راه اندازی ۱۳۰ کانون پژوهشی در مدیریت حوزه علمیه خواهران/برگزاری ۵۵۰ کرسی آزاد اندیشی

خبرگزاری شبستان: معاون پژوهش حوزه های علمیه خواهران کشور از راه اندازی ۱۳۰ کانون پژوهشی خبر داد و گفت: ۴۱ انجمن پژوهشی و هسته های پژوهش را نیز راه اندازی کرده ایم.

حجت الاسلام حصاری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم با اشاره به برنامه های پژوهشی مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران گفت: در کنار برنامه های پژوهشی که در مدارس به صورت رسمی تدوین کرده ایم، اقدام به تاسیس کانون های پژوهشی در مدارس سطح 2 و انجمن های پژوهشی در مدارس سطح 3 کرده ایم که اینها طلبه محور بوده و توسط طلاب اداره می شوند.

 

معاون پژوهش حوزه های علمیه خواهران کشور بیان داشت: هدف ما این بود که اینها بتوانند با علایق خود بتوانند یک مجموعه پژوهشی را مدیریت کنند و برنامه های مورد نظر خودشان را دنبال کنند.

 

حصاری گفت: در مدارس علمیه خود 130 کانون پژوهشی داریم که دو برابر می شود و 41 انجمن پژوهشی نیز راه اندازی کرده ایم که در کنار این دو مجموعه هسته های پژوهش را نیز راه اندازی کرده ایم.

 

وی بیان داشت: یکی از اقدامات کارهای میدانی بوده که حتی مورد استفاده استانداری های سراسر کشور قرار گرفته و توانسته اند یک پژوهش موثر انجام دهند.

 

معاون پژوهش حوزه های علمیه خواهران کشور افزود: همه نوع فعالیت هایی که طلاب می توانند در این مراکز پژوهشی داشته باشند، در سبدهای پژوهشی انجام شده است.

 

حصاری در خصوص کرسی های آزاد اندیشی گفت: 550 کرسی در سه سال اخیر برگزار شده و کاملا نیز نهادینه شده است و به صورت خود جوش توسط طلاب انجام می شود.

 

وی بیان داشت: در خصوص کرسی های نظریه پردازی نیز هنوز حوزه علمیه خواهران به دلیل نوپا بودن برگزار نکرده است اما در زمینه کرسی های آزاد اندیشی توانسته ایم موثر باشیم.

 

معاون پژوهش حوزه های علمیه خواهران کشور افزود: در صورت رونق مدارس سطح 4 می توانیم در زمینه کرسی های نظریه پردازی نیز اقدام کنیم.

 

حصاری با اشاره به راه اندازی دفتر مطالعات زن و خانواده گفت: این مرکز از ابتدای راه اندازی این حوزه در دستور کار بود که کار آن پژوهش در زمینه بانوان و خانواده است.

 

وی گفت: این مرکز در خصوص حقوق زن نیز فعالیت کرده و به عنوان مرکز استراتژیک در زمینه بانوان توانسته فعالیت های قابل توجهی را به دست آورد.

 

معاون پژوهش حوزه های علمیه خواهران کشور با اشاره به برنامه های هفته پژوهش گفت: از سال 90 یک شعار راهبردی را به عنوان هر طلبه یک پژوهش در حوزه خواهران مطرح کردیم از سال بعد پنج گام در خصوص این شعار به کار بردیم.

 

وی گفت: سال 91 فرهنگ سازی و رونق پژوهشی بود، سال 92 پژوهشگری نوین و بهره گیری از ابزارهای نوین برای فعالیت های پژوهشی بود، سال 93 مهارت ورزی پژوهشی مد نظر بود که آموزش کلیه مهارت های پژوهشی بود، سال 94 تشکل های پژوهشی مورد نظر است که در دستور کار داریم.

 

حصاری گفت: هر طلبه یک سطح کلی از پژوهشگری را انجام داده و توانایی در این زمینه داشته باشد و در هر عرصه و زمینه ای بخواهد فعالیت کند به این مقدار بهره از پژوهشگری نیازمند است.

 

معاون پژوهش حوزه های علمیه خواهران کشور گفت: برای کسانی که بخواهند به صورت تخصصی وارد عرصه پژوهش شوند نیز برنامه های ویژه ای داریم که در دستور کار قرار دادهِ ایم.

 

وی افزود: یکی از برنامه های ما تصویب ساعت پژوهشی در کنار ساعت آموزش بوده و پژوهش سهمی از امتیاز و نمره طلبه را در بر خواهد داشت و برای تحقق این امر در هر ماده درسی یک پیوست پژوهشی ارائه می شود که راهنمایی کاملی برای استاد و طلبه باشد.

 

حصاری گفت: 80 هزار طلبه در حال حاضر شاغل به تحصیل است که 60 هزارمربوط به حوزه علمیه خواهران و مابقی در جامعه الزهرا مشغول تحصیل هستند، همچنین 90 هزار نفر از طلاب خواهر نیز فارغ التحصیل شده اند.

کد خبر 507019

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha