بزرگترین احیاگر و حامی وقف در زمان حاضر امام راحل و رهبر معظم انقلاب بوده و هستند

خبرگزاری شبستان: در گذشته استعمارگران در صدد از بین بردن موقوفات بودند تا قدرت اسلام را کاهش دهند، با حاکمیت انقلاب و رهبری امام راحل وقف در ایران اسلامی احیا شد که در زمان حاضر بزرگترین احیاگر و حامی وقف امام راحل و رهبر معظم انقلاب بوده و هستند.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین علی محمدی رییس سازمان اوقاف و امور خیریه، پیش از ظهر امروز در همایش وقف و رسانه و رونمایی از کتاب استفتائات وقف مقام معظم رهبری که در سالن همایش‌های صدا و سیما برگزار شد، گفت: امر وقف منحصر به اسلام نبوده بلکه در دوران های قبل هم بوده است که پیامبر(ص) آن را گسترش و توسعه دادند.

در زمان حاضر بزرگترین احیاگر و حامی وقف امام راحل و رهبر معظم انقلاب بوده و هستند

وی افزود: در گذشته کشورمان دولت‌های ضد دین بودند که هر کدام به قدرت رسیدند با برنامه‌ریزی‌های استعمارگران در صدد از بین بردن موقوفات بودند تا قدرت اسلام را کاهش دهند، با حاکمیت انقلاب و رهبری امام راحل وقف در ایران اسلامی احیا شد که در زمان حاضر بزرگترین احیاگر و حامی وقف امام راحل و رهبر معظم انقلاب بوده و هستند.

رییس سازمان اوقاف و امور خیریه، عنوان کرد: در اوایل انقلاب امنیت نظام اسلامی هنوز مستقر نشده بود که امام راحل به فکر موقوفات بودند بعد از دستور امام راحل مبنی بر زنده نگه داشتن موقوفات، مصوبات تمام اسناد اصلاحات ارضی که تحت عنوان موقوفات به مردم داده شده بود باطل شد.

حجت‌الاسلام محمدی، اظهار داشت: در سال 63 قانون اساسی در مجلس نوشته شده به تصویب مجلس و تایید شورای نگبهان رسید بعد از امام راحل یکی از حامیان که توجه به اصل وقف و نیات آن داشته و دارند رهبر معظم انقلاب است که در پیام‌ها و استفتائات خود به آن توجه خاص کردند.

وی با اشاره به کتاب رهبر معظم انقلاب که در این روز رونمایی شد، افزود: رهبر معظم انقلاب در استفتائات این کتاب به بیش از 800 سوال پاسخ جامع و کامل دادند  که کتاب آماده و چاپ شد است که امید داریم در اختیار عموم مردم قرار گیرد.

نماینده ولی فقیه بیان داشت: پهلوی‌ها در زمان خود تلاش کردند که وقف را در ذائقه مردم تلخ و بد معرفی کنند که هنوز آثار سوء آن در اذهان مردم باقی مانده است.

خواستگاه خیریه در غرب اما خواستگاه وقف از ادیان الهی است

حجت‌الاسلام محمدی، با اشاره به تفاوت وقف و خیریه ابراز کرد: خواستگاه بحث خیریه و موسسات در غرب است اما خواستگاه وقف در ادیان الهی و اسلام است که توسط پیامبران مطرح شده است.

وی افزود: وقف جامع‌تر و ماندگارتر از خیریه است زیرا خیریه با نظر و هوای نفسانی افراد خیر قابل تبدیل، تغیر و از بین بردن است اما وقف را هیچ کس نمی‌تواند تغییر دهد در حال حاضر موقوفه‌ای در اصفهان داریم که برای 11 قرن پیش است که هنوز هم از آن بر اساس نظر واقف استفاده می‌شود اما خیریه‌ها اینگونه نیستند.

رییس سازمان اوقاف و امور خیریه، عنوان کرد: در 14 قرن پیش امیرمومنان(ع) در شهر مدینه اطراف مسجد شجره چاه‌هایی را کنده و وقف کردند که هنوز آثار آن ماندگار است.

باید وقف خوب، زیبا و گوارا به مردم معرفی شود

حجت‌الاسلام محمدی، گفت: ما باید وقف را خوب، زیبا و گوارا به ذهن مردم معرفی کنیم که فکر نکنند صرفا برای قیامت است بلکه وقف از زمان ولادت تا مرگ در همین دنیا نیز برای همه مردم برکت دارد.

وی افزود: در برخی نقاط کشور خدمات درمانی از سوی موقوفات ارائه می‌شود ما باید وقف را با شیوه، بیان و طرح خوب بر اساس شرع و دین اسلام معرفی کنیم تا به طبع مردم گوارا و دلپذیر باشد تا مردم نسبت به این امر الهی کراهت و بی‌رغبتی نداشته باشند.

نماینده ولی فقیه، گفت: باید ماهیت و احکام وقف به زبان ساده برای مردمی بیان شود، نکته دیگر اینکه نباید مطالبی بیان شود که اصل وقف زیر سوال ببرد، باید مردم با شرایط و نیت واقف توجیه شوند که ما در چهارچوب شرع نمی‌توانیم بر خلاف نیت واقف عمل کنیم بنابراین ما حق نداریم هر طوری که دوست داشتیم آن را تغییر دهیم.

پایبندی به اصل و اساس حقیقت وقف تابع مقرارت، مصالح و منافع دولت و ملت نیست

رییس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: پایبندی به اصل و اساس حقیقت وقف تابع مقرارت، مصالح و منافع دولت و ملت نیست که هر زمان اراده کردیم آن را تغییر دهیم، زمان جنگ از امام راحل پرسیده شد آیا می‌شود حالا که در جنگ هستیم از موقوفات امام رضا(ع) در راستای جنگ استفاده کنیم امام جواب دادند که جایز نیست.

وی در ادامه گفت: در دوران پهلوی موقوفات را می‌فروختند ما باید فرهنگ وقف را در جامعه نهادینه کنیم که نیات واقفان به راحتی قابل تغییر و تبدیل نیست، همچنین لازم است در زمینه وقف بین مردم اعتمادسازی و اطمینان‌بخشی کافی ایجاد شود.

نگاه دوران پهلوی به وقف نوعی ظلم به امام است

حجت‌الاسلام محمدی افزود: هنوز هم برخی از روی ساده لوحی و عدم آگاهی یا  غرض و در برخی موارد ضعف دستگاه مانند زمان دوران پهلوی به وقف نگاه می‌کنند که این نوعی ظلم به امام است در زمانی که حاکم حامی وقف و موقوفات است.

نماینده ولی فقیه بیان داشت: برخی از مخالفت‌ها با اوقاف در این است که منافع برخی به خطر می‌افتد که حق و حقوق موقوفات از آنها گرفته شود، باید در این زمینه شبهات برطرف شود که وقف طبق حکم خدا و پیامبر(ص) عمل شود و مسئولیت بر عهده یک نفر قرار نگیرد.

وی افزود: امروز در سطح کشور 25 درصد امکانات درمانی و غیره در سراسر کشور موقوفه است، در حال حاضر  2700 حوزه علمیه داریم که تنها دو درصد آن موقوفات است این مستند خدمت مراجع برده شد که باید درباره آن فکری شود.

موقوفه برای حمایت از فعالیت‌های قرآنی در همه ابعاد آن بسیار کم است

حجت‌الاسلام محمدی، با اشاره به اینکه در زمینه موقوفه برای حمایت از فعالیت‌های قرآنی در همه ابعاد آن بسیار کم است، گفت: در زمینه ازدواج و فرزندآوری نیز که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید داشتند موقوفات بسیار کمی داریم.

رییس اداره اوقاف و امور خیریه ابراز کرد: در زمینه علم و فناوری، کتب مفید، حمایت از نخبگان جامعه به خصوص اصحاب رسانه، نیز باید موقوفاتی در نظر گرفته شود.

وی گفت: از ابتدای انقلاب تا امروز دشمنان ما می‌گویند گزینه نظامی روی میز است ما نیز با پشتوانه مردمی وجهاد فی سبیل الله دولت و ملتی عزیز است که تا امروز تن به ذلت ندادیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ما باید برای پیشنهادات و انتقادات دبیرخانه دائمی ایجاد کنیم که در طول سال برای همایش وقف و رسانه خوراک تهیه کند که به یک چهارچوب پیشنهادی و کابردی برسد تا بتوانیم پیشنهادات، انتقادات و نظرات مردم را گرفته و از آن استفاده کنیم.

 

کد خبر 506548

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha