حجتالاسلام و المسلمین یحیی جهانگیری سهروردی، مبلغ بینالمللی دینی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با بیان این که ما باید از سبک و سیره اهل بیت (علیهم السلام) در زندگی خود پیاده کنیم، عنوان کرد: یکی از خصوصیات و ویژگیهای امام رضا (علیه السلام) در دوران حیات خویش این بود که امام رضا (علیه السلام) یک مبلغ بینالمللی بود.
ما باید بومی تلاش کنیم، اما بینالمللی و جهانی بیندیشیم
حجت الاسلام و المسلمین جهانگیری اظهار داشت: یکی از درس هایی که امام رضا (علیه السلام) به ما آموخت، این است که ما باید با نسبت به مسائل پیرامون خود نگاه جهانی و بینالمللی داشته باشیم؛ ما باید بومی تلاش کنیم، اما بینالمللی و جهانی بیندیشیم.
مبلغ بینالمللی حوزه تصریح کرد: مبلغ بینالمللی بودن به معنای عام امروز نیست که فرد برای تبلیغ به کشورهای دیگر سفر کند و به تبلیغ دین بپردازد، بلکه مبلغ بینالمللی بدین معناست که دغدغههای ما ، دغدغههای بینالمللی و جهانی باشد و ما در مورد مسائل، بینالمللی بیندیشیم.
نویسنده کتاب «مصلحت در فقه» تأکید کرد: امروز دنیای ارتباطات گسترش یافته بود و جهان به صورت یک دهکده درآمده است؛ به همین دلیل انجام برخی اعمال مانند قمه زدن و ... ممکن است برای شیعیان هزینه داشته باشد و شیعه را به گونهای دیگر معرفی کند؛ بنابراین امروز همه افرادی که در عرصه دین فعالیت میکنند، باید دغدغه بینالمللی داشته باشند.
امام رضا (علیه السلام) به ما آموخت که مبلغ بینالمللی باشیم
حجت الاسلام و المسلمین جهانگیری سهروردی بیان کرد: امام رضا (علیه السلام) به ما آموخت که ما باید مبلغ بینالمللی باشیم؛ امام رضا (علیه السلام) حدود هزار و 300 سال پیش از مدینه، جنوبیترین نقطه جهان اسلام به شمالیترین نقطه جهان اسلام هجرت کرد تا پیام جهان اسلام را انتقال دهد.
استاد حوزه علمیه قم گفت: امام رضا (علیه السلام) به ما نشان داد که مسلمانان، افرادی هستند که هر کجا که نیاز به تبلیغ دین است، مهاجرت میکنند؛ بنابراین امروز، درسی که حوزه علمیه از امام رضا (علیه السلام) میگیرد، این است که برای تبلیغ دین، هر جا که نیاز باشد، هجرت کنند.
وی با اشاره به توصیه مقام معظم رهبری (مد ظله) بر هجرت طلاب حوزه علمیه قم به مکانهای دیگر، عنوان کرد: قم نباید محلی برای زندگی طلاب حوزه علمیه باشد، بلکه طلبه باید برای تبلیغ دین از شهر قم به مکانهای مورد نیاز هجرت کند و این، درسی است که امام رضا (علیه السلام) به ما آموخت.
امام رضا (ع) با حرکت تاریخی خود ثابت کرد که قومیت و تبار برای اهل بیت (ع) مطرح نیست
حجت الاسلام و المسلمین جهانگیری سهروردی تصریح کرد: امام رضا (علیه السلام) با حرکت تاریخی خود ثابت کرد که قومیت و تبار برای اهل بیت (علیهم السلام) مطرح نیست؛ شاید قبل از هجرت امام رضا (علیه السلام) از مدینه به خراسان که محل سکونت عجمها بود، برخی تصور میکردند که اهل بیت (علیهم السلام) تنها برای اعراب است، اما امام رضا (علیه السلام) با حرکت ماندگار خود ثابت کرد که برای اهل بیت (علیهم السلام)، تبار و قومیت مطرح نیست و این مسأله، در عصر امروز بسیار مهم است.
پژوهشگر مطالعات اسلامی یادآور شد: امروز برخی افراد در جامعه به نام ایرانیگری و تعصب بر ایرانی بودن خود قصد دارند که معارف بلند اهل بیت (علیهم السلام) را سرکوب کنند و حال این که امام رضا (علیه السلام) ثابت کرد که اهل بیت (علیهم السلام) متعلق به همه انسانهای وارسته هستند.
حرکت امام رضا (علیه السلام) شاهد تاریخی مناسب برای پاسخ شبهات امروز/نگرش و عمل امام رضا (ع) بینالمللی بود
وی با بیان این که حرکت امام رضا (علیه السلام)، شاهد تاریخی خوبی برای پاسخ به پرسشهای امروز برخی افراد است، تأکید کرد: اگر ما به زندگی حضرت علی بن موسی الرضا (علیه السلام) توجه کنیم، میتوانیم به بسیاری از شبهاتی که امروز مطرح است، از جمله بحث ایران زدگی و ملیزدگی برخی افراد در جامعه، بحث عملکرد روحانیت در حوزه تبلیغ و همچنین نگاه بینالمللی در عرصه دین، پاسخ دهیم.
نویسنده کتاب «مسجد مجازی» بیان داشت: امام رضا (علیه السلام) از حیث عملی، بینالمللی بود، به طوری که تنها ر مدینه نماند، بلکه از مدینه تا خراسان به تبلیغ دین پرداخت، همچنین آن حضرت، نگاه بینالمللی داشت؛ امام رضا (علیه السلام) در حدیثی فرمودند: «ان الناس لو علموا محاسن کلامنا لتبعونا؛ اگر مردم کلام زیبای ما را میفهمیدند، حتما از ما پیروی میکنند»؛ امام رضا (علیه السلام) در این حدیث، همه مردم اعم از مسلمان و غیرمسلمان را خطاب قرار داده است.
معارف اهل بیت (علیهم السلام) را به طور زیبا و آن گونه که هست، به جهان معرفی کنیم
حجت الاسلام و المسلمین جهانگیری سهروردی عنوان کرد: امروز وظیفه ما این است که معارف اهل بیت (علیهم السلام) را به طور زیبا و آن گونه که هست، به جهان معرفی کنیم، به ویژه امروز که یک اسلام خشن با برچسب وهابیت به دنیا معرفی شده است و گروههای تکفیری همچون القاعده، بوکوحرام و داعش را تولید کرده است.
این مبلغ بینالمللی تأکید کرد: اکنون وقت آن است که معارف اهل بیت (علیهم السلام) را به دنیا معرفی کنیم و به دنیا بگوییم که یک خوانش دیگر از اسلام است که در آن، مهربانی، صلح، یاری، دوستی و همکاری معنا دارد و اگر ما در این مسیر موفق شویم، بدون شک دنیا شیفته اسلام ناب و اهل بیت (علیهم السلام) میشود.
نظر شما