به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، عبدالمحمد زاهدی، استاندار کردستان در آیین افتتاحیه این کنگره سراسری با بیان اینکه صحبت کردن در خصوص عاشورا در فرصت های کم نمی گنجد، گفت: حادثه عاشورا بیشتر از هر حادثه ای در تاریخ دارای آینده است.
وی با بیان اینکه فرهنگ عاشورا بعد از حادثه عاشورا شکل گرفت، بیان کرد: حادثه عاشورا پدید آورنده یک فرهنگ خاص بوده است و سرآغاز یک حرکت به یاد ماندنی برای دفاع از حق و آزادگی و انسانیت انسان بود.
استاندار کردستان بر تقویت و ترویج فرهنگ عاشورا تاکید کرد و افزود: لازم است هنرمندان، ادبا و کسانی که دستی بر قلم دارند تمام ابعاد واقعه تاریخی عاشورا را مورد توجه قرار دهند و حادثه عاشورا باید همانگونه که بوده است تحلیل شود و مورد توجه قرار گیرد.
زاهدی با بیان اینکه شعر در پایداری و ماندگاری عاشورا نقش بی بدیلی دارد، خاطر نشان کرد: در خواندن شعر مدیحه و نوحه های عاشورایی باید افتخار و عزت و سربلندی به گوش جهانیان برسد.
حجت الاسلام حسن بابائیان، امام جمعه قروه نیز در ادامه این مراسم گفت: مضمون شعر باید حماسی باشد و لازم است شاعران در اشعار خود، جنبه های عظمت و بزرگی عاشورا را نیز مد نظر قرار دهند.
فرماندار قروه نیز از عاشورا سرایان خواست در بیان حادثه عاشورا آیات الهی را مد نظر قرار دهند و بیان کرد: عدالت خواهی، آگاهی بخشی و هدایت مسلمانان از جمله اهداف قیام امام حسین (علیه السلام) بود و باید شاعر عاشورایی درس های عاشورا را منتقل کند.
شعبان سپهر، با بیان اینکه ضعف و زبونی از ساحت قدسی ائمه اطهار (علیه السلام) و بخصوص امام حسین (علیه السلام) دور است، اذعان کرد: شعرا باید مراقب باشند که اشعار آنها عظمت حادثه عاشورا را بیان کند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی قروه نیز در این مراسم با ارائه گزارشی از روند برگزاری هشتمین کنگره سراسری شعر عاشورایی اظهار داشت: این کنگره امسال در دو بخش بالای ۳۰ و زیر ۳۰ سال و با بخشهای ویژه ایثار و شهادت با تکیه بر ۱۷۵ غواص شهید و حادثه منا و نیز بخش جدید مقالات با محوریت شناخت جریانات فرق، مذاهب کلامی و حاکمیت سیاسی زمان ائمه اطهار (علیه السلام) در حال برگزاری است.
محمد آزادی، با بیان اینکه درهفت دوره گذشته یکهزار و ۷۱۱ شاعر از سراسر کشور پنج هزار و ۲۲۴ اثر را به دبیرخانه همایش ارسال کردهاند، افزود: امسال در بخش شعر عاشورایی ۵۸۰ اثر و در بخش ویژه ایثار و شهادت و حادثه منا ۱۴۵ اثر به دبیرخانه کنگره رسیده است که مجموع آثار بخش شعر ۷۲۵ اثر است.
وی اشاعه و ترویج ادبیات عاشورایی، تجلیل از پدیدآورندگان آثار فاخر فرهنگی و ادبی مرتبط با عاشورا، آشنایی شیفتگان فرهنگ عاشورا با صفات و فضایل امام حسین (علیه السلام) و یاران وفادارش، ترویج فرهنگ و ارزشهای اصیل اسلامی و نیز ارتقای سطح کیفی شعر آیینی را از جمله اهداف برگزار کنگره سراسری شعر عاشورایی اعلام کرد.
مراسم اختتامیه هشتمین کنگره سراسری شعر عاشورایی همزمان با ۱۸ آذر در قروه برگزار می شود.
نظر شما