«وقت شناسی» آثر تربیتی نماز است

خبرگزاری شبستان: یک محقق حوزه و دانشگاه مدیریت زمان را یکی از رموز علمی برای انسان برشمرد و وقت شناسی را از آثار تربیتی نماز دانست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان ازاصفهان، حجت الاسلام والمسلمین محمد داستانپور، محقق حوزه و دانشگاه و مشاور حوزه جوانان شامگاه (18 آذر) با حضور در جلسات هفتگی گروه فرهنگی دخترانه فانوس پیرامون نماز و اهمیت آن به ایراد سخن پرداخت.

 

وی با اشاره به آثار تربیتی نماز گفت: نماز ابتدا با وقت آغاز می شود و یکی از رموز علمی برای انسان مدیریت زمان است و مهم ترین اصل در مدیریت زمان، داشتن پایه ثابت زمان برای تمامی اعمال است یعنی باید بتوان براساس نقاط کانونی زمان زندگی را به سمت موفقیت هدایت کرد.

 

این محقق افزود: اگر افراد در یک شبانه روز سه کانون زمانی یعنی مطابق با اوقات شرعی و اذان داشته باشند هم در تعامل و انس با نماز هم در زندگی موفق خواهند شد، به بیان دیگر؛ یکی از آثار تربیتی نماز، وقت شناسی است.

 

وی افزود: اگر به نماز نگاه تربیتی نداشته باشیم، نمازهای ما فقط اثر تعبدی داشته و صرفا برای رفع تکلیف است.

 

استاد و مشاور حوزه جوانان اظهارداشت: یکی دیگر از شروط نماز طهارت است که در اسلام قوانین خاص خود را دارد.

 

حجت الاسلام داستانپور با اشاره به اینکه در بدن انسان میدان های مغناطیسی مختلفی ایجاد شده، گفت: اغلب این میدان های مغناطیسی در کنار اعصاب بدن مانند اعصاب پیشانی و کف دست تجمع یافته است و به گفته دانشمندان گاهی در اثر اختلالاتی در بدن این میادین مغناطیسی دارای بارهای زاید شده و بر امواج مغزی اثر سوء دارد پس باید تعادل در بدن با استفاده از یک ماده رسانا برای تخلیه بارهای اضافه حفظ شود.

 

وی درادامه گفت :آب خالص سریعترین و بهترین رسانا است و شروع طهارت یا وضو بعد از نیت شستن صورت از رویشگاه مو به پایین است و مفهوم این است که ما ابتدا از خداوند خواستاریم که وجه ما را پاک نگه دارد و در قیامت با روی سیاه نمایان نشویم.

وی به شستن دست ها در وضو اشاره کرد و اظهار داشت: دست نماد قدرت است و این بدان معناست که از خداوند می خواهیم که قدرتمان به هیچ گناهی آلوده نشود و از راه مستقیم منحرف نشویم و خداوند باری تعالی در روز قیامت نامه اعمالمان را به دست راست ما دهد تا جزء اصحاب یمین به حساب بیاییم.

 

این محقق حوزوی پیرامون ادامه مراحل وضو و حکمت های الهی و علمی آن تصریح کرد: مسح سر از نظر عرض دست مستحب است که حداکثر سه انگشت متصل و حداقل یه انگشت باشد و از نظر طول دست باید به اندازه یک حرکت بدون تکرار انجام شود و این عمل نشانگر این است که سر نماد تفکر و اندیشه است و به عبارتی ما از خداوند می خواهیم که اندیشه ما را پاک نگه دارد.

 

حجت السلام داستانپور افزود: مسح پا بدین معناست که خواهانیم که قدم هایمان از راه راست منحرف نشود و در راه خدا گام برداریم.

 

وی خاطرنشان کرد:حضرت آدم برای اولین بار با وجه به شجره ممنوعه نگاه کرد و سپس دست خود را برای چیدن میوه دراز کرد به همین دلیل است که وضو ابتدا با طهارت صورت شروع می شود.

 

وی تاکید کرد: این ها خلاصه ای از اثبات حکمت وضو از نظر علمی است اما این اعمال طهارت ظاهری است و شرط قلبی نماز، طهارت باطنی انسان ها است.

 

کد خبر 506733

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha