کشتی سازی هیوندا در ایران/شکست نشست اوپک

خبرگزاری شبستان:اس ۳۰۰ در راه ایران، هیوندا در ایران کشتی می سازد، قرارداد ۳ میلیاردی با کنسرسیوم گازی هند، آیا ایران اسد را رها می کند؟، نشست اوپک شکست خورد از سرتیترهای مهم اخبار ایران در جهان در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، اس 300 در راه ایران، هیوندا در ایران کشتی می سازد، قرارداد ۳ میلیاردی با کنسرسیوم گازی هند، آیا ایران اسد را رها می کند؟، نشست اوپک شکست خورد از سرتیترهای مهم اخبار ایران در جهان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

هیوندا در ایران کشتی می سازد

شرکت کره ای هیوندا قرار است در ایران کشتی های باری بسازد. این در حالی است که این شرکت کره جنوبی پیش ازاین با قطر قراردادی 500 میلیون دلاری برای ساخت کشتی ها و نفت کش ها امضا کرده بود.

 

رفع تحریم نیاز بیشتر ایران به افزایش و گسترش ناوگان دریایی باری اش از جمله علت های عقد این قرار داد عنوان شده است. در همین حال قرار است نسل هفتم کشتی ها باری در ایران ساخته شوند که می تواند موقعیت جمهوری اسلامی را در کشتی سازی و حمل و نقل گسترش دهد.

 

این کشتی ها در ساحل جنوبی ایران ساخته می شوند و برای تسریع در روند فعالیت ها همکاری مشترکی میان ایران و کره جنوبی برای ساخت کشتی ها صورت خواهد گرفت.

 

کشتی سازی هیوندا با حضور در ایران بزرگترین کارخانه خاورمیانه ای اش را بنا خواهد کرد .

 

گفته می شود هیوندا و ایران به توافقات اولیه دست یافته اند و گفتگو ها میان آنها برای بنا کردن این کارخانه کشتی سازی ادامه دارد.

 

تحریم های بین المللی سرمایه گذاری خارجی در اقتصادایران را به شدت محدود کرده بود و اکنون با رفع آن این کشور می تواند برای توسعه بخش های مختلف صنعتی خود دست به کار شود.

 

ایران قصد دارد تا سال 2020 بیش از 5 میلیون بشکه نفت صادر کند که این مساله این کشور را طی 5 سال آینده نیازمند نفتکش های جدید و کشتی ها باربری تازه ای خواهد کرد.

 

در همین حال به نظر می رسد اگر تهران بخواهد 2 میلیون بشکه نفت در روز صادرکند قادر نخواهد بود تنها از ناوگان دریایی خود بهره مند شود و نیازمند کشتی های جدید است به همین جهت سرعت بخشیدن به ساخت و تولید کشتی های نسل هفتم یکی از ضرورت های اقتصادی این کشور است .

آمریکایی ها می خواهند تحریم ها پا برجا بماند

ایران خود را برای لغو تحریم های بین المللی آماده می کندو سرمایه گذاران خارجی طی ماه های گذشته و بعد توافق جولای 2015 به این کشور تردد می کنند. شرکت های خودرو سازی ، کنسرسیوم های نفتی و انرژی به همراه شرکت های خدماتی اروپایی عمده رفت و آمد ها را به تهران داشته اند.

 

روابط ایران و چین و ایران و ژاپن هم در این میان در حال طی کردن مسیر خود از اما آن سوی آتلانتیک و در آمریکا هنوز هم قانون گذارانی هستند که تا لحظه آخر به دنبال حفظ تحریم های ایران هستند. در داخل این کشور نیز گروهی از ادامه تحریم ها سود می برند و البته در رژیم صهیونیستی هم ادامه و افزایش تحریم ها می تواند بر اوضاع کمک کند.

 

جمهوری خواهان آمریکایی از گزارش آمانو چندان خوشحال نشدند . آنها انتظار داشتند تا در گزارش آمانو تاکید شود که ایران نقش مخربی را در امنیت بین المللی ایفا می کند اما در گزارش آژانس تنها آمده بود ایران تا پیش از سال 2009 اقداماتی انجام می داده است که می توانست به ساخت بمب منجر شود.

 

در همین حال نمایندگان کنگره می خواهد طرحی را در تصویب کنند که در آن از اقدامات رئیس جمهور آمریکا بر لغو تحریم های ایران جلوگیری کند . آنها بر این باورند که ایران پول ها را برداشته و گریخته است !

 

استدلال این گروه این است که ایران با لغو تحریم ها به خواسته خود خواهد رسید در حالی که این کشور قادر از برنامه خود قافل نخواهد بود و کماکان می تواند به توسعه اتمی اش ادامه دهند.

 

نمایندگان گنگره می گوید با لغو تحریم ها میلیاردها دلار پول وارد ایران خواهد شد و این کشور می تواند نقش منطقه ای اش را تقویت کند که بر خلاف خواسته و اراده آمریکایی ها ست.

قرارداد ۳ میلیاردی با کنسرسیوم گازی هند

ایران با کنسرسیوم گازی از هندوستان توافق 3 میلیارد دلاری کرده است. پیش از این کنسرسیومی از شرکت های هند در میدان گازی فرزاد B  مشغول به فعالیت بودند که با افزایش تحریم ها ایران را ترک کردند. این گروه هفته گذشته به تهران آمده و برای بازگشت خود به این میدان گازی درخلیج فارس اعلام آمادگی کردند.

 

این هیات هندی در خصوص قراردادهای جدید ایران و نحوه سرمایه گذاری در این کشور نیز اطلاعاتی را کسب کرده و مشتاقند به زودی وارد این بازار شوند.

 

درحال حاضر میدان گازی فرزاد B  قادر است روزانه تا 1 میلیارد فوت مکعب گاز تولید کنند و هدف سرمایه پذیری خارجی در این میدان این مساله عنوان شده است.

 

ن.ک ورما رئیس کنسرسیوم هندی در خصوص حضور میدان گازی ایرانی عنوان کرد ما هنوز برنامه دقیقی نداریم تا زمان بندی ورود به بازار ایران را اعلام کنیم.

 

هند یکی از خریداران انرژی از این ایران تا پیش از تحریم های بین المللی بوده است  و قرار بود ایران از طریق خط لوله صلح از مسیر پاکستان گاز را به هندوستان برساند .

 

گفته می شود 12.5 تریلیون متر مکعب گاز در بخش های از جنوب این کشور وجود دارد که با امکان سنجی و سرمایه گذاری می تواند وارد مرحله صادراتی شود.

 

همکاری های انرژی میان ایران و هند تا آنجا پیش رفته است که تهران قصد دارد پالایشگاه های در هندوستان خریداری کند و با روسیه در برخی از این پالایشگاه های شراکت کند.

 

همکاری های گازی ایران و هند در میدان های مشترک با عربستان سعودی از سال 2007 آغاز شد و کنسرسیوم شرکت های هندی این توافق را به خاطر تحریم ها و فشار های آمریکای یک طرفه لغو کردند. در همین حال نباید از نظر دور داشت که رفع رسمی تحریم ها از سال 2016 آغاز مرحله جدیدی در انتقال سرمایه به ایران خواهد بود.

ایران چه سلاح های روسی می خرد؟

کمتر از یک هفته از اعلام خبر انتقال سامانه های ضد موشکیS-300  به ایران می گذرد که باردیگر ولادیمیر کوژین دستیار رئیس جمهوری روسیه در امور توافقات فنی و نظامی از علاقه ایران برای خرید میلیارد ها دلار تجهیزات نظامی از مسکو خبرداد.

 

ایران قصد دارد سامانه های دفاعی خود را ارتقا بخشید و باتوجه به تحریم های بین المللی که طی سالهای گذشته در انتقال پول تجهیزات این کشور را محصور کرده بود اکنون فرصت مناسبی است تا تهران بتواند بایسته های امنیتی و نظامی خود را به روز کند.

 

این کشور از پس از جنگ هشت ساله با عراق به طور محدود خرید های نظامی را از روسیه و چین داشته است و در بازار قاچاق تجهیزات هواپیماهای آمریکایی که از دوران رژیم سابق باقی مانده بودند را تامین می کرده است.

 

در همین حال به نظر می رسد جمهوری اسلامی ایران قصد دارد تا نیروی هوایی خود را بعد از گذشت بیش از دو دهه به روز رسانی کند. مساله که در دیگر رقبای منطقه ای آن از جمله ترکیه و عربستان به شدت پیگیری می شود.

 

باتوجه به پیش بینی های صورت گرفته به نظر می رسد ایران نیازمند به بالگرد های تهاجمی ، تانک های جدید و همچنین سلاح های سبک پیشرفته است تا بتواند در مقابل تهدیدات که عمدتا زمینی هستند مقابله کند.

 

در حال حاضر گروه های تروریستی از افغانستان ، پاکستان و عراق عمده ترین تهدیداتی هستند که مرزهای ایران را تحت شعاع خود را می دهند به همین جهت به نظر می رسد خرید بالگرد های کاموف یکی از اقلام بسته درخواستی ایران از روسیه باشد.

 

هواپیماهای ترابری آنتونوف و جنگنده های سوخو و میگ نیز می تواند موارد جالبی باشند که ایران آنها را در لیست خرید های خود قرار دهد.

فرانسه و ایران نظر مشابهی در خصوص سوریه دارند؟

وزیر خارجه فرانسه  اعلام کرد حضور یا عدم حضور بشار اسد برای این کشور یک ضرورت نیست. پاریس که یکی از مخالفان اصلی حضور بشار اسد در رح انتقال قدرت در سوریه بود اکنو نظرش را به ایران نزدیک کرده است.

 

تهران طی 5 سال گذشته همواره از دولت قانونی بشار اسد حمایت کرده است و اکنون فابیوس حرفهای مانند مقامات ایرانی می زند.

 

فابیوس گفته است لزومی به خروج اسد از قدرت نیست و این در حالی است که داعش طی ماه نوابر 130 شهروند فرانسوی را در عملیاتی تروریستی به قتل رساند و بیش 300 تن را نیز زخمی کرد.

 

پیش تر گفته می شد مقامات فرانسوی روابط پشت پرده و اطلاعاتی را در خصوص سران داعش با دولت سوریه دارند اما حاضر نیستند در فضای عمومی اعلام کنند با اسد در ارتباط هستند.

 

فابیوس در خصوص مقابله با داعش خواستار اتحاد و همکاری میان تمام گروه های سوری شده است. گفته می شود سفر حسن روحانی رئیس جمهوری ایران به فرانسه به واسطه حملات داعش در پاریس به زمان دیگری موکول شد و احتمالا زمستان 2016 پاریس میزبان هیات ایرانی خواهد بود.

 

فابویس حضور بر روی زمین نیروهای ارتش سوریه و حزب الله را در حالی می پزیرد که به گفته وزیر خارجه فرانسه تجربه عراق و افغانستان نشان می دهد مردم نیروهای غربی را به چشم اشغال گر می نگرند و عملا با آنها همکاری نمی کنند. فابیوس در صحبت های خود اشاره ای به نقش مخرب ترکیه و رژیم اردوغان نمی کند .

 

پیش از این دولت فرانسه گفته بود حاضر نیست برای مقابله با داعش با ارتش سوریه همکاری کند اما کنون به نظر می رسد نظرات مقامات فرانسوی در خصوص این مهم تغییر کرده است و آنها نظراتی نزدیک به ایران و روسیه دارند.

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با پرونده ایران به واشنگتن می آید

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی خطاب به سناتور های آمریکایی گفت ایران قوی تر و خطرناک تر از گذشته شده است.

 

این وزیر صهیونیست همچنین تاکید کرد گروه های همراه ایران در منطقه خاورمیانه از جمله حزب الله لبنان و حماس در حال حاضر و با قدرت بیشتر ایران پیش رو تر و قوی تر خواهند شد.

 

یلعون همچنین در اظهار نظری که در مرکز سابان واشنگتن ایراد کرد اظهار داشت تلاویو هچ آینده ای برای سوریه تصور نمی کند.

 

وی همچنین از توافق هسته ای با ایران انتقاد کرد و در صف آنهایی قرار گرفت که از این توافق زیان دیده اند. وی همچنین عنوان داشت از نزدیک شدن بیشتر کشورهای منطقه خاورمیانه مانند اردن به سوریه خوشحال نیستیم. وی اشاره ای به سفر پادشاه اردن به مسکو یک روز پس از دیدار با رهبر جمهوری اسلامی نکرد اما به نظر می رسد اردن مواضعش در مقابل اسد را کمی تعدیل کرده است.

 

این مقام صهیونیستی حتی به دوستی عمیقی که میان رژیم صهیونیستی و اردوغان وجود دارد نیز اشاره نکرده است اما ضمنی از مواضع آنکارا دفاع می کند.

 

او همچنین می گوید آمریکا باید در مقابل داعش موضع مشخصی را اتخاذ کند و این وضعیت خنثی مورد انتقاد تلاویو است .

 

آمریکایی ها عملا ائتلافی را تشکیل داده اند که خود کمترین اقدامات موثر را در ان انجام می دهند . گفته می شود به صورت غیر رسمی صهیونیست ها حمایت های لجستیکی از داعش به عمل می آورند و عکس های هوایی وجود دارد که نشان می دهد چگونه داعش از خاک اراضی اشغالی استفاده می کند تا به نیروهای مردمی و دولت حمله ور شود.

 

در همین حال این وزیر صهیونیستی باردیگر اظهار داشت سنی ها وکرد ها می توانند نقش پررنگی در آینده سوریه و منطقه ایفا کنند.

آیا ایران اسد را رها می کند؟

ایران یکی از حامیان بشار اسد طی پنج سال سال گذشته به شمار می رود که عملا با خروج وی از قدرت مخالفت کرده است.

 

گفته می شود دو هفته پیش زمانی که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به تهران سفر کرد به گفته علی اکبر ولایتی مشاور سیاست خارجی رهبری ایران تصمیمات تاریخی گرفته شد.

 

ولایتی می گوید پوتین در سفر به تهران در خصوص حضور اسد در آینده سوریه صحبت شده است وهیچ تصمیمی در خصوص سوریه گرفته نخواهد شد بدون آنکه با جمهوری اسلامی ایران هماهنگی لازم صورت گیرد.

 

در حال حاضر محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته است می تواند  تصاویری در خصوص قاچاق سوخت میان ترکیه و سوریه منتشر کند و این در حالی است که روسیه و ایران همکاری های گسترده ای را در خصوص تحولات سوریه در دستور کار خود قرار داده اند.

 

ایران و روسیه همکاران و همپیمانان استراتژیکی هستند و مقامات ایران طی ماه های گذشته سفرهای متعددی را به روسیه دارند.

 

تهران در صورتی که قائله سوریه به روش کنونی و مذاکرات حل و فصل نشود چند راه را در مقابل خود دارد:

 

    ادامه فعالیت های روی زمین برای ارتقا موقعیت بشار اسد و یارانش

    همکاری با روسیه برای یافتن فردی از میان علویان که مورد حمایت ارتش باشد

    جلوگیری از ظهور فردی که مخالف حضور ایران در سوریه باشد

    اطمینان از عدم وقوع هر رویدادی فارق از توافقات وین

    ساخت نیروی قوی که بتواند از موقعیت حزب الله لبنان در مقابل اسرائیل حمایت کند.

 

در چنین شرایطی تهران ترجیح می دهد مناسبات منطقه ای خود را با روسیه حفظ کند تا بایسته های امنیتی اش در آینده سوریه با دیگر بازیگران هم سو تامین شود.

گوش کنید اسرائیل حق دارد از ایران واهمه داشته باشد

سندی برگر مشاور سیاست خارجی دوران کلینتون ادعا می کند صهیونیست ها حق دارند از برنامه هسته ای ایران بترسند و در خصوص توافق اتمی با این کشور نگران باشند.

 

ساموئل ریچارد برگر که وی را با مخفف " سندی " خطاب می کردند  مشاور امنیت ملی و سیاست خارجی دوران کلینتون است . وی را یکی از باهوش ترین و آگاه ترین افراد در آمریکا در خصوص تحولات خاورمیانه می دانند.او در مذاکرات اسلو در سال 1993 حضوری فعال داشت و در همین حال یکی از افراد موثر در گفتمان اوباما در قاهره در سال 2009 است. او روز ۲ دسامبر در واشنگتن جان باخت . وی را یکی از نزدیکان به کلینتون می دانند و او در سیاست خارجی مشاور هیلاری نامزد کنونی انتخابات ریاست جمهوری بود.

 

سندی در فیلمی به نام " نتانیاهو در جنگ " در خصوص توافق اتمی با جمهوری اسلامی ایران می گوید انقلاب ایران در سال 1979 با هدف ضد اسرائیلی آغاز شد. ایران در طول این سالها از گروه های ضد اسرائیلی چون حماس و حزب الله حمایت می کرد به همین جهت صهیونیست ها باید بترسند. اگر من جای اسرائیلی ها بودم تا هنگام مرگ وحشت داشتم !

 

در حال حاضر سوال این است که آیا ایران یک تهدید جدی است و باید با آن چه کرد؟ در پاسخ راه اول بمباران این کشور توسط اسرائیل است که راه حلی عاقلانه نیست ، در این صورت باید سه یا چهار سال این روند ادامه داشته باشد .

 

سندی در بخش دیگری از صحبت هایش می گوید من فکر می کنم مساله هسته ای شمشیری در دستان ایران است و با مذاکره می توان آن را محدود کرد.

 

این به این معنا نیست که ایرانی ها از برنامه های خود عقب نشینی می کنند و دیگر علیه اسرائیل نخواهد بود اما آنها با این روند از سلاح اتمی و روند نزدیک شدن به آن دور خواهند شد که این مهم به نوبه خود کافی است.

ایران مدارکی علیه ترکیه دارد

ایران می گوید اگر ترکیه نمی داند داعش از طریق خاک این کشور نفت جا به جا می کند ما مدراکی داریم که می توانیم در اختیار آنها قرار دهیم.

 

جمهوری اسلامی ایران در کنار روسیه از دولت اسد حمایت می کنند و طی 5 سال گذشته علیه داعش جنگیده اند. این در حالی است که ترکیه در کنار عربستان از حامیان گروه تروریستی به شمار می روند و به تازگی تصاویری منتشر شده است که نشان می دهد تانکر های نفتی داعش از مرز سوریه وارد ترکیه می شوند و ترکیه در مقابل سلاح و خدمات به تروریست های ارائه می دهد.

 

موجی در جهان به راه افتاده است که از اردوغان دیکتاتور ترک می خواهد تا استعفا دهد و از تروریسم بین المللی حمایت نکند. در همین حال ترکیه به تازگی صدقه 3.2 میلیارد یوروی را از اتحادیه اروپا دریافت کرده است تا بتواند کسری بودجه اش را جبران و پناهجویان را به موتنشان بازگرداند.

 

گفته می شود مستشاران نظامی ایران در سوریه از تمامی مسیر های انتقال نفت داعش فیلم ها و عکس های در اختیار دارند و تهران حاضر است تمامی این اطلاعات را منتقل و منتشر کند.

 

اردوغان در حال حاضر اعلام کرده است که ترکیه در انتقال نفت داعش دخیل نیست و از سوی دیگر احمد داوود اغلو نخست وزیر کنونی رژیم اردوغان می گوید انتشار این چنین اخباری در خصوص همکاری آنکارا و تروریسم عملا نوعی از تبلیغات رسانه ای مدل شوروی علیه این کشور است.

 

اما در صورتی که اطلاعات اعلام شده منتشر شود ترکیه قادر به دفاع از خود در مقابل قاچاق و همکاری با تروریسم نخواهد بود.

 

مقامات روسی همچنین می گویند نفت داعش وارد ترکیه می شود و از طریق خط لوله به پالایشگاه های منتقل و سپس به صد ها تانکر ترکی وارد می شود.

نشست اوپک شکست خورد

اعضای اوپک شب گذشته در وین پایتخت اتریش گرد هم آمدند و در خصوص تعیین سقف تولید نتوانستند به توافقی جامع دست یابند و عملا این نشست با شکست رو به رو شد.

 

اجلاس آخرین اوپک در سال 2015 در حالی که جلسات پیشین این سازمان عموما بدون درگیری و تنش و در زمان مقرر به طول می انجامید طولانی تر از حد معمول شد و وزرا مجبور شدند زمان بیشتری را در جلسه حضور داشته باشند. اختلاف اصلی در این جلسه تعیین سقف تولید برای اعضای اوپک بود در حالی که ایران از سال 2016 با لغو تحریم های بین المللی رو به رو می شود و قادر خواهد بود سهم خود را در بازار انرژی احیا کند عربستان سعودی تلاش های نافرجامی را برای تعیین سقف تولید و کنترل ایران در بازار در دستور کار خود قرار داده بود که عملا با شکست رو به رو شد.

 

کشورهای عضو اوپک با چالش بودجه سالانه خود رو به رو هستند. آنها طی 18 ماه گذشته با عدم توازن قیمت نفت در بازارهای جهانی رو به رو بوده اند و به همین جهت برخی از آنها مانند عربستان سعودی که درگیر جنگ های منطقه ای هم هستند با کسری بودجه رو به رو اند.

 

در حال حاضر قیمت نفت در بازارهای جهانی در حدود 43 دلار برآورد می شود که جز نازل ترین قیمت ها طی 6 سال گذشته است.

 

نفت برنت هم 1 درصد کاهش داشته است که خبر خوبی برای تولید کنندگان نیست.

 

ورود ایران به بازار نفت در حالی صورت می گیرد که این کشور که روزی دومین تولید کننده نفت اوپک به شمار می رفت طی دوران تحریم ها تولیداش به یک چهارم کاهش یافت.

 

در حال حاضر ایران قصد دارد تا تولید نفت خود را به 1 میلیون بشکه  در روز در سال 2016 برساند که نیمی از آن سهم چینی ها خواهد بود.

اس 300 در راه ایران

دولت روسیه اعلام کرد اولین محموله سازمان ضد موشکی S-300  را روانه ایران کرده است .

 

مسکو در حالی این خبر را اعلام کرد که انتشار آن در فضای رسانه ای کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی ابعاد گسترده ای داشت.

 

ولادیمیر کوژین مشاور نظامی رئیس جمهور روسیه همچنین گفت : قرار داد تحویل سامانه های ضد موشکی S-300  در حال اجرا است و بسته نخستین آن به ایران ارسال شده است .

 

در همین حال سفر دو هفته گذشته رئیس جمهوری روسیه را در سرعت بخشیدن به انتقال سامانه های ضد موشکی S-300  به ایران نمی توان نادیده گرفت.

 

سرگی شمزوف رئیس مرکز فن آوری نظامیروسیه ROSTEC  در اولین نوامبر گفته بود قرارداد امضا شده است و همه چیز اکنون نهایی است اما وی به زمان آغاز تحویل سامانه های S-300 به ایران خبری نداده بود.

 

قرار داد سامانه S-300  رقمی بالغ بر 800 میلیون دلار برآورد می شود و در دوران دیمیتری مدودف و در سال 2010 بر اساس تحریم های سازمان ملل روسیه از تحویل آن به ایران خودداری کرد اما در آوریل 2015 پوتین رئیس جمهور روسیه موانع قانونی برای تحویل سامانه های S-300  را لغو و اکنون ایران در انتظار تحویل اولین سامانه های ضد موشکی است که برای حفاظت از نیروگاه بوشهر و آسمان این کشور مورد استفاده قرار می گیرند.

 

در زمان مدودف ایران طرح دعوای علیه روسیه مطرح کرد تا پول پرداخت شده برای دریافت سامانه ای ضد موشکی S-300 را پس بگیرد. در همین حال گفته می شود دعوای مطرح شده از سوی ایران باطل و اکنون قرارداد به شکل گذشته اش در حال اجرا است.

 

روسیه و ایران همکاری های اقتصادی و نظامی گسترده ای را در دستور کار خود دارند و قرار است تهران سامانه های دیگری را نیز از مسکو خریداری کند.

کد خبر 506671

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha