سبک زندگی فست فودی همبستگی های عاطفی خانواده را به هم ریخته است

خبرگزاری شبستان: یک استاد دانشگاه با بیان اینکه سبک زندگی فست فودی همبستگی های عاطفی بین اعضای خانواده را به هم ریخت، خاطرنشان کرد: امروز حلقه پرمهری که خانواده ها را دور هم جمع می کرد و از غذاهای سالم تغذیه می کردند، کمتر دیده می شود.

دکتر ضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان گفت: هر چه از دامن پرمهر طبیعت دور می شویم و از آن سنت هایی که ما را به خانواده و غذاهای خانگی پیوند می دهد دور شده ایم آثار آن را به صورت گسترده ای با بیماری های غیرواگیر در جامعه ملاحظه می کنیم.

 

۳۸درصد سیمای مرگ ایران را بیماری های قلبی عروقی تشکیل می دهد

وی با اشاره به منابع طبیعی، تنوع آب و هوایی در کشور خاطرنشان کرد: 38 درصد سیمای مرگ ایران را بیماری های قلبی عروقی تشکیل می دهد که این نتیجه گریز از سفره پرمهر و برکت خانوادگی و گرایش به فست فودهاست.

 

این استاد دانشگاه یادآور شد: فست فودها سرشار از چربی های اشباع شده ترانس و نمک فراوان هستند به طوری که اخیرا نیز بهداشت جهانی اعلام کرده استفاده زیاد از سوسیس و کالباس و فست فودها زمینه ساز انواع سرطان های گوارشی و غیرگوارشی می شود.

گسترش بیماری های غیرواگیر با دوری از غذاهای خانگی

دکتر مظهری با اشاره به تهیه مواد غذایی، ترشیجات و سبزیجات به صورت سنتی در خانواده اظهار داشت: امروز این مواد غذایی به صورت صنعتی تهیه می شوند و مواد افزودنی طعم دهنده باعث شده نه تنها ارزش غذایی این محصولات از بین برود بلکه باعث ایجاد بیماری های غیرواگیر هم می شود.

 

وی با بیان اینکه به دلیل زندگی صنعتی نه تنها با بیماری های قلبی حتی در سنین پایین مواجه می شویم، تصریح کرد: بیماری قلبی قبل از رسیدن به مرحله پاتولوژی و بالینی ابتدا در قالب فشار خون ظاهر می شود و فشار خون است که قلب را آزرده کرده، کلیه را از کار می اندازد و چشم را کم سو و حتی نابینا می کند.

 

دکتر مظهری با بیان اینکه همه این مسایل نتیجه استفاده نابجا از غذاهای آسان دسترس و فراوری شده است، خاطرنشان کرد: از موقعی که غذاهای فست فودی سفره برکت را از افراد خانواده دور کرد نه تنها بیماری های جسمی بلکه بیماری های فکری نیز گسترش پیدا کرد.

 

سبک زندگی فست فودی همبستگی های عاطفی بین اعضای خانواده را به هم ریخت

این استاد دانشگاه تاکید کرد: این سبک زندگی فست فودی همبستگی های عاطفی بین اعضای خانواده را به هم ریخت و دیگر حلقه پرمهری که خانواده ها را دور هم جمع می کرد و از غذاهای سالم تغذیه می کردند، وجود ندارد.

 

وی با اشاره به مدل رفتاری اعضای خانواده ها در تغذیه یادآور شد: زندگی صنعتی باعث شده تا هر کدام از اعضای خانواده پایان روز در ساعت های متفاوت به منزل مراجعه کنند و فرصتی برای دور هم جمع شدن سر سفره بسیار محدود باشد.

 

دکتر مظهری افزود: امروز فرزندان سفره خانوادگی را قبول ندارند و بچه ها هر کدام شماره اشتراکی دارند و غذاهای خانگی نظیر آبگوشت، قرمه سبزی و ... دیگر بین آنها مقبولیت ندارد.

 

وی ادامه داد: ذائقه نسل جدید به سمت غذاهای فست فودی منحرف شده و با یک تماس بلافاصله پیک سواران توزیع غذا فست فود را به در خانه می رسانند.

 

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: فست فود با آن کیفیت و رنگ و لعاب همراه نوشابه های گازدار که سرشار از بیماری است به بچه هایی تحویل داده می شود که در حالت رشد و بلوغ قرار دارند.

 

 تغذیه رسالتی بالاتر از رفع گرسنگی ظاهری دارد

وی با اشاره به اهمیت تغذیه سالم خاطرنشان کرد: مسئله تغذیه آن نیست که ما غذا بخوریم، لذت ببریم و سیر شویم بلکه تغذیه رسالتی دارد که بتواند ضمن رفع گرسنگی ظاهری به میلیاردها سلول به تعداد آنتی اوکسیدان برساند تا این سلول ها بتوانند از پس این همه آلودگی برآیند.

 

متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: تغذیه سالم می تواند رادیکال های آزادی که مهاجم هستند و سلول ها را به سمت سرطانی شدن سوق می دهند

 

وی با طرح این سوال که چرا باید کودک هفت ساله کبد چرب و یا چربی خون بالا داشته باشد، تصریح کرد: بیماری هایی که در دهه های مختلف گذشته در سنین 40 و 50 سالگی مشاهده می شد امروز در جوانان 18 سال بروز پیدا کرده است.

سونامی بیماری های خودایمنی، سرطان و مرگ زودرس در راه است

این استاد دانشگاه تاکید کرد: شب بیداری، صبح خوابی، غذای فست فودی، گریزان از میوه و سبزیجات، شیر و لبنیات، استفاده از نوشیدنی های گازدار باعث ایجاد سونامی بیماری های خودایمنی و سرطان ها و مرگ زودرس شده است.

 

وی با بیان اینکه باید فرهنگسازی کنیم تا مسئله تغذیه درست شود، اذعان داشت: تغذیه فقط لذت بردن و احساس رضایت از رفع گرسنگی نیست بلکه زشتی و زیبایی، قدبلندی و قدکوتاهی، مقاومت در برابر بیماری ها و امید به زندگی به تغذیه ای که از آغازین لحظات حیات با ماست، بستگی دارد.

 

این استاد دانشگاه تاکید کرد: فرهنگسازی در زمینه تغذیه باید از لحظه متولد شدن نوزاد آغاز شود و نقش مادران به عنوان اولین معلم هر انسان در این زمینه بسیار مهم و تاثیرگذار است.

 

مادران آینده را با سبک تغذیه سالم آشنا کنیم

دکتر مظهری خاطرنشان کرد: اگر به دخترانی که امروز به دنیا می آیند توجه کنیم و اینها را با تغذیه مناسب و سالم آشنا کنیم این تعداد که 50 درصد نسل فعلی را تشکیل می دهند در آینده می توانند در فرهنگسازی تغذیه مناسب همه افراد نسل آینده نقش آفرینی کنند.

 

متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه باید روی دختربچه ها که هنوز از دامن خانواده به مهدکودک ها سپرده نشده اند، سرمایه گذاری کنیم، تصریح کرد: ترویج تغذیه سالم به عزم ملی نیاز دارد و نباید منتظر بنشینیم که دولت یا وزارتخانه خاصی در این زمینه ورود پیدا کند چرا که هر کدام از افراد جامعه مسئول سلامت خود است.

 

وی ادامه داد: اگر من خودم را درست کنم به اندازه دایره ارتباطاتی که دارم توانسته ام خانواده ام را تغییر دهم و آن زنجیره خانوادگی، محیط، شهر و کشورم را تشکیل می دهد.

 

دکتر مظهری افزود: اگر هر کس به فراخور مسئولیتی که احساس می کند به روشنگری در زمینه تغذیه سالم بپردازد و این ظلمت جهل و ناآگاهی را از بین ببرد، زودباوری و دهن بینی را کنار بگذارد می توانیم به یک سبک زندگی سالم در تغذیه برسیم.

 

وی با بیان اینکه مسئله سلامتی جسم و فکر و اندیشه مثل کوه یخ است که ما یک دهم آن را می بینیم و 9 دهم آن زیر آب قرار دارد، خاطرنشان کرد: باید به خرد جمعی اعتقاد پیدا کنیم و با همراهی بتوانیم مسئله تغذیه را گام به گام و مرحله به مرحله حل کنیم و برای رسیدن به این هدف باید صبور باشیم، همدل و هم جهت حرکت کنیم و به هم اعتماد داشته باشیم.

کد خبر 506469

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha