خبرگزاری شبستان- گیلان، روزهای پایانی ماه صفر است و بهانه ای پسندیده جهت برپایی سفرههای نذری و گرفتن حاجات. پیامکها و متنهای ارسالی در فضای مجازی گروههای اجتماعی نیز اینروزها علاوه بر ذکر تسلیت و درخواست ختم قرآن و ذکر صلوات بهانهای شد تا به مناسبت سالروز رحلت نبی مکرم اسلام، محمد مصطفی(صل الله علیه و آله و سلم) مروری داشته باشم بر اهمیت ذکر صلوات که در هر کجا و هر مکانی، بر هر غم و شادی و هر نیازی... بر نام مبارک پیامبر بزرگ اسلام، فرستاده می شود.
صلوات یکی از اذکار بسیار مهم و مورد توجه و توصیه اسلام است که به ما رسیده و از این رو دانستن اینکه چرا باید بر پیامبر و آل او صلوات بفرستیم خالی از لطف نیست.
باید بدانیم که طبق حدیثی از پیامبر(صلی الله علیه و آله) ایشان فرمودند: بر من صلوات ناقص نفرستید و اصحاب پرسیدند: ای رسول خدا صلوات ناقص چیست؟ و پیامبر(ص) پاسخ دادند: این که بگوید اللهم صل علی محمد. بلکه باید بگویید: اللهم صل علی محمد و آل محمد.
صلوات فرستادن بر پیامبر اکرم بدون صلوات بر آل او، نه تنها مورد کراهت و نهی از آن است بلکه این کار در نماز باعث قبول نشدن نماز به درگاه خداوند می شود.
از طرف دیگر ما با صلوات فرستادن هم باعث ارتقاء درجات پیامبر و آل او می شویم و هم به درجات دنیوی و اخروی خود می افزاییم.
چگونگی و محتوای صلوات به دستور و راهنمایی خدای متعال بوده است
حجت الاسلام کمال تجدد، امام جمعه سنگر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، در خصوص ثواب صلوات فرستادن بر محمد و آل محمد، اظهار کرد: یکی از آیاتی که ما را امر می کند به بر فرستادن صلوات، آیه شریفه «إِنَّ اللَّهَ وَ مَلائِکَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَى النَّبِیِّ یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلیماً» است که بعد از هر نمازی بر ما مستحب است بخوانیم و سه صلوات بفرستیم.
وی با اشاره به معراج رفتن حضرت محمد(صلی الله علیه و آله)، بیان کرد: نماز را وقتی رسول مکرم اسلام به معراج رفتند به ایشان یاد دادند و یکی از واجبات نماز در تشهد؛ صلوات فرستادن است.
حجت الاسلام تجدد تصریح کرد: پیامبر خدا نماز و اجزای آن را از پیش خود ابداع نکرده و چگونگی و محتوای صلوات به دستور و راهنمایی خدای متعال بوده است.
وی گفت: در حدیث وارد شده که هر کسی بر پیامبر صلوات بفرستد خداوند فرموده که من نیز بر او صلوات میفرستم و ده هزار ملائکه بر او صلوات میفرستند.
این کارشناس دینی، صلوات فرستادن را نشان دهنده اهمیت، محبوبیت و رتبه رسولالله در نزد خداوند دانست و خاطر نشان کرد: شخص رسول مکرم اسلام نیز فرمودند هر کس بر من صلوات بفرستتد من ده صلوات بر او می فرستم.
امام جمعه سنگر، با تاکید بر اینکه رسولالله بر روی این حرفش صادق است، اظهار کرد: به فرموده خداوند که در سوره نجم آمده است «وَمَا یَنْطِقُ عَنِ الْهَوَى* إِنْ هُوَ إِلا وَحْیٌ یُوحَى؛ پیغمبر از روی هوا و هوس سخن نمیکند * هر حرفی که میزند من بر او وحی میفرستم».
حجت الاسلام تجدد اذعان کرد: کلماتی که از لبان گهربار رسول خدا بیرون میآید یک حالت قدسی دارد و پاسخ مناسب برای زحمت، تلاش و کوشش پیامبر چیزی بهتر از ذکر صلوات بر او و خاندان مطهرش نیست.
وی در ادامه صلوات فرستادن را قدردانی از زحمات و تلاشهای رسول خدا عنوان کرد و افزود: همانگونه که ما به پاس قدردانی نسبت به ایثار شهدای اسلام و انقلاب، یادوارها را برگزار می کنیم صلوات فرستادن بر حضرت محمد(صلی الله علیه و آله) نیز بیاد آوردن تمام خوبیها است از این رو شخص پیامبر می فرماید: هر کس بگوید درود خداوند بر محمد و آل محمد، خداوند به او مزد هفتاد و دو شهید ارزانى مىدارد و از گناهانش همچون روزى که از مادر متولد شده است بیرون مى آید.
قدردانی از زحمات دیگران، تشویق برای آیندگان است
حجت الاسلام تجدد تصریح کرد: این ارتباط عاطفی قدردانی کردن از زحمات دیگران، به نوعی تشویق برای آیندگان است.
وی در ادامه با بیان اینکه رسول مکرم اسلام خودشان فرمودند«هیچ پیغمبری همانند من اذیت نشد»، گفت: حال اینکه ما پیامبرانی داریم مانند حضرت نوح که 950 سال پیغمبری کردند، اما به اندازه رسول خدا اذیت نشده است.
حجت الاسلام تجدد بیان کرد: صلوات کمترین هدیه ای است که ما می توانیم به پاس زحمات 23 سال رسول خدا و قدردانی از ایشان برای نعمت هدایت، داشته باشیم.
در پایان با اشاره به فرا رسیدن 30 صفر، سالروز شهادت امام هشتم شیعیان، امام رضا(علیه السلام) که فرمودند«هر کس توانایى به چیزى نداشته باشد که گناهانش را بپوشاند، درود و صلوات بر محمد و آل محمد بفرستد که گناهانش را از میان مى برد»، باید توجه و دقت کرد که همواره می توان هر زمان و هر مکان، بر هر غم و شادی و هر نیازی... بر نام مبارک پیامبر بزرگ اسلام، صلوات فرستاد و آرام شد.
و ذکر یک صلوات برای نورانی شدن دلهایمان...
نظر شما