رفتار سنتی تولید پوشاک کشور گرایش به الگو برداری از ترکیه دارد

خبرگزاری شبستان: رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس گفت: متاسفانه رفتار سنتی حاکم بر تولید ما گرایش به الگو برداری از ترکیه دارد و بازتولید تولیدات ترکیه در کشور ماست، این به معنای طراحی مثل آنها نیست بلکه عین آنها طراحی می کنند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستات، نشست گزارش عملکرد اعضای کارگروه ساماندهی مد و لباس با حضور حمید قبادی، رییس کارگروه ساماندهی مد و لباس،لاله افتخاری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ، گلناز نصراللهی، مدیر کل دفتر نساجی و پوشاک وزارت صنعت معدن و تجارت، علی اکبرزاده، مدیر کل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش،علی طاهری، معاون مرکز امور اصناف وزارت صنعت  معدن و تجارت، چتر فیروزه، نماینده اتاق اصناف ایران و یوسفی فر،نماینده اتحادیه پوشاک پیش از ظهر امروز سه شنبه 17 اذر در تالار وحدت برگزار شد.

 

حمید قبادی، رییس کارگروه ساماندهی مد و لباس در این نشست گفت: در این جلسه نمایندگان اصلی کارگروه های ساماندهی مد و لباس حضور دارند تا مردم از نقطه نظرات و تصمیمات آنها آگاه شوند.

 

وی با ارایه گزارشی از عملکرد کارگروه ساماندهی مد و لباس اظهار داشت: مد و لباس یکی از ابزارهای مهم زندگی بشر است که تاثیر عمیقی بر سبک زندگی دارد و باید به این مقوله توجه زیاد شود، در مقوله مد و لباس از یک عقب ماندگی 150 ساله برخوردار هستیم، قبل از انقلاب مد وابسته به مدل های غربی بود و بعد از انقلاب هم در اولویت نبو، اما پس از تصویب قانون ساماندهی مد و لباس یکی از مهمترین وظایفی که قانون بر آن تاکید کرد الگوسازی بود، نمونه هایی باید در کشور رایج شود و مردم از آنها الگوسازی سازی کنند مورد توجه قرار گرفت و در همین راستا 761 نمایشگاه تاکنون برگزار شده که 23 نمایشگاه عفاف وحجاب 271 استانی و 19 نمایشگاه عمومی بوده است  و 2 نمایشگاه نیز در دست اجرا داریم.

 

قبادی خاطر نشان کرد: در طول این فعالیت ها جلسات متعددی با دستگاه های مثال وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان صدا و سیما، وزارت ورزش و جوانان و نهادهای غیردولتی برگزار شده است، در فعالیت با نهادهای صنفی اتحادیه پوشاک مورد توجه بوده است و همکاری های با این نهاد قابل توجه بوده است. کارگروه سعی کرده است  آیین نامه هایی که تصویب شده را عملیاتی کند، در همین راستا  کمیسیون ها که در قانون پیش بینی شده است را راه اندازی کرده است، کمیسیون های مثل «صدور مجوزها»،«رسانه و تبلیغ» و« تولید و توزیع» تشکیل شده است.

 

رییس کارگروه ساماندهی مد و لباس افزود: نتایج ارایه الگوها و الگوسازی از 200 مرکزی که طی این سال ها با کارگروه ساماندهی مد و لباس همکاری داشتند و  مدل ها را ارزیابی کردند تاکنون 4 هزار مدل طراحی و تولید شده است  که تیراژ آنها 7 میلیون و 217 هزار بوده است، این عدد 15 تا 20 درصد نیاز جامعه را دربر می گیرد.

 

وی همچنین گفت: شناسایی مراکز عرضه مد و لباس با همکاری اتحادیه پوشاک صورت گرفت؛ تا کنون 914 مرکز شناسایی شده است و  در 2 روز آینده 60 مرکز به آنها اضافه می شود؛ پیش بینی می کنیم تا پایان امسال 2 هزار مرکز در کشور شناسایی شود.  

 

حمید قبادی درباره بخش بین الملل کارگروه ساماندهی مد و لباس گفت: این بخش مدت هاست کار خود را آغاز کرده است، در بخش بین الملل کل فعالیت ها به 2 بخش رویدادهای نمایشگاهی و غیرنمایشگاهی تقسیم شدند؛ اخیرا در قالب غیر نمایشگاهی کشور ما با حضور 2 نماینده طراح  رتبه اول را در مد و لباس تاتارستان روسیه از آن خود کرد. این مدل غیرنمایشگاهی است که طراحان ما در آن شرکت می کنند؛  در مدل رویدادهای نمایشگاهی نیز به سه شکل شرکت می کنیم. برنامه ریزی شده است که در نیمه دوم امسال طراحان ما در نمایشگاه  ترکیه حضور پیدا کنند؛ پیش بینی می شود 30 طراح با ارایه مدل های جدید انتخاب می شوند و آثارشان را در ترکیه به نمایش می گذراند.

 

قبادی همچنین یادآور شد:  برآورد رسمی از میزان مصرف لباس در کشور وجود ندارد، بنا بر برآورد دوستان در اتحادیه در سال میانگین مصرف 30 میلیون لباس اجتماع زنانه است، لباس اجتماع مهمترین شاخص ماست که 15 درصد را توانسته ایم به سرانجام برسیم ولی با هدف غایی خیلی فاصله داریم.

 

وی افزود: 914 مرکز پوشاک اسلامی در تهران شناسایی شده است، برآورد ما در کل کشور 35 تا 40 هزار است که انواع لباس ها را دربر می گیرد و پیش بینی می کنم که این عدد در تهران به 2 هزار برسد.

 

رییس کارگروه ساماندهی مد و لباس درباره الگو برداری طراحان از طرح های خارجی گفت: متاسفانه رفتار سنتی حاکم بر تولید ما گرایش به الگو برداری از  ترکیه دارد و بازتولید تولیدات ترکیه در کشور ماست، این به معنای طراحی مثل آنها نیست بلکه عین آنها طراحی می کنند.

 

قبادی افزود: 38 و نیم درصد تولیدات پوشاک دنیا را چین انجام می دهد، تولیدات پوشاک در کشور  مبتنی بر عرف ما نیست  بلکه از ترکیه است.

 

کد خبر 506344

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha