به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، مراسم اختتامیه سومین كنگره شعر زنان عاشورایی عصر هفدهم آذر در سالن سوره حوزه هنری برگزار شد و در كنار شعرخوانی شاعران جوان و شناخته شده، مسئولان فرهنگی كشور نیز به سخنرانی پرداختند.
لاله افتخاری، نماینده مجلس شورای اسلامی، یكی از افرادی بود كه در این مراسم به صحبت پرداخت و گفت: در گذشته واقعه عاشورا همچون دفاع مقدس، مردانه دیده می شد و نقش حضرت زینب (س) و رسالتی كه ایشان به انجام رساندند، كمتر دیده می شد. اشعار و مرثیه هایی كه خوانده می شد بیشتر به جنبه مردانه توجه داشت. این مورد در دفاع مقدس هم دیده می شود و گاهی نیمه پنهان و فرهنگساز و ایثارگر كه همان همسران و مادران و فرزندان شهدا هستند، كمتر دیده می شد؛ اما امروز چنین كنگره هایی كمك می كند به همه این ابعاد پرداخته شود.
وی كه فرزند و همسر شهید است، ادامه داد: امروزه بحث نفوذ فرهنگی بسیار مورد توجه مسئولان قرار گرفته است. برای مبارزه با نفوذ فرهنگی باید با ابزار خودش، یعنی فرهنگ، مقابله كرد. همانطور كه اگر كشوری از طریق هوایی مورد حمله قرار گیرد، باید با پدافند جواب دهد و حمله های زمینی و دریایی نیز با سلاح های دفاعی مختص خودشان جوابگوی حمله خواهند بود، ابزار مقابله با نفوذ فرهنگی هم فرهنگ سازی و بصیرت بخشی دقیق است؛ چنانچه حضرت زینب (س) نیز چنین رسالتی را بر دوش گرفتند.
افتخاری تاكید كرد: حضرت زینب (س) اسلحه برنداشتند و مقابله نظامی نكردند، اما اقدامی كردند كه به گفته شاعر "كربلا در كربلا می ماند، اگر زینب نبود". بنابراین باید سپاسگزار شعرا باشیم كه در وصف نیمه ای از حماسه كربلا كه كمتر دیده شده است شعر می گویید.
در بخش دیگری از این مراسم كه به شعرخوانی شاعران برگزیده این فراخوان اختصاص داشت، آنها به شعرخوانی پرداختند. شكیلا غفاریان یكی از افرادی بود كه شعرش را برای حاضران در این جلسه قرائت كرد كه بخشهایی از شعرش به این شرح بود:
بهشت فرش قشنگی است زیر پاهایت / و هست بین ملائك در آسمان جایت
چگونه از تو بگویم كه خوب میدانی / هنوز واژه و حرفی نكرده معنایت
قسم به نام تو ای زن، كتاب خلقت مهر / برای درك تو ماندیم در الفبایت
شبنم فرخی زاده از اردبیل نیز برگزیده دیگر سومین كنگره شعر زنان عاشورایی بود كه غزلی با این شرح خواند:
شب، طبابت بلد نبود آخر / دردهایت دوا نشد بانو
خنده هایت كه راه را گم كرد / بعضهایت رها نشد بانو
بعد تو غم به واژه ها پیوست / شرح آن در كتاب ما پیچید
به همین سادگی و آسانی / كربلا، كربلا نشد بانو
حضور زنان در جریان انقلاب چشمگیر بود
در این مراسم، فرح روز فاتحی دبیر سومین گردهمایی شعر زنان عاشورایی گفت: زنان همان طور كه در جریان انقلاب اسلامی و دفاع مقدس حضور چشمگیری داشتند، در ادبیات كشورمان نیز موفق ظاهر شدهاند و میبینیم كه كتابهای بسیار پرمخاطبی از سوی آن ها منتشر میشود.
مدیرعامل بنیاد آیههای ایثار و تلاش همچنین افزود: بیش از 300 شاعر زن و مرد به این كنگره اثر ارسال كردند كه در مجموع 800 اثر مورد داوری قرار گرفت و این نشان از استقبال زیاد از چنین فراخوانی است.
فاتحی با انتقاد از حمایت نكردن بعضی از نهادها از این گردهمایی گفت: حوزه هنری یكی از نهادهایی بود كه به صورت مادی و معنوی حمایتهایش را از این كنگره دریغ نكرد و جا دارد در همین جا از این نهاد انقلابی تشكر كنم.
دبیر سومین كنگره شعر زنان عاشورایی تاكید كرد: ما به ادامه این مسیر امیدواریم و انتظار داریم در سال های آینده شاهد سطح بهتری از آثار در این كنگره باشیم. ضمن اینكه از همه افراد صاحبنظر درخواست میكنیم اگر پیشنهادی برای برگزاری دورههای بعدی كنگره دارند كه ما دچار تكرار نشویم، پیشنهادشان را با ما در جریان بگذارند.
پس از آن، عباسعلی براتیپور، شاعر آیینی پیشكسوت كشورمان به شعرخوانی پرداخت. وی با گرامیداشت یاد ادامهدهندگان مسیر امام حسین(ع) و حضرت زینب(س) بیان كرد: جا دارد از بانوان بزرگی كه زینبگونه در مسیر انقلاب تلاش كردند سپاسگزاری كنیم؛ مادران و همسران شهدا و جانبازان و آزادگان.
وی ادامه داد: این زنان، مقتدایشان حضرت زینب(س) است و با صبر و شكیبایی این راه را ادامه میدهند.
ناصر فیض مدیر دفتر طنز حوزه هنری، فاضل نظری و محمود حبیبی كسبی، شاعران شناخته شده دیگری بودند كه در این مراسم به شعرخوانی پرداختند. همچنین برخی از برگزیدگان این كنگره از جمله شبنم فرخیزاده، راضیه رجایی، نغمه مستشارنظامی و شكیلا غفاریان اشعارشان را برای حاضران قرائت كردند.
نظر شما