به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان ظهر روز گذشته به منظور شرکت در اجلاس قلب آسیا راهی اسلام آباد شد.
وی که قرار است امروز در این اجلاس شرکت کند، عصر روز گذشته پس از رسیدن به اسلام آباد در فرودگاه در جمع خبرنگاران سخن گفت.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران در زمینه های گوناگون از جمله در زمینه ارائه آموزش و زیرساخت ها با افغانستان، با این کشور همکاری دارد و در حوزه های منطقه ای و قلب آسیا نیز ایران مسئول کمک به این کشور همسایه در زمینه های یاد شده است.
وی با بیان اینکه کنفرانس قلب آسیا در اسلام آباد فرصت خوبی برای انجام رایزنی های منطقه ای و بین المللی است گفت: در حاشیه این کنفرانس دیدارهای دوجانبه ای با برخی مقامات و همتایان خود از کشورهای مختلف خواهم داشت و با آنان درخصوص مهم ترین مسائل منطقه ای و بین المللی گفت وگو و تبادل نظر خواهیم کرد.
وزیر خارجه کشورمان گفت: کنفرانس قلب آسیا ابتکاری است که برای ایجاد همکاری های منطقه ای و بین المللی در راستای تقویت امنیت و ثبات در قلب آسیا به ویژه افعانستان و حوزه های مختلفی که کشورهای مختلف آن ها را به عهده دارند، برگزار می شود.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران هم با توجه به اهمیت آموزش مسئولیت گروه های اعتماد سازی و آموزش قلب آسیا را به عهده داشته و اکنون نیز برای شرکت در این کنفرانس در اسلام آباد حضور دارد.
ظریف خاطر نشان کرد: در نشست فعلی هم کشورها ییرامون اقدامات منطقه ای گفت وگو انجام می دهند و البته در حوزه های دوجانبه نیز با برادران و خواهران افغانی همکاری می کنیم و زمینه های کمک و یاری به آنها را بررسی می کنیم.
ظریف در پاسخ به پرسشی در مورد اینکه «این اجلاس تا چه حد در ایجاد امنیت در افعانستان موثر است؟» گفت: به هرحال همکاری های منطقه ای برای تقویت صلح در افغانستان ضروری است، امنیت این منطقه به هم وابسته است، کشورهای منطقه نیز برای تقویت ثبات منطقه باید دست به دست هم دهند، و از نظر من مذاکراتی که در کنفرانس قلب آسیا صورت می گیرد می تواند به این امر کمک می کند.
ظریف درباره پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران در این کنفرانس گفت: ما با توجه به مسئولیت خاص خود در اجلاس و همچنین اقداماتی که در این خصوص انجام دادیم، ابتکارها و دیدگاه های خود را در مورد مقابله با تروریسم و افراط گرایی در این کنفرانس مطرح خواهیم کرد.
در ادامه سفر، محمد جواد ظریف با 'سراج الدین اصل اف' وزیر امور خارجه تاجیکستان دیدار کرد.
دو طرف در این دیدار بر ضرورت تقویت همکاری های منطقه ای با هدف ارتقای سطح امنیت و ثبات و مبارزه موثر با پدیده های شوم افراط گرایی و تروریسم در منطقه تاکید کردند.
ظریف در این ملاقات با اشاره به مشترکات تاریخی، فرهنگی و زبانی جمهوری اسلامی ایران و تاجیکستان، بر توسعه همه جانبه روابط دو کشور تاکید و اظهار کرد: زمینه های زیادی برای همکاری های ایران و تاجیکستان وجود دارد.
وی با استقبال از رفت و آمد میان مقام های دو کشور افزود: جمهوری اسلامی ایران آماده توسعه همکاری های دوجانبه در زمینه های مبارزه با تروریسم، افراطی گری و قاچاق مواد مخدر است.
وزیر امور خارجه تاجیکستان هم با اشاره به مشترکات دو کشور گفت: جمهوری اسلامی ایران یکی از کشور های مهم منطقه و برادر ما است.
سراج الدین اصل اف افزود: با برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و تاجیکستان در دوشنبه مسیر توسعه روابط همه جانبه از جمله مناسبات اقتصادی هموار می شود.
وی تاکید کرد: ما از عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای حمایت کرده و خواهیم کرد.
ظریف قرار است بعد از دیدار با همتای تاجیک خود با 'سرتاج عزیز' مشاور نخست وزیر پاکستان در امور خارجی دیدار و گفت وگو کند.
پس از آن، ظریف شامگاه سهشنبه به دیدار با صلاحالدین ربانی همتای افغان خود پرداخت و در این دیدار گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از دولت وحدت ملی افغانستان حمایت کرده و خواهد کرد.
وی همچنین به موضوع برگزاری نشست کمیسیون مشترک اقتصادی میان دو کشور اشاره کرد و گفت: از طریق برگزاری نشست کمیسیون مشترک اقتصای میان دو کشور کشور، قادر خواهیم بود موضوعات مورد علاقه دو کشور را بطور مشترک دنبال کنیم.
وزیر امور خارجه همچنین به دستور سال جاری مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم ثبتنام بیش از 300 هزار دانشآموز افغان در مدارس ایران که والدین آنها بطور غیرقانونی وارد ایران شدهاند، اشاره کرد و با بیان اینکه "این دانشآموزان در مدارس ایران ثبتنام شدهاند و مشغول تحصیل هستند"، این موضوع را نشانه عمق همکاریها میان دو کشور همسایه توصیف کرد.
وزیر امور خارجه افغانستان نیز در این دیدار، با قدردانی از مشارکت ایران در کنفرانس قلب آسیا، گزارشی از روند مذاکرات صلح در افغانستان ارائه کرد و از حمایتهای جمهوری اسلامی ایران از دولت وحدت ملی کابل تشکر کرد.
صلاحالدین ربانی همچنین بر ضرورت افزایش رفت و آمد مقامات دو کشور در سطوح مختلف تاکید کرد و خواستار توسعه همکاری دو کشور بهویژه در زمینههای اقتصادی و مبارزه با تروریسم و افراطگرایی شد.
در آخرین برنامه روز سه شنبه، او با سرتاج عزیز مشاور نخستوزیر پاکستان در امور خارجی دیدار و گفتوگو کرد.
ظریف در دیدار با همتای پاکستانی خود، درباره موضوعات منطقهای بویژه سوریه تبادل نظر کردند.
در این دیدار طرفین بر ضرورت حل بحران سوریه از طریق مذاکرات سیاسی تاکید کردند.
ظریف با اشاره به روابط خوب دو کشور، بر لزوم افزایش همکاریهای اقتصادی دو کشور تاکید کرد و گفت: با برداشته شدن تحریمها زمینه برای افزایش همکاریهای اقتصادی در ابعاد مختلف فراهم خواهد شد.
وزیر امور خارجه کشورمان افزود: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد با پاکستان در زمینههای انرژی و حمل و نقل همکاری کند.
وی در همین راستا، خواستار تسهیلات کنسولی بیشتر برای تجار ایرانی شد.
سرتاج عزیز هم در این دیدار با اشاره به برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در آینده، گفت: در این کمیسیون قادر خواهیم بود زمینههای همکاری بیشتر را تدوین کنیم.
به گزارش شبستان، کنفرانس دو روزه 'قلب آسیا' از دیروز سه شنبه باهدف گسترش همکاری ها برای کمک به حل مسایل و بهبود اوضاع امنیتی افغانستان، با حضور نمایندگان بیش از 40 کشور عضو و حمایت کننده این کنفرانس و بیش از 10 نهاد بین المللی و منطقه ای آغاز بکار کرد و بخش اصلی این کنفرانس در سطح وزیران امور خارجه، امروز چهارشنبه با سخنرانی 'محمد نواز شریف' نخست وزیر پاکستان و 'اشرف غنی' رییس جمهوری افغانستان، رسما آغاز بکار خواهد کرد.
ظریف قرار است ضمن سخنرانی در این کنفرانس و اعلام مواضع و راهکارهای جمهوری اسلامی ایران برای تقویت صلح و ثبات در قلب آسیا به ویژه افغانستان، در حاشیه این کنفرانس با محمد نواز شریف نخست وزیر پاکستان، و همچنین 'وانگ یی' و خانم 'سوشما سواراج' همتایان چینی و هندی خود دیدار کند.
نظر شما