به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، محمدحسین مقیمی معاون سیاسی وزارت کشور، امروز(17 آذر) در نشست خبری با اصحاب رسانه خوزستان، گفت: 7 اسفند شاهد برگزاری پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی هستیم و بر این اساس امروز همایش آموزشی توجیهی فرمانداران و بخشداران استان های خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد در اهواز برگزار شد.
وی با بیان اینکه انتخابات دارای سه یار است که شامل مجریان انتخابات، ناظران انتخابات و مردم می باشد، افزود: کار هیاتهای اجرایی برگزاری انتخابات ایت که مسئولیت آن بر عهده وزارت کشور است و شورای نگهبان نیز از شروع تا پایان بر آن نظارت می کند تا رای مردم به صدوق انداخته شود.
وی با اشاره به اینکه نمایندگان مجلس نهم تا هفتم خرداد سال 95 نماینده خواهند بود و قانون هیچ کدام را منع نکرده است، ادامه داد: تبلیغات کاندیداهای جدید از 29 بهمن تا 6 اسفند سال جاری انجام خواهد گرفت و اگر قبل از آن تبلیغاتی صورت گیرد با آنها برخورد خواهد شد.
مقیمی، با بیان اینکه امسال تعداد اعضای مجلس خبرگان رهبری از 86 نفر در کل کشور به 88 نفر افزایش یافته و این افزایش به خاطر اضافه شدن دو نماینده در استان البرز است، تصریح کرد: برخی قوانین نیز تغییر کرده است که در خلال برگزاری انتخابات اعلام خواهد شد.
وی در خصوص تبلیغات داوطلبان احتمالی در فضای مجازی، عنوان کرد: این گونه موارد تبلیغات تلقی نمی شود، چون این افراد هنوز تایید صلاحیت نشدند و تبلیغات آنها رسمی نیست، در برگزاری اتخابات مهمترین موضوع حضور حداکثری مردم و ایجاد شرایط مطلوب و امن جهت رای مردم است.
معاون سیاسی وزارت کشور، ابراز کرد: فعالیت سیاسی طبق قانون در کشور ما آزاد است و گروه ها، احزاب و تشکل ها می توانند فعالیت سیاسی کنند و احزابی که از کمیسیون ماده 10 مجوز گرفتند می توانند در هر کجای کشور فعالیت کنند و منع و محدودیت قانونی ندارند.
وی اظهار کرد: این گروه ها وقتی مجوزی برای سخنرانی در نقاط مختلف می گیرند نباید مانع فعالیت آنها شد، ما وظیفه داریم امنیت جلسات مجوزدار را برقرار کنیم و اجازه نمی دهیم که یک عده جلسات آنها را به هم بریزند و این خلاف قانون است و با شناسایی این افراد، آنها را به مراجع قضایی معرفی و در چارچوب قانون به آنها پاسخ خواهیم داد.
وی به الکترونیکی شدن انتخابات در استان های مختلف اشاره کرد و اذعان داشت: انتخابات 25 مرحله دارد که 23 مرحله به صورت الکترونیکی است و تنها رای گیری و شمارش آرا دستی انجام می شود که امسال یک سوم رای گیری ها، الکترونیکی خواهد بود.
مقیمی، با اشاره به اینکه در نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی 14 حوزه انتخابی به صورت ماشینی انجام شد، تاکید کرد: نرم افزار رای گیری را به شورای نگهبان تحویل دادیم که پس از بررسی یک سری ایراداتی داشت که آنها را رفع و اصلاح خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه جو عمومی کشور به سمت انتخاباتی شدن پیش می رود و همه احزاب، گروه ها و فعالان سیاسی اعلام کردند که در انتخابات شرکت می کنند و امیدواریم برای همه آنها شرایطی فراهم شود که در انتخابات شرکت و رقابت سالمی را تجربه کنند.
نظر شما