روحیه استقلال‌طلبی جوانان مورد توجه قرار بگیرد/در اسلام شکاف نسل‌ها وجود ندارد

خبرگزاری شبستان:حجت‌الاسلام حیدری گفت: جوان در امر مشاوره، چشم خود را نمی‌بندد، بلکه از نور پیشکسوت‌ها استفاده می‌کند؛ بنابراین فرضیه شکاف نسل‌ها واقعیت ندارد، بلکه گاهی برای مقاصد سیاسی تبلیغ می‌شود تا جوانان از فرهنگ و ارزش‌های اصیل خود بیگانه شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین عزیزالله حیدری، مسئول واحد پرسش و پاسخ مؤسسه در راه حق شب گذشته (۱9آذر) در مراسم سوگواری که به همت اعضای کانون فرهنگی هنری کرامت در مسجد امام حسن مجتبی (علیه السلام) برگزار شد، عنوان کرد: جوانی که بلوغ را پشت سر می‌گذارد، در حقیقت وابستگی‌های خانوادگی را پشت سر می‌گذارد تا که هویتی جدید و مستقل را تجربه کند.

 

مسئول واحد پرسش و پاسخ مؤسسه در راه حق اظهار داشت: جوان گرچه در دوران جوانی نیازمند حمایت است، اما در بسیاری موارد، تمایل به استقلال دارد و در حقیقت می‌توان گفت که امروز در جوانان روحیه استقلال‌طلبی افزایش یافته است.

 

حجت الاسلام و المسلمین حیدری با اشاره به این که در غرب، جوان از هجده سالگی به حال خود رها می‌شود، تصریح کرد: اولیا و افراد جامعه باید به روحیه استقلال‌طلبی جوانان توجه داشته باشند و این توجه باید در حد منطقی و خارج از افراط و تفریط باشد.

 

وی با اشاره به فرموده پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) که فرزند در هفت سال اول فرمانروا و 7 سال دوم فرمانبر و هفت سال سوم وزیر است، گفت: بر اساس این روایت، در دوران جوانی باید جوان را مانند مشاوری امین، مورد مشورت قرار داد و بزرگتر‌ها باید نظرات آنها را جویا شوند.

 

مسئول واحد پرسش و پاسخ مؤسسه در راه حق یادآور شد: روزی دختری نزد پیامبر (صلی الله و علیه و آله) آمد و گفت: پسر عمویم به خواستگاری من آمده و پدرم مرا مجبور کرده تا با او ازدواج کنم و من مایل به این کار نیستم آیا باید به حرف پدرم گوش دهم؟ پیامبر(صلی الله و علیه و آله) فرمودند: «نه نظر خودت هم مهم است».

 

حجت الاسلام و المسلمین حیدری تأکید کرد: باید نظر جوان را جویا شد، اما جوان نباید تصور کند که بی نیاز شده است و تحت تأثیر شور و نشاط و قدرت‌های جوانی از تجربیات افراد مسن روی‌گردان شود.

 

وی با اشاره به فرموده امام علی(علیه السلام) که «رأی و تدبیر پیر، نزد من محبوب تر از استقامت جوان است»، افزود: همانگونه که در اسلام، مشورت کردن توصیه شده است، باید در هر امری با چند فرد باتجربه و مطمئن مشورت کرد.

 

مسئول واحد پرسش و پاسخ مؤسسه در راه حق بیان داشت: جوان در امر مشاوره، چشم خود را کور نمی‌کند، بلکه از نور پیشکسوت‌ها استفاده می‌کند؛ با این توضیح معلوم می‌شود که فرضیه شکاف نسل‌ها آنقدر هم که می‌گویند واقعیت ندارد، بلکه گاهی برای مقاصد سیاسی تبلیغ می‌شود تا جوانان از فرهنگ و ارزش‌های اصیل خود بیگانه شود.

 

حجت الاسلام و المسلمین حیدری تصریح کرد: اگر استقلال‌طلبی به مفهوم پشت پا زدن به فرهنگ و ارزش‌های اصیل بود که به غلط سنتی نامیده می‌شوند، فریاد جان هاپ کینز، مشاور امنیت ملی آمریکا، استاد علوم سیاسی دانشگاه و مشاور فعلی مطالعات استراتژیک بین‌المللی را در نمی‌آورد که می‌گوید: «تلویزیون (آمریکا) خاصّه در تخریب عدم تداوم سنت‌ها و انتقال ارزش‌ها از نسلی به نسل دیگر تأثیر مهمی داشته است، برنامه‌های سرگرم‌کننده تلویزیون و حتی اخبار آن در شور‌انگیز و حتی احساساتی نشان دادن واقعیات به عنوان نوآوری‌ها که از ارزش‌های اخلاقی جدا شده اند و در اداره ارزش‌های مادی و ارضای تمایلات نفسانی و جسمانی به عنوان یک امر عادی، و حتی رفتاری قابل ستایش، به افراط گراییده است».

 

وی تأکید کرد: امروز والدین به سختی می‌توانند ارزش‌های اجتماعی را به فرزندان خود انتقال دهند؛ انحطاط بارز هسته خانواده، به عنوان بنیادی‌ترین واحد اجتماعی، پریشانی فلسفی فرهنگی جامعه معاصر آمریکا را شدت می‌بخشد.

 

مسئول واحد پرسش و پاسخ مؤسسه در راه حق در پایان گفت: استقلال‌طلبی به معنای پذیرش شخصیت جوان (هویت جوان، سلایق و بلندپروازی‌های جوان) و اعتماد به نفس، ارزشمند است و جوان باید خود را دارای قابلیت‌ها بداند، اما به مفهوم جدایی‌طلبی و غرور بی‌جا مردود است.

کد خبر 506833

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha