امام حسین(ع) سرمایه‌ اسلامی و انسانی تاریخ بشریت است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان گیلان، امام حسین(ع) را جزو سرمایه‌های اسلامی و انسانی تاریخ بشریت دانست و گفت: فلسفه نشست‌های کتاب‌خوان آگاهی دادن جامعه و تقویت ادراک از موضوعات و نفی جهالت از مسیر مطالعه است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، امیر محمدپور، مدیر کل کتابخانه‌های عمومی استان گیلان در دویست و چهل و نهمین نشست ملی کتاب‌خوان کشور و شانزدهیمن نشست کتاب‌خوان گیلان که امروز(16 آذر) با عنوان «نشست کتابخوان عاشورایی» به همت اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان تالش و امام جمعه اسالم در کتابخانه عمومی رسول اکرم شهر اسالم برگزار شد، گفت: نشست کتابخوان، نشست به اشتراک گذاری لذت کتاب‌های خوانده شده است.

 

محمدپور، بیان کرد: یکی از اهداف نشست کتابخوان تقویت روحیه همدلی و گشایش باب گفتگو بین افراد با سلایق و نگرش‌های فکری مختلف است.

 

وی با اشاره به نشست کتاب‌خوان عاشورایی که امروز به میزبانی شهر اسالم برگزار شد، اظهار کرد: نشست امروز به تعبیر بنده از دو منظر (موضوع و مخاطب) دارای اهیمت ویژه است.

 

وی موضوع نشست کتاب خوان امروز را که کتابخوان عاشورایی است، اولین موضوع مهم و دیگری را مخاطبین این نشست که هم ارایه کنندگان هم مستمعین در جلسه یعنی برادارن و خواهران اهل تسنن هستند حائز اهمیت دانست و ادامه داد: اهمیت واقعه عاشورا و حرکت حضرت اباعبدالله (علیه السلام) در کلام نورانی حضرت امام متجلی است.

 

محمدپور، با استناد به یکی از سخنان گهر بار حضرت امام (ره) که رمز بقای اسلام و نظام جمهوری اسلای ایران را در پاسداشت قیام امام حسین(علیه السلام) و فهم عناصر سازنده این نهضت الهی می دانستند، گفت: دوام امت اسلام نیز جزء در سایه وحدت و همدلی شکل نمی‌گیرد.

 

وی تاکید کرد: امروز عاشورا به عنوان یک سند متقن حُریّت و حقانیت اسلامی عزیز یکی از پایه‌های اساسی محبت در اسلام و تقویت الفت و مودت بین فرق گوناگون اسلامی و حتی سایر فرق می‌باشد.

 

محمدپور، در ادامه امام حسین(علیه السلام) را جزو سرمایه‌های اسلامی و انسانی تاریخ بشریت دانست و خاطر نشان کرد: محبت توام با ارادت و تسلیم در برابر این حرکت عظیم منشاء ایجاد نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بوده و انشاءالله ضامن تداوم آن نیز محبتی است که در این مجموعه متجلی است.

 

وی همچنین قیام عاشورا را محرک همه آزادی خواهان عالم دانست که در تمام عصار گوناگون بوده است و افزود: این امر قطعا در ظرف زمانی و مکانی و در ظرف قبیله‌ای و مرام خاصی قیام حضرت اباعبدالله نمی‌گنجد و قطعه متعلق به همه فطرت‌های خدایی و الهی تاریخ است.

 

محمدپور، بیان کرد: عاشورا تسخیر شده در بعد زمانی و مکانی نیست و این خاصیت یک جریان حق‌مدار است که این موضوع در کلام بسیاری از بزرگان اهل تسنن نیز منعکس و اشاره شده است.

 

وی ادامه داد: مسئله عاشورا در ابعاد مختلف دارای کشش و گنجایش اندیشیدن و بیان کردن است و تفکر بیشتر درباره این قیام عزیز حقایق جدیدتری را در پیش چشم انسان باز می‌کند.

 

محمدپور، اذعان کرد: فلسفه قیام عاشورا به تعبیر مقام معظم رهبری در «اندیشیدن به همین قیام» خلاصه می شود.

 

وی در ادامه با اشاره به اینکه در زیارت اربعین و دعاهای دیگر، آنجایی که زائر خطاب به خدای باری تعالی می گوید این بنده تو و این حسین(علیه السلام) خون خود را نثار کرد تا مردم را از جهالت و از سرگردانی و حیرتی که در گمراهی است نجات دهد، گفت: بیراهه نیست اگر امروز بگوییم که فلسفه نشست‌های کتاب خوان هم به نوعی آگاهی دادن جامعه و تقویت ادراک از موضوعات و نفی جهالت از مسیر مطالعه است.

 

محمدپور، با اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری که پیشرفت جامعه ایرانی را زمانی می دانند که ایران اسلامی یک جامعه کتاب خوان داشته باشد، اظهار امیدواری کرد: این نشست به واسطه دو ویژگی موضوع عاشورا و جنس مستمعین آن، حلقه مفقوده نشست‌های کتاب‌خوان در استان و زینت آن در سطح کشور باشد.

 

گفتنی است، مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان در پایان کتاب نامیرا از صادق کرمیار را که رمانی تاریخی و تحلیلی در خصوص واقعه عاشورا و دعوت کوفیان از امام حسین(علیه السلام) و خاندان او به کوفه است را به مخاطبین معرفی کرد.

 

همچنین کتابداران و علاقه مندان به کتاب نیز در این نشست 10 کتاب با موضوع عاشورا را برای حاضرین به اشتراک گذاشتند.

کد خبر 506104

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha