان به ویژه از جمهوری اسلامی ایران شرکت کردند.
نظر شما