به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان: جشنواره قرآنی «مدهامتان» در آستانه برگزاری دهمین دوره خود قرار گرفته است و هفته آینده دوره جدید این جشنواره قرآنی آغاز می شود جشنواره ای که از همان ابتدا بنا را برای تقویت فعالیت های قرآنی نوجوانان و جوانان در سطح مساجد گذاشت و بسیاری از اهالی مساجد بر آن شدند تا با تقویت استعدادهای قرآنی خود در این جشنواره حضور داشته باشند.
امروز بعد از گذشت 9 دوره و در آستانه دهمین دوره از این جشنواره به نظر می رسد که این جشنواره قرآنی دیگر جای خود را در میان رقابت های قرآنی در سراسر کشور باز کرده است و جزو جشنواره های قرآنی شناخته شده به حساب می آید و امید است که این سلسله رقابت ها در سال های نه چندان دور با همراهی سایر نهادهای فعال در امر قرآن تبدیل به یک سلسله مسابقات بین المللی قرآنی در سطح مساجد شود و حقیقتا جای برگزاری این مسابقات در سطح بین المللی خالی است و به نظر می رسد رشد و توسعه این جشنواره در سطح بین المللی و جهانی می تواند اقدامی اثربخش در نشر معارف قرآن و اهل بیت باشد.
در راستای بررسی کم و کیف و جایگاه برگزاری جشنواره قرآنی مدهامتان با حسین براتی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری استان خوزتسان به گفت وگو نشسته ایم که حاصل آن را می خوانید:
به نظر شما برگزاری جشنواره قرآنی مدهامتان در کشف استعداد های قرآنی فعال در مساجد چه قدر اثرگذار است؟
یکی از مولفه ها و شاخصه هایی که می تواند در جذب و نگهداشت جوانان و نوجوان و به طور کلی اعضای کانون های فرهنگی هنری تثبیت شود پرداختن به انجام یک سری رقابت های سالم از جمله رقابت های قرآنی مدهامتان است که طبیعتا علاقه مندان فراوانی دارد.
جشنواره قرآنی مدهامتان چندسالی است جایگاه خود را در سطح کانون های فرهنگی هنری مساجد و و در سطح رقابت های قرآنی کشور جایگاه خود را باز کرده است و یکی از فعالیت های شاخص در حوزه فعالیت های قرآنی در سطح کشور شناخته شده است.
طبیعتا اگر بهتر برنامه ریزی شاخص در جهت شناسایی، پرورش و در جهت الگو معرفی کردن در حوزه نوجوان و جوان بین مساجد داشته باشیم این مسابقات اهرم مناسبی است. این رقابت می تواند نقش آفرینی کند که خوشبختانه اکنون به بخش اعظمی از این هدف گزاری رسیده است یعنی توفیق داشته است در میان اشخاص و فعالیت حوزه قرآنی جای خود را باز کند.
طبیعتا معرفی الگو اثرگذار است چون هرکسی یک الگویی برای رشد و تعالی خودش ولو به صورت ناخودآگاه انتخاب می کند، وقتی که ما بین اهالی کانون های مساجد و کتابخانه های مساجد خیل عظیمی از این نوجوانان و جوانان را داریم قاعدتا حضور یک جوان مستعد قرآنی اثرگذاری فراوانی خواهد داشت.
یعنی ما بیاییم و یک نوجوانی که اهل قرآن است را شناسایی و معرفی کنیم . اگر بتوانیم در این حوزه گام برداریم یکی از اهداف و موفقیت هایی که هر رقابت برای خود دارد آن است که در سطح عملی و جامعه گام بردارد. از مهمترین این شاخص ها همین مولفه است که فرهنگ قرآنی در جامعه توسعه یابد و مخاطبین و شنوندگان این رقابت ها بتوانند الگوپذیری داشته باشند.
بهترین مکان برای آموزش و بیان معارف قرآن مساجد هستند، چه راهکارهایی را برای گسترش و البته تنوع این فعالیت ها ارایه می کنید؟
جشنواره مدهامتان یک روش و یک متد است برای آنکه بتوانیم الگوهای قرآنی را معرفی کنیم اما تنها راه نیست. اینکه ما بخواهیم قرآن را معرفی کنیم شیوه های متفاوتی وجود دارد و رفتارهای عملی ما می تواند مبین خوبی برای آموزه های قرآنی باشد. طبیعتا توسعه مسایل آموزشی و توسعه مفاهیم قرآنی موثر است. در حوزه مفاهیم قرآنی به روش های مختلف اعم از رقابت ، تدریس یا تدوین جزوات آموزشی با عنوان مفاهیم قرآنی از جمله روش هایی است که ما قرآن را بیشتر به جامعه فرهنگی و قرآنی خود پیوند دهیم
آیا برگزاری مسابقات قرآنی مدمامتان قابلیت بین المللی شدن و رقابت میان جوانان جهان اسلام را دارد؟
من فکر می کنم این پتانسیل وجود دارد و این علاقه مندی هم در این حوزه دیده می شود. من یک سال به خاطر دارم که مجموعه ستاد عالی در طی مصاحبه هایشان اعلام کرده بودند که علاقه مند هستیم که مسابقات قرآنی بین مساجد جهان اسلام ار داشته باشیم که این برنامه ریزی وسیع تری می خواهد و به تنهایی از عهده ستاد عالی بر نمی آید اما ستاد عالی کانون های مساجد می تواند مبدع و طراح این امر باشد تا دیگران هم به میدان بیایند و ما بتوانیم رقابتی با شأنیت بین الملی داشته باشیم.
چه پیشنهادی برای بهتر شدن فعالیت های قرآنی در سطح مساجد و کانون های فرهنگی هنری مساجد دارید؟
به نظر من در حوزه کانون های فرهنگی هنری مساجد که یکی از خاستگاه های جدی و اصلی این طرح است؛ توسعه کمی و کیفی طرح تلاوت نور و طرح تفسیر همراه ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور اثرگذاری بالایی در بهبود فعالیت هایی قرآنی دارد.
همچنین توسعه کمی و کیفی خانه های نور که ستاد عالی به عنوان مبدع این طرح ها در سطح کشور اقدام کرده است. ما اگر بخواهیم جشنواره قرآنی مدهامتان بهتر از هر سال انجام شود قاعدتا باید عقبه این رقابت که در کانون های شکل می گیرد را تقویت کنیم، تقویت پیشینه های ارزشمندی چون حلقه های سنتی و خانه های تخصصی قرآن هم باید مورد توجه قرار گیرد.
نظر شما