به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، بهزاد پرستش، معاون حوزه داوطلبان جمعیت هلال احمر گیلان امروز(16 آذر) در دوره آموزشی که با عنوان مستندسازی در بحران و شناخت ساختار بحران در کشور در راستای بهرهگیری از پتانسیل خبرنگاران و عکاسان خبری از سوی جمعیت هلال احمر گیلان برگزار شد، گفت: همیشه با دو شرایط عادی و بحرانی روبرو هستیم که باید واکنش به موقع در هر شرایط را بشناسیم، از این رو این دوره آموزشی به مناسبت 14 آذر روز و هفته داوطلب برگزار شده است.
پرستش، با بیان اینکه داوطلب محوری، از اهداف ما است، پزشکان، خیرین، وقف کنندگان داوطلب را سرمایه های اجتماعی هلال احمر دانست.
فاصله حوادث و بحرانها در ایران زیاد نیست
سیاوش غلامی، مدیر مرکز علمی کاربردی جمعیت هلال احمر گیلان، با اشاره به اینکه بیش از 40 حادثه طبیعی و غیر طبیعی وجود دارد، اظهار کرد: از این تعداد 32 حادثه در کشور ایران رخ می دهد که ایران را جزء 10 کشور اول حادثه خیز قرار میدهد و استان گیلان نیز جزء 5 استان اول حادثه خیز کشور به شمار می رود.
وی با تاکید بر اینکه متاسفانه فاصله حوادث و بحرانها در کشور ما زیاد نیست، گفت: بهترین شیوه امداد رسانی این است که همیشه آماده باشیم تا بدانیم در هنگام حوادث باید رفتار کنیم.
غلامی بیان کرد: گاهی یک اشتباه کوچک در واکنش به یک اتفاق ممکن است وضعیت نامناسبی را ایجاد می کند که قابل جبران نیز نباشد.
وی خاطر نشان کرد: دوره آموزشی مستندسازی به دنبال این است که به نوعی، اطلاع رسانی کافی برای برخورد با چنین مواردی شود.
غلامی به سه رویداد قبل، حین و بعد حادثه اشاره و تصریح کرد: ما باید انواع حوادث را بشناسیم و بدانیم شایع ترین حوادث استان چیست و مبادی ورودی آنها کجاست.
مستند سازی سنگ بنای علم مدیریت در بحران است
عظیمزاده، استاد دانشگاه نیز در این مراسم گردآوری، ثبت کردن، تنظیم و تدوین، دسته بندی و نگهداری اطلاعات را از مهمترین موارد مستند سازی یک رویداد برشمرد و گفت: مستند از ریشه سند گرفته شده که دارای ارزش و اعتبار جهت ارایه است.
وی با بیان اینکه باید به گونهای مستند سازی انجام شود که در آرامش افراد خللی وارد نشود، افزود: مستند سازی سنگ بنای علم مدیریت در بحران است.
عظیمزاده تصریح کرد: اطلاعات، داده، تجربه و دانش ابزارهای مستند سازی هستند که باید از آنها استفاده درستی صورت بگیرد تا یک سند خوب بسازیم.
این استاد دانشگاه، «زمان» را فاکتور ارزشمند در مواقع بحران عنوان کرد و ادامه داد: مشاهده، مصاحبه و تلفن نیز از روشهای گرد آوری اطلاعات هستند که می توان به موقع از آن بهره گرفت.
گفتنی است، در پایان این دوره خبرنگاران علاقهمند به حضور در حوادث فرم عضویت داوطلبان هلال احمر را پر کرده و جمعیت هلال احمر گیلان نیز قرار است به 50 نفر از فعالان رسانهها که در این دوره آموزشی حضور داشتند گواهی آموزش صادر کند.
نظر شما